Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Hoppá, ez sípolós méréssel rövidzárat mutat mindkét irányba, akkor akár kábel csinál rövidzárt, ezt lehet szét kell szedni vagy tőben levágom a doboz kimeneténél, de lehet kábel úgyis kuka akkor.

000000000

Találkoztam olyan vezetékkel amit csak egyszer lehetett elvágni aztán egyből kuka :)
Az elemi szálak mint valami tekercselő huzal lakozottak voltak és egy halvány árnyalt különböztette meg a pozitív és negatív szálakat.
Természetesen semmi elválasztás puff egyben az egész.  
Na mondtam is magamban hogy ezzel szívjon az akinek 6 anya van és mind egy utcában lakik, na meg persze mind édes neki.  

s7manbs8

Ez is meggyógyult, megy ez nekem.

mxjj54gxi

Beteszed a fagyasztóba, lefagy.
Kiveszed, kalapácssal körbevered finoman, lehet műanyagfejű kalapács is, az jobb.
Eztán szétfeszegeted körben a széttört ragasztásnál.
Vagy vasfűrész körben, és utána mehet összerakáskor a sziló körbe.

De sokat kellett csináljam a szervizben....

mxjj54gxi

Na! Én is előbb írok, aztán olvasok

000000000

Mekkor a fázistekercs ellenállása ennek a motornak?

RogerCo

Megmérettem, mert már nincsenek nálam a motorok.
1 Ohm mérhető a tekercsek között.
És MAX 90V van a motorra írva.
Köszi.

000000000

Akkor használjad nyugodtan az említett MSD vezérlővel. A DC feszültség a pufferkondin nagyjából 1.4 szerese lesz a bemenő váltónak. 50 V esetén tehát 70 V DC lesz.

RogerCo

Köszönöm a válaszod.
Az amper igénnyel és tartalékával hogyan szmoljak három ilyen 6A/phase motorral egy tápról?
Az 1500W-os 50V-os toroid elég?
Kösz.

000000000

Nekem is msd+ toroidos táp megoldásal van a vezérlö!
A tápfeszt az msd nél fel kell vini maximálistra ugy 90% ig legalább pl az esetedbe 70..75v ig !
Persze anyonra puferelve amit 100uF/

000000000

Bőven elég, még sok is a P. Kb. a 2/3-a (vagy még kevesebb) is elég lenne a három motorra.

000000000

folytat:100uf/W lehet számolni a tápegység teljesitményhez....
A toroid jol van méretezve a áram / feszültésg akor max 5..10% veszteség lesz maximális terhelés alat!
Persze nem árt ha figyelembe veni az üresjárai feszültséget mert akor használhatatlan lesz a táp az msdhez ezel engemet is megszivatot a toroid gyártó vagyis a hálozat 230ra tekert toroid nálam a 237..240es hálozaon surolta az msd tápfeszét hogy kikapcsoljok.....

RogerCo

Kondiból 10.000uF-os 100V-os kondikat raknék párhuzamosan kötve.
És a Toroidot most fogják az igényeim szerint megtekerni.
Köszi mindenkinek.

000000000

Ne sajnás belöle a puffert mert nagyobb áramoknál nagyobb lesz a feszültség esés a tápfeszen amit az msd nemkomál ami a nagyobb dinamikus gyorsulásoknál lesz csak jelen a mociknál észrevehetö..... és a lépésvesztés sem nem kizárt fog leni ez miat!
10.000uF-os 100V az jo olyan 10..15db megfelelö lesz ha 1..1,5kw lesz a tápod!:)

RogerCo

[#wow1][#wow1]UFF!
akkor lehet hogy most nem jól írtam le az értékét?
(nagyon nem vagyok a közelükben)
Ezek csavarkötéses kondik, átmérőben olyan 70mm magasságban pedig 180mm körüliek...