Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

keri

Valakinek van valami egyszerű kapcsolása arra hogy 2 fázisú léptető motort MPG keréknek lehessen használni?
Jól sejtem, hogy csak jelformáló kell hozzá?

vjanos

http://cnc.vomberg.hu/apps/CNC_appnote_001_jelado.pdf" TARGET=_fnew>Vomberg fórumtárs publikálta nemrég.

Erre gondoltál?

keri

Igen, pontosan erre gondoltam.
Köszönöm!

svejk

Nem-nem, én már nem akarok csinálni pásztort, 20 éve csináltam eleget.
Csak a megmaradt anyagomat szeretném elsózni. :)

svejk

" ív által keletkezett ózont lekötötte és ez az elegy szó szerint lemarta az egész nyákot"

Anno az első darabnál pont így jártam. :(
De ráfogtam, hogy az ammónia marta meg, mert az istállóban volt. :)))

Szalai György

Az ózon, a belőle kiváló atomos oxigén miatt, önmagában is nagyon reakcióképes, hatékony oxidálószer.

Robika37

Üdv az Urak !
 Segítségeteket kérném, a feladat 12V-os ablaktörlőmotor fordulatszámát kell szabályoznom erre találtam a neten egyszerű kapcsolásokat PWM szabályozásra rendben is van . Annyival bonyolódik a helyzet, hogy egy kerékre szerelt jeladóval (induktív érzékelőre gondoltam réses tárcsával) az alapból beállított fordulatszámba be kellene avatkozni.
Tehát ha nem forog a kerék és nem érkezik jel akkor álljon a DC motor ha  jönnek a jelek akkor  működjön és attól is függjön a fordulatszám, hogy milyen sűrűn érkeznek a jelek a kerékről.

000000000

Sziasztok. Még egy kis segitségre lenne szükségem. Mivel illik mostanában megoldani olyan problémát hogy van egy készülékem ami 12 bejövő és 12 kimenő jelet kezel. Nos a gépre szeretnék még egy kezelő dobozt kötni és valamivel meg kellene oldani hogy hol az egyiket hol a másikat kezelje. Régen volt ez a soklábú kapcsoló amit most már nem nagyon lehet fellelni... Mi lehet most a legbarátságosabb megoldás erre?

000000000

Köszönöm az infót! Ez akár 25 db 24V-os valami átkapcsolására is képes?? Nincs benne semmi olyan ami meggajdulna benne??
Ez remek lenne ha működne.

s7manbs8

Van itt nekem egy ilyenem, belül így néz ki.

http://kepfeltoltes.hu/view/131125/PICT1729_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/131125/PICT1729_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

svejk

Silány, gagyi, teljességgel megbízhatatlan a kapcsolója.
Napi 5-6 átkapcsolás estén jó ha 1 hónap az élettartama.
Jó minőségű márkás relék lesznak a barátaid.

Szalai György

Nekem nem rosszak a tapasztalataim.  
Az akkori munkahelyemen, 1992-től 2007-ig a díjbeszedés átvétele miatt megnőttek a nyomtatási feladatok.
Epson mátrixnyomtatókat kapcsoltunk négyes átkapcsolókkal az irodákban, három-négy számítógép között, baj nélkül.
Lehet, hogy az még jobb típus volt?

svejk

Lehet...
Nekem monitorátkapcsolónak kellett, mert az eredeti  monitorátkapcsolók szintén ilyen vackok voltak.
Gondoltam, majd jól párhuzamosítok pár kapcsoló ágat a 6 vezetékhez.
Így sem bírta sokáig.
Az igaz viszont, hogy az öntisztító áramerősség nem volt meg és csak kb 0,5V-ot kellett kapcsolni.
Minden esetre a relésre átalakított átkapcsoló már 8 éve kifogástalan ugyanebben az áramköri környezetben.

ANTAL GÁBOR

No ezt kérem szépen még egyszer !!!
 Pont aktuális egy ilyen monitorkapcsoló nekem  ( kamera kontra Pc )   Ha nem akarok szívni akkor reléset csináljak ?  Mindjárt rákeresek mert még azt sem tudom hogy a monitorkábelben hány aktív ér van....