Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Dakota25

Én valami csoffadt fénycsőnek nézem, minimális fényporral, kapacitív áramkorláttal. A foncsor a két végén mintha izzószálak emléke lenne.

Szalai György

Fénycső. .  fénycső. . .
De hatlábú?
Talán független fűtésű emittere van? Mindkét végén?

Szalai György

Nem ismerhetjük meg az áramköri környezetet?

svejk

wm94bppdn

Épp olyan, mint egy gáz-/gőztöltésű kisülési cső. A (rajzon) középső elektródák a gyújtók, közel az ellenpolaritású elektródokhoz. Amikor a feszültség eléri a gyújtáshoz szükséges értéket, a cső begyullad, a 470 nF töltését felhasználva villog. Asszem relaxációs oszcillátornak hívják az ilyet. A foncsor a két végén a getter, amivel a maradék gázokat lekötötték a munkagázzal történő feltöltés előtt.

svejk

Keresek olyan induktivitásmérő készüléket, amelyik tud tekercsjósgi tényezőt (Q) is mérni.
A mérendő induktivitások a mH és H tartományban vannak, mérőfrekvenciának az 50Hz lenne ideális.
A legjobb lenne ha minkét mérés egyszerre lenne kijelezve.
Tudom ez nem egyszerű eset, de hátha van valakinek "elmentve" egy ilyen nagy értékű műszer.

svejk

Öreg rókák!
Mond valakenek ez az elnevezés valamit?

Epson M-262

A gugli barát nem segített.
Ez egy kis beépíthető 75mm széles szalagra nyomtató blokknyomtató szerűség.

Ki kellene váltani valami modern technikával, vajon milyen protokollal dolgozhat ez?

000000000

Szia, http://www.epson.eu/ix/en/viewcon/corporatesite/products/mainunits/overview/9214
Miért nem barátod? Úgy tűnik, valami grafikus, szabványos printerportról saját driverrel...

000000000

Sziasztok!

Tudnátok olyan forgalmazót ajánlani, aki nyúlásmérő bélyeg ragasztására alkalmas ragasztót árul? Lehetőleg az országon belül.
Egyáltalán milyen típusú ragasztó dukál hozzájuk?  
Köszi.

svejk

A gép és gépkönyv amiből ollóztam az elnevezést 1988-ból származik, nekem hihetetlen hogy ugyan az a technika lenne.
De meg ha gép belsejébe jutok, akkor tüzetesebben megvizsgálom.

mxjj54gxi

Különálló egység a masina?
Mert akkor szerintem valamelyik korai PCL nyelv lesz a protokollja.
Ha meg nincs benne okosság (agy), akkor sima fizikai lezongorázása lesz, mint a Rolitronos ROlco pénzváltóba építettnek. Az citizen volt, de abban az időben egykaptafa volt mindegyik. Sima relék- meg motor- és optokapujelek szaladgáltak az interfészen, és a beépítőnek kellett megírnia az időzítési diagram szerint a nyomtatószoftot hozzá.

horcsab

Szerintem a HBM-nek van.

wcsxp0uxa

A microchipnek a beágyazott könyvtárai (honlapjukon) között van olyan megoldás amivel simán tudsz (a támogatott)hőpapiros nyomtatóval nyomtatni. A régi valamihez történő illesztéshez , információ hiányában nem tudok röviden hozzászólni.

wcsxp0uxa

Tuti ,hogy a Nuvotonnak is van.

svejk

A napokban kerül feltérképezésre.
A végső cél az, hogy az eredetileg a szalagra kinyomtatott 8-10 adatott PC-vel felfogni és azokat egy előre definiált és félig kitöltött táblázat megfelelő rublikáiba iratni.
Egyébként a szóbelei eszköz egy Kalocsai EFM-5-ös tgk. fékmérőpad.
Most első lépés a saját nyomtatójára küldött adatokat loggolni.