Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Ha azok az áramérzékelők füstöltek, akkor az azt jelenti, hogy nem szabályozza az IC az áramot. vagy meghibásodott, vagy a működéséhez kevés valamilyen tápfeszültség.

Egyébként szép, kulturált panel.

000000000

http://www.cnczone.com/forums/stepper_motors_drives/187150-haoyu_tb6600.html" TARGET=_fnew>Itt van róla egy egész topik.
Lehet adok neki még egy esélyt, vannak összehasonlítások is a többi TB6600 IC-vel szerelt vezérlőről és ott is említik ezt. A lejebb említett dolgok közül okozhatta valami a panel tönkremenetelét?

000000000

Esetleg, az hogy a step és dir jelek mind "active low" értékűek voltak, mivel a leválasztókártya valamilyen oknál fogva megfordította a jelet. De erősítsen meg valaki abban, hogy a vezérlőjelekkel nem lehet tönkretenni a panelt.

Sz.József

Akkor Te szerencsésebb voltál, nekem ugyan ennél a vezérlőnél
a 6600-ból szállt ki a füst, 10 másodperc után...[#rinya]
A 4. dip kapcsoló Neked milyen állásban volt?

Sz.József

Én rendeltem bele egy új IC-t hátha még szóra bírom...

000000000

Sziasztok, tehát milyen vezérlőt érdemes venni? Ha ezt nem?

000000000

OFF ban volt, utána még próbáltam ON ban is de OFF ban ment tönkre. Szerinted miben számít? Ez ha jól tudom elvileg arra szolgál, hogy ha az IC valamilyen védelme életbe lép akkor utána magától elindul pl hővédelem esetén ha lehült, vagy reset után, mondjuk ez utóbbi nem egyértelmű számomra. power off-on lehet a reset?

000000000

Szerintem akármelyik olcsót választja az ember benne van hogy rossz. Azt is el tudom képzelni hogy van egy hibás széria és kiszórják ugyanúgy. ezért 20 dollár az ára. Persze azért elvárja az ember hogy működjön.
De nem kizárt hogy én basztam el valamit.

000000000

Úgy érted, ugyanezzel az IC-vel drágábbat?

000000000

Én az egész árkategóriára értettem.

rbbhbyvfs

Az EMG digitális karakterisztika rajzolója, pl egy módosított ESC/P szekvenciát használ az is 80-as évekbeli, de persze bári előfordulhat.

Tipp : ha printerportos a drága vagy akár csak 8bit parallel, akkor a korabeli mátrix nyomtatókat át lehetett állítani dump módba, ilyenkor a bejövő adatokat hexában nyomja ki és nem értelmezi, segíthet a nyomtató nyelv kitalálásában/megértésében.

svejk

Ez jó ötlet, de nem ismerem ezt a dump módot.
Valami Epson FX xxx -et tudnék szerezni próbára.

rbbhbyvfs

Benne van a manuáljában, bekapcsoláskor nyomni kell valami gomb kombinációt...

rbbhbyvfs

FORM FEED és a LINE FEED-et kell lenyomva tartani és úgy bekapcsolni a printert. FX-1050-es nyomtatónál.

svejk