Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

hostya

A motor cserét meg csináltad?
Mi volt az eredmény..?
Ha ugyanaz mint az "eredeti" motorral, akkor sajnos csak a TBA ic csere segíthet.. (szerintem)

se6a9e636

Igen minden motorral csináltam próbát,kicseréltem a TBA-t is.És ezután kezdte el ezt a vacakolást aztán ki méregettem hol lehet még hiba,de előbb a  kondira gyanakodtam.kicseréltem azt is.Utána a kis megszakító lapocskát is vagy mi az mert az sem engedte át magán a szuflát.azt egy 104-es gömb ellenállásra cseréltem.Most megy a motor de a régi beállításokkal szaggat ide-oda.Le vettem a dir steppet 400-ra így már megyeget.De még mindíg van valami vele.

ANTAL GÁBOR

Csinálhatnál egy fotót arról a kis megszakító lapocskáról mert nekem fogalmam sincs arról hogy mit értesz alatta. Gömb alakú ellenállás? ( 104 es ) nem egy kerámia kondi  akar az lenni ? Mivel mérted a hibát egy mezei ohmmérővel?
Mert az sem fogja átengedni a"szuflát "    Egyáltalán gömb vagy tárcsa az alak ?

KBalázs

Erről egy gyermekkori sztori jutott eszembe: szomszéd átjött hogy kiégett a kondi a rádiójában. Már gyanús volt, mert még a 9V elemtől is félt, hogy megrázza... kérdezem hogy milyen (értékű), erre értetlenkedve: "hogyhogy milyen, olyan kis zöld!"

se6a9e636

Szia!Hamarosan le fotózom és felrakom,de vissza kell mennem dolgozni.

hostya

"Egyáltalán gömb vagy tárcsa az alak ? "

Szerintem az a gömb, inkább hengerre hasonlít... értsd: köracél > gömbvas szóhasználat :)
De várjuk meg a fotót...

PSoft

Addig játszhatnánk...ki,mire gondol címűt!:)

se6a9e636

http://www.kepfeltoltes.hu/view/140616/kondi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://www.kepfeltoltes.hu/view/140616/meg_ez_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

se6a9e636

A kettes képen a kicsinek a pontos nevét nem tudom
Egy kicsit rossz a kép de azért kivehető,hogy mire gondolok.

ANTAL GÁBOR

Szia Semmiképpen nem ellenállás. Valószínűleg egy kerámia kondi . Ha az eredetin a szám 104 volt akkor 100nano . Ha beírod a goggle be hogy: kerámia kondenzátorok jelölése vagy ceramic capacitors ( képek ) akkor sok mindent megtudhatsz

se6a9e636

köszönöm.De ahogy kicseréltem arra a picire rögtön ment a motor is.Nem melegedett.De még egy kérdést fel tehetek?

ANTAL GÁBOR

se6a9e636

Tulajdon képen elég kezdő vagyok.A fórum oldalról lestem, tanultam meg pár dolgot.De ezt a mach3-at még mindig nem értem.A Kulcsár Zoli segített belőni a motorokat is.Hogyan lehet kiszámolni a motor tuningot,hogy jó legyen minden?Használok LasyCAM-ot is rajzokhoz amit solidworks-al készitek 3D-ben,de mikor elmentem a rajzot csak 2D-be csinálja a lasycam meg a mach3 is.Ráadásul ami 9-10cm a gépen csak 10mm.Mi a gond vele?Köszönöm előre is a választ.

se6a9e636

Bocsánat nem a válasz gombra nyomtam.Antal Gábor részére a #15368

ANTAL GÁBOR

írok magán levelet