Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

2dw0x9awk

Szia lorant,
Igen, Nema 23

Szia Tibor!
Köszi a tippet
szép napot: ER

000000000

Eloszor is kosd ossze a motoron a piros és a fekete, majd a barna és a narancs színu kábelokat. A  H1-esnél: citrom az L1-esbe
                        piros+fekete az M+ -ba
                        kék  az L2-esbe
                        zold az  L3-asba
                        barna+narancs az M+ -ba
                        fehér az L4-be
... ja, ha dobozolt H1-esed van. Ha nem, mindjárt csinálok egy rajzot

000000000

http://magiist.fpn.hu/Kepek/H1.jpg" border=0> Remélem értheto. Nem tudom milyen progival akarod vezérelni. Ha ez meglesz, foglalkozhatunk a végállásokkal...

2dw0x9awk

Szia lorant,

Köszi a segítőkész hozzáállásodat és a gyors válaszokat. Kb 18:00-ig melózok, hazamegyek aztán bekapcsolom a gépet aztán folytatom.
köszi,
Robi

2dw0x9awk

Szia lorant!

Milyen kábelokat kell vennem? Még ezt sem vettem. Mach3-al szeretném vezérelni.
Köszi és üdv,
Robi

000000000

Mindegy milyen kábelokat veszel, a H1-esnél nem kell árnyékolás. Én kozonséges autókábelozást használok, foloslegesen túldimenzálva, de ez volt kéz alatt. Mach van nekem is, így be tudok segíteni, de csak futtatásra használom, és csak a 10%-át ismerem, de nekem boven elég. Próbáld meg csak " szárazon " bekotni a motorokat, kipróbálni, ismerkedni a dolgokkal ....

2dw0x9awk

Helló lorant,
köszi, sajna ma is meló úgyhogy már megyek is. Ha megvannak a bekötések jelentkezem.
üdv,
Robi

000000000

Egy kiscsoportos kirándulást szervezek Münchenbe 2007. november 13.-16.-a között a http://www.lezermester.hu/index.php?option=com_content&view=article&catid=1:latest-news&id=58:productronica&Itemid=50" TARGET=_fnew>Productronica-kiállításra.
Jelentkezni a komlosi.sandor@lezermester.hu címen lehet.

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/usb.png" border=0>
ezt mire lehet használni ??

nb8v4eyzr

Helló Mindenkinek!
A tanácsotokra lenne szükségem. Szeretnék építeni én is egy kis 3D-s ketyerét és most tervezgetem a hajtását. A lényeg az, hogy NEMA 23-okat akarok venni: 2x3.1 és 1x1.7 Nm-es motorokat, melyeket az oldalról is megrendelhető H1 Compact CNC Vezérlővel és H1 CNC Tápegységgel szeretnék működtetni. A kérdésem az lenne, hogy a tápegység elbírja-e ezeket a motorokat? Nem lesz-e valamilyen teljesítménycsökkenés vagy hasonló?  
Sajna elektróból gyenge vagyok, úgyhogy bocsi, ha nagy hülyeséget kérdezek. Ti, mint tapasztalt "vén" rókák segíthetnétek ebben. Válaszotokat előre is köszi.
Üdv,
Sanyi

nb8v4eyzr

Bocsi, a vezérlőt rosszúl írtam, csak H1 Dobozolt CNC Vezérlő-ről van szó.

000000000

Sziasztok!

Marhára nem cnc téma, de több emberről sejthető, hogy dolgozik olyan helyen ezért megkérdezem. Szóval Budapesten tud e vállalni valaki (tud e céget) BGA ic beforrasztást (esetleg soklábú qfp-t bár azt még meg tudom oldani) esetenként egy-két darabot ártól függően számlára, egyetemi projectekhez? Ha valaki kompetens dobjon egy uzenetek legyenkedves. Köszönöm!

000000000

Teljesen megfelel! A PWM miatt nem kell számolni a teljes áramfelvétellel (mert ugye az 100%-os kitöltésnél lenne)!

nb8v4eyzr

Helló!
Köszi a választ! Mostmár elkezdek gyűjtögetni a projectre.

000000000

A Compact nem jobb megoldás (egyben van minden, nem kell huzalozgatni)?!