Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

Nem azért írtam,.. csak hogy ne legyen az ember fia nyugodt, hogy csak 100-t mértem rajta, mehet még, messze van még a 160....

000000000

Telljesen jogos, de mondom ez nem is üzemi körülmények között történt.

e3h0cv4ph

Köszi.
Erről az áramszabályozásról mit lehet tudni, meg lehet küldeni nagyobb fesszel és ha eléri a motor max áramát leszabályoz (chopperes) vagy mit csinál?  
A mikrovezérlő mit csinál az áramkörbe? A programot te írtad hozzá? Mit lehet róla tudni? Publikus?
Egyébként ezt az áramkört te tervezted, vagy a net-ről való?
Köszi, üdv: TT

000000000

Ha jól emlékszem az adatlapból akkor 35V a max. Az áramszabályozás pedig egy potival állítható ref feszültség és az aktuális mikrolépés függvényében pwm-el történik. A mikrovezérlő 1mp-ig ha nem észlel léptetőjelet, lehúzza a ref feszkót (így a fázisáramokat is) a felére. A progi publikus, van van 15 sor, bár ezt pont nem én írtam, hanem unokatesóm, miután leordibáltam, hogy csináljon már ő is valamit :) Az áramkört én terveztem.

bmejdz9nu

Csak egy kérdésem lenne... Egy vezérlőnek nem kevés a 35V? Mert a "piacon" a "kisebb" motorok viszonylag "nagy" alapfeszültségűek...
Tehát a "tuning" fesz. nem valósul meg és ezáltal az elérhető fordulatszám sem... Ha jól gondolom...

000000000

Mintahogyan 2.5A tekercsáramnál nagyobb motorhoz sem nyilván a kisebbekhez sem alkalmas ez.

svejk

Ezek a vezérlő IC-k inkább a kis induktivitású,tehát kis feszültségű motorokhoz valók.Nagyobb tekercseknél az alacsonyabb choopper freki már összemérhető lehet a mikrostepp léptetőfrekijével ,és ez nem jó.
Gondolom én....

bmejdz9nu

max. névleges 1,5V-os motorok kellenének a 35V-hoz... ezt csak a tesztjeim alapján gondolom...
vagy?

HJózsi

A megfelelő árnyékolás a CNC zajtól ... ;)
http://www.thewarfields.com/cnccookbook/img/OthersProjects/NoiseProof.jpg" border=0>

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.

Lenne egy kis gondom, mivel elektronikát nem tanultam ezért megakadok pitiáner dolgokon.
http://kepfeltoltes.hu/070919/tn_1MWSnap017_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Ezt a rajzot szeretném megcsinálni de "P" csatornás Mosfettel. Valaki tud valami megoldást? Ha jól tudom ez sima kapcsoló üzem.

000000000

P típushoz cseréld fel a 12 V-os tápfesz
polaritását, és az opto lábait (3,4).

5bzs27u7

2dw0x9awk

Üdvözlet mindenkinek,

Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy mechanika2 kittet. A mechanika rendben, azaz összerakva. Lesz még mit beállítani rajta...  
Amim van:  
    1 db 3D-s H1 PCB CNC Vezérlőelektronika V1.3 (komplett, tesztelt)
    1 db H1 CNC 120 VA-es tápegységet (tesztelve, dobozolva)
    6 db végállás kapcsoló(3 lábú)
    3 db 1.8° léptetőmotor 2.5A/fázis, 1.1V, 1Nm (8 kábel lóg ki belőlle)  
    1 db printer kábel
    1 db usb printer kábel
    1 db DREMEL marómotor 230/240V , 50-60Hz , 125W
meg a hülye fejem hogy belevágtam elektonikai ismeretek nélkül. Az lenne a kérdésem segítene-e nekem valaki a bekötésekben, hogy mihez milyen kábelt vegyek, mit-hová kössek. Ezt egy laptopról szeretném majd működtetni.

ui:
Megelőzve azt hogy olvasd el ezt meg azt,NEM EGYSZER ELOLVASTAM a leírásokat ezzel kapcsoltban, de nekem ez kínai...

Előre is köszönettel:
Erdélyi Róbert ( Győr )  

000000000

Pontosabban, milyen motorod van? Nema 23?

3vv2btrhv

ved fel a Kapcsolatot Baluval ö györi fog segiteni !!