Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Köszönöm a prospektust. Lementettem.  
Kapargattam, mágneseztem, termoelemként is méregettem, de egyre inkább csak közönséges ónozott réz árnyékolt kábelnek néz ki.  
Azt reméltem K-tipushoz alkalmas - mert ahhoz akadna két ősrégi PID-szabályzó is.  :(

kuv5p7226

A K-hoz van nekem még 20 évvel ezelőttről üvegszálas vezeték egy kevés. Ha azzal segítek, írj.

kuv5p7226

tcdirect.hu
Írj nekik és küldenek postán katalógust.

000000000

sziasztok!

Adot egy távolság amit megfelelö kábelel szeretnék áthidalni ami 3...4m lene
vezérlö és külsö busz eszközök összekötésére (spi) és (i2c) komunikácio van!
Milyen kábel a jó ilyesmire?
Árnyékolt lpt kábel esetleg mehetne egy kábelen belül az spi és i2c komunikácio zavar mentesen 3..4 métere?
Vagy cat5...cat6....cat7 netán is megfelelne?

s73tgf9vg

Sziasztok!

Engem az érdekel, hogy a CNC letapogatókhoz szoktak-e valamilyen elektronikus erősítőt alkalmazni, vagy itt nincs szükség erre?
Egy ilyet készülök építeni:
http://www.micro-machine-shop.com/3D_digitizing_1.jpg" border=0>

besirkyjh

Szia  

Biztonságosabb és pontosabb lenne hobbi szinten a résoptok beépitése szerintem .

A golyokkal az a gond hogy a rugo egy idömulva eltudja nyomni azokat a helyükröl ( ovális lesz a "foglalat" és akkor pontatlan lesz és bizonytalan a müködése .Résoptonál ilyen nincs !

svejk

Kontaktushoz erősítőt?  
Minek, mehet az LPT-re közvetlen.  

Esetleg optikai leválasztás és akkor lehet 20-30 mA körüli áramot beállítani az érintkezők öntisztulásához.
persze ez is egy erősítő lenne :)

svejk

Amit én megforrasztok, azt ne nyomja már holmi rugó! :)

Egyébként ez a szerkezet így csak függőleges irányba használható, de ha megoldjuk az alaplemez finom állítási lehetőségét, akkor kalibrálható és oldaltapintónak is megfelel, pl. furatközéppont kereséshez.
Kvázi 3D-s tapintó.

A Klavio ilyet forgalmaz, úgy rémliki egy fórumtársunk gyártja.

svejk

helyesen: ...ne nyomja már el...

Motoros

Beforrasztottam az acélgolyót és azt nem tudja elnyomni.

Motoros

Oldalirányban is működik ez.

svejk

Működni működik, de kell valami jusztírozási lehetőség, hogy a tapintó vége alapállapotban pontosan a főorsó tengelyvonalában álljon.
Ehhez vagy az alaplapot kell tudni billenteni, vagy a 3 ágú agyban kell beállíthatóvá tenni a tapintó tüskét.
Talán az alaplap billentése az egyszerűbb, rugós finommenetű csavarokkal, mint ahogy Psoft-ék állítják a Laser tükröket.

000000000

Tud valaki olyanról, hogy FÖLDELÉSLEVÁLASZTÓ?  

Ha igen, hogy működik?
Hol lehet beszerezni?

s73tgf9vg

Először nem értettem, hogy miért ne lehetne 3D letapogató belőle. Logikus amit Svejk mond, erre én se gondoltam eleinte. Ez az első verzió szerszámhossz bemérést fog végezni, ha működik a dolog akkor 3D letapogató, majd a csavarral állítható változat is.
Sok hasznos hozzászólás érkezett, köszönöm mindenkinek!