Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Igen kuka.
Egyébként kíváncsi lennék az előjövetelére.
Egyik pillanatról a másikra, vagy először halványabb foltokként jelentkezett?
Érhette külső fizikai vagy hő behatás?

Hozzám mindig csak már ebben a végstádiumban kerültek.

s5f8tmfv3

Sajnos nem tudom, így került hozzám. Már egy éve tárolgattam, most kapcsoltam be. Mitől tud ilyen szabályos hiba lenni rajta? Láttam már törött kijelzőt, mindenféle szabálytalan foltokat, de ilyent még nem. Van benne valami érték ami miatt érdemes szétbontani?

svejk

"Mitől tud ilyen szabályos hiba lenni rajta?"

No ezt szerettem volna én is megtudni.

Vagy a folyadékkristály döglik meg azokon a helyeken, vagy összeér a két üveglap.

Egyszer volt egy sorozat ilyen monitorom, azokon egy db, de nagyok - 5-10 cm átmérőjűek- voltak a foltok.

Minden bizonnyal gyári típushiba...

Persze varázslatokkal tele van a világháló, de tuti orvosság csak a csere.

s5f8tmfv3

Szia Svejk!
Van valami tipped merre keressek kijelzőt? Megnézném érdemes-e cserélni.

svejk

Kérdezd meg Karasz Andrást, Ő benne van a TV-kben.
De szerintem rentábilisen esélytelen.
A Sony van olyan nagy f@sz, hogy másé tuti nem jó bele...

000000000

Az elektronline-on tedd fel a kérdést.
Ott többen foglalkoznak bontással.
De szerintem kevés rá az esély.

s5f8tmfv3

Köszönöm a tippeket!

000000000

Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, ha van egy 3 fázisú gép ahol a bejövő oldalon mielőtt bármi vezérlésbe megy betápként az áram szeretném egy vészkapcsolóval szükség esetén megszakítani a kört. A vészkapcsolón 1 pólus van. A főkapcsoló hagyományos le-föl kapcsoló és nem szeretnék bele tenni újat. Mivel oldanátok meg a vészkapcsoló bekötését? Van erre valamiféle kismegszakítóhoz hasonló kütyü ami képes kezelni a vészkapcsolót? Köszönöm előre is segítségetek.
Mágneskapcsoló azért esett ki nálam, mert ahhoz kellene +1 kapcsolót beépíteni az indításhoz.

Rabb Ferenc

A mágneskapcsolót nem tudod megspórolni, és kell egy segédrelé is. Az biztosítja, hogy a vészkapcsoló visszaállításakor ne induljon azonnal újra a gép, mert az komoly balesetet okozhat. Először a főkapcsolót ki kell kapcsolni, és csak a szándékos viszakapcsoláskor indulhat a villany. Így megmaradhat az eredeti megszokott ki-be kapcsoló, plusz a vészkapcsoló.

svejk

Őööö... ezt leírnád rajzos formátumban?

Rabb Ferenc

Most nem érek rá, de este átgondolom és lekarcolom. De mivel szeretem elbonyolítani a dolgokat, ha van egyszerűbb megoldás, örömmel látnám. Nem kellene gondolkodnom. Attól úgyis mindig megfájdul a fejem [#vigyor2]

s7manbs8

A gondolkodás fej(izomlázat/fájást) okoz. :)

000000000

Köszönöm. Megoldódott, Nem tudtam hogy létezik olyan mágneskapcsoló aminek a tekercse 400V-os, igy gyakorlatilag az L1-el meg is tudom vezérelni a kapcsolót, külön berendezés nélkül.
Köszönöm a segítséget.

Szalai György

És ha vennél egy Telemecanique E-Stop fejet, és pattintanál rá négy érintkező blokkot? (Lehet, hogy a mágneskapcsoló helyét és árát is sikerülne megtakarítani.)
Akár egy külön hosszabbító gyanánt, tetszőlegesen cserélhető készülék előtt használhatnád.
Vagy csapkodhatod kalap helyett, ha mérges vagy.

Rabb Ferenc

Gratula! Bár ebből számomra nem derül ki, hogy miért kell 400V-os behúzótekercs és mi gátolja meg a gép azonnali újraindulását a vészkapcsoló visszaállításakor. Dehát nem kell nekem mindent tudni :) Fő, hogy Neked megfeleljen.