Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Nejkoff István

Szia!
Mi lett Jánossal?

kisinas

Meghalt!
itt olvashatsz róla bővebben:
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/meghalt-leiszt-jani-lhanzi" TARGET=_fnew>Meghalt Leiszt Jani

000000000

Sziasztok!
Elkezdtem tervezni saját CNC gépem. A mechanika és váz az Solidedge-ben készülget.  
Viszont mit ajánlotok vagy mivel lehet elektronikai terveket készíteni?? Értve itt a huzalozási rajz és blokk rajzok, bekötések, alkatrész lista stb.. Van ilyen komplett rendszer ami ezt tudja?

000000000

Elektronikai tervezőprogram csak akkor ér valamit, ha te magad tudod, hogy mikor mit és miért akarsz.
Helyetted nem tudja megtervezni.

keri

Protel, de nem tudom mostanában hogy hívják.
Csinál 3D CAD file-t is, szóval még a solide edgébe is be tudod szúrni a paneleket.

Bár ennek sok értelme nincsen ha magadnak csinálod a gépet, és nem ipari dokumentációhoz kell.

000000000

Köszönöm a segítséget. Természetesen tudom hogy mit és miért szeretnék ezért szeretném a tervező programot. Inkább ott gondolom át mint százszor átkötni mert az életben inkább másképp legyen lerendezve kialakítva. Elértem azt a kort amikor már nem úgy esnék neki egy munkának mint bolond a zsebórának hanem a minőség és a kivitelezés is fontos. Fel szeretném jelölni a kábeleket, az eszközöket, hogy ha az unokám majd odaül ne kidobja a berendezést, hogy úgy sem tudja használni hanem előveszi a doksit és nézegeti.

s5f8tmfv3

Sziasztok Urak!
Igaz nem cnc, de lehet az is ha valaki hozzáértő tudna véleményt mondani.
Sony Bravia 101cm tv-men alul látható kerek szürke foltok kijelzőhiba miatt vannak?
http://oi42.tinypic.com/23l12qs.jpg" border=0>

svejk

rbbhbyvfs

Szia,

Ott a háttérben jobbra az egy tápegység ugye?
Szép kék eloxált doboza van, hasonló a felépítése mint a TR-9177, tirisztoros előszabályozó stb, csak full trantzisztoros... Nincs véletlenül rajzod hozz?

Köszönöm,

mxjj54gxi

Altium a mostani neve

RogerCo

Szia zoli,
Ezúton itt is köszönet a TR-9252/A dokumentációért !
[#integet2]

s5f8tmfv3

s5f8tmfv3

Igen, az egy táp, Oltronix B60-5R. Sajnos rajzom nincs hozzá.

bznc93pf5

biztos beteg, himlős[#nevetes2]

s5f8tmfv3

Az nem lenne baj, mert idővel elmúlik. :)