Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

yuagaci9g

Ezek a fanciak... A Calao Systems fejlesztette ki a teljes linux alapu komputert, ami elfer egy usb dugaszban; 190MHz, 64MB ram, video kimenet mellett rendelkezik ket usb portal, meg egy halozati kimenettel, ami  internet kapcsolatot tesz lehetove.
  Azt, huyy mire jo, nem tudom.

000000000

Gratulálok, alakul!

000000000

Adjál javaslatot a topic címére!

3vv2btrhv

airfoil6205

A linux egy többplatformos rendszer, elfut szinte minden processzoron, ebben ARM proci van, ez viszont nem kompatibilis se DOS se WIN rendszerekkel azokhoz x86 proci kell. Ez a cucc kicsi gyors, hálózatba köthetö, ha jól értem VGA-t is vezérel,van rajta elég memória, egy kisméretű disztribúció biztos működne rajta, árat sajnos nem láttam, biztosan jó drága és elvezérel egy atomerőművet is ha kell, de szerintem hobby CNC géphez macerás lenne , le kellene fordítani az EMC2-t ARM procira, meg kellene hozzá kernelt is hegeszteni és fordítani, szóval egyszerüen, én a kezdetek óta linuxolok de nem vállalnám be. Kicsi, jó, okos dolog de nem nekem.

e3h0cv4ph

Legyen a "H1-2axis kéttengelyes léptetőmotor vezérlő"
Kössz.

3vv2btrhv

engem a méretei döbbentettek meg , amugy köszi a kimeritö választ

3vv2btrhv

engem a méretei döbbentettek meg , amugy köszi a kimeritö választ

x4rhew5r3

Készen vagyok a 3 és 5 fázisú motorvezérlő alapfejlesztéssel. Az 5 fázisú üzemmódot tudom tesztelni kis és nagy Berger motorokkal, de nincs 3 fázisú motorom. Ha valakinek lenne Esztergom környékén 3 fázisú motorja (léptető), akkor szívesen kölcsönkérném egy teszt erejéig.
http://snieder.hu/Motor/DSC00221.JPG" border=0>Van hozzá egy PC-s beállító programocska a paraméterek hangolásához:
http://snieder.hu/Motor/MotorVezerlo.GIF" border=0>

ebalint

3 fäzisu motorom nincs,de gratulälok.

ßdv.

bmejdz9nu

Szép és jó bonyolultnak néz ki :)... gratula... [#wave]
Lehet, hogy elvesztettem a fonalat, de finoman szólva sem vagyok képben az 5 fázisú motor ügyben... annak előnyeiben...

x4rhew5r3

Talán 3 dolgot említenék:
1)Kiegyenlítettebb futás
2)Az 5-ből legalább 2 tekercs gerjesztett, ebből következően "határozottabb" a rotor
3)A 200 helyett 500 lépés/fordulat.

4mjnxdwuu

Hali, gratula...
fordulattal hogy áll, mennyit bír egy átlagos moci?? (nekem is tervben volt egy vezérlő hozzá, de az is maradt, a környékemen szűk volt a kínálat ezekből a mocikból..)

000000000

Akkor most ez egy valódi hobby fórum , vagy pedig "Magi" fórum?
Ez a fórum tudtommal nem kimondottan a Msgi István termékeinek supportálásra van meghirdetve. Ha pedig így van, akkor felül kellene emelkedni azon, hogy más is csinál valamit.
Mi is így vagyunk ezzel a saját tulajdonú forumunkon. Nem vetne ránk jó fényt, ha így viselkednénk!
Ha pedig maradunk annál, hogy Ő a tulajdonosa, akkor pedig itt lenne az ideje egy független, nem marketing célokat szolgáló felületnek, ami még kezelhetőbb is lenne.

Megjegyztem, hogy jómagam is épp mot vásároltam az Istvántól egy tuti kis báziskártyát, és HOBBY építő vagyok.

ybm4ifb

Szevasztok

Ugylátom hogy közeleg a vezérlőm megszületése!!!