Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

a nagyban belül egy kicsi szokott lenni

jani300

Hát Te meg vagy huzatva :)

jani300

Svejk tesztelte a "pirosat" is meg a "kéket"is . Valahol le van írva .

000000000

(láttam egy fotot, hogy felbontotta valaki, és egy pici elko volt benne, kb mint a nyákon a kicsik -takarékosság)

kuv5p7226

A négyszögjelet nem egészen négyszögjelként viszi át. Ha egy ilyennel pl. a hűtőszekrény világítását vezéreled, akkor semmit nem veszel észre abból, hogy 1 msec-el később kapcsolt be a lámpa mint ahogy te feltépted sörért az ajtót. 1 kHz-es vezérlőjel esetén viszont már kompletten használhatatlan.

Sarkított értékek, lehet, hogy 2 kHz-nél vág ez a típus. Van persze gyorsabb opto is, csak annak darabja 100 Ft-tal drágább.  És te is - mintpár millióan még - a legolcsóbbat keresed. Megkaptad, csak tudnod kell, hogy túkl nagy sebességgel nem fogod tudni hajtani a cuccot.

Hozzáteszem - nem elsősorban téged baszogatlak vele - ha valaki nem ért hozzá, az vegyen kész, komplett működő egységet, hogy legalább az a része menjen üzembiztosan.

000000000

a piros a V jelű?

barhz9bni

Teljesen jó a lassú működés is. egyébként, legfeljebb ha megérkezik ez a kék, bejelentem a sárgának, hogy hibás volt, és full refundoljon, vagy negatív visszajelzést kap. A pénzből meg veszek egy pirosat..... kemény az élet.

barhz9bni

Gyakorlatilag azon kívül, hogy lassabb, másban miben rossz?

barhz9bni

A szomorú egyébként az, hogy megfontolatlan voltam és nem vártam meg a válaszotokat, nem elsősorban a legolcsóbb megoldást kerestem. De mostmár megrendeltem a szettet. Megvárom. A lényeg, hogy hajtsa a gépemet, mert eddig breakout boarddal és mini vezérlőchipekkel akartam hajtani.

barhz9bni

Árban pedig azért szeretnék lefele menni, mert egyenlőre nincs fizetésem amiből megvehetnék egy komolyabb gépet, de tapasztalatom sincs hozzá, hogy érdemes legyen költeni rá.

Az sem biztos, hogy működni fog amit csinálni szeretnék vele.

(alacsony nyomású vízzelvágás, durva gipszfaragás, homokszórással felület létrehozás üvegből, erről bővebben linkelek képet:
(aki csiszolt már üveget, tudja mekkora meló, ezt szeretném cnc-síteni homokszórással)
http://i.imgur.com/QnXqrn8.jpg" border=0>
http://i.imgur.com/v8jVvkw.jpg" border=0>
http://i.imgur.com/AQ8A8DO.jpg" border=0>
http://i.imgur.com/8d6K2Uy.jpg" border=0>

3d modellezéssel, vonalrendszerekkel egybekötve komoly lehetőséget látok ebben a megmunkálási módban persze a nonfiguratív művészi vonalon.

Sokkal olcsóbb kompresszort és cnct működtetni, mint kemencét izzítani, és tudom, figyelni kell a gépre, de azért valamilyen szinten kényelmesebb is.

Ez a cél. Egy ilyen gép létrehozása.

barhz9bni

Valamiért nem méretezte át a képeket :(
Nagyjából 20 másodperc alatt visz le a homok 2-3 milliméter üveget 20 centis sugárban mondjuk 20 cm távolságból azt hiszem 5 bar levegőnyomáson.

A homok több százszor visszaforgatható.

4-5 milliméteres távolságból pedig 5-10 milliméteres parabolasugárban ugyanezen a nyomáson 5 másodperc alatt átvisz 2-3 milliméteres üveget.  

Semmi másra nem kell a cnc, csak, hogy rátehessem a szórócsövet és elkezdhessek kísérletezni a vezérléssel.

barhz9bni

Nem tudom mennyit fogyaszt egy olyan kompresszor ami folyamatosan 5 bar nyomást tud előállítani, de gondolom töredéke egy elektromos kemence működtetési költségeinek. 5-10 órás üzemidővel számolva.

svejk

Ezen topic #13097-től kezdj el olvasni kicsit.

Szalai György

Folyamatos 5 bar nyomást előállító kompresszor, az lehet gyufásdoboznyi méretű, meg lehet emeletes háznyi is. Fogyaszthat alig egy napelemről, vagy lehet külön tápvezetéke Paksról.
Mert a szolgáltatott levegőmennyiség és az előállított légnyomás együtt határozzák meg a szükséges méreteket és az áramfogyasztást.
Hogy neked menyi 5bar-os levegő kell percenként, azt a fúvóka méreted fogja eldönteni, a fúvóka méretet meg a szemcsenagyság.
Nagy szemcse, nagy fúvóka, sok levegő, nagy kompresszor, sok villany.
Szerintem a Te esetedre (nagyon nagyjából) 1mm szemcseméret, 2mm fúvóka átmérő, kb.500 l/min levegőfogyasztás lesz jellemző. Ahhoz kell kb. 5kW méretű motor, ami tízóránként megeszik olyan 2200Ft-ot, folyamatos fújás mellett.
Szerintem.

000000000

Szia,
Nem eladó mert nem az enyém, munkahelyről kértem kölcsön, ott mikor bedugtam működött. Tegnap este nem akart, ma reggel megint jó volt:).

Üdv