Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Kösz, mondjuk konkrétan ha ugyanilyen tipust látnám belül milyen ... :) Tudnám hogy hol kell merre mit feszgetni, hogy szétjöjjön. :)

PSoft

Kukkants be a "boncolós"-ba.

Szinte biztos,hogy ugyanúgy,mint azt a dugasztápot.:))

s7manbs8

000000000

Én úgy szoktam, hogy egy méretes kemény csavarhúzó nyelével kegyetlenül körbe verem. Nem kell félni, nem törik el a csontja.
Utána szokott engedni. Egyébként pattintott és ragasztott általában. A résbe tolj be egy pl nyák lemezből faragott feszítőt és azzal feszítsd szét. Minél nagyobb felületen annál jobb.

s7manbs8

Nemrég egy WIFI routernek tápját fűrésszel szedtem szét, az úgy jött ketté. Laptopot még nem barkácsoltam szét eddig.

000000000

Van, hogy csak úgy jön szét.

s7manbs8

Ez is jó ötletnek tűnik, pár ilyen után már profi leszek én is lehet. :)

s7manbs8

Na és az hogy derül ki, hogy kábele tört meg, vagy a belsőben van felpuffadt kondi ? Erre van valami speciális technika ? Lehet nem is belül rossz ... mielőtt szétcincálom .

gorbi

Én gumikalapáccsal szoktam körbekalapálni, általában enged az erőszaknak. Valami kemény felületre letámasztod és adj neki...

000000000

Ha a kábel rossz, akkor is szét kell szedni, hogy kicseréld. Levágni és toldozgatni nagyon gányolós. Ha csak dugót kell rajta cserélni az is gányolós, mert elég rossz minőségűek a forraszthatós dugók. Pár kihúzás után kiszakad. Jobb a ráöntött.
A ferdeszeműeknél van szerelt kábel szinte minden féle dugóval. Meg a komplett táp sincs 3000Ft. Annyiért nem érdemes görcsölni vele.

s7manbs8

Csak itt nincs kinai piac, bár már kinai van egy csapat ... mint gondolom minden kisebb városban is. :)

RogerCo

Anyira nem hinném, hogy speciális motor, mert az én MSD70-esemmel meghajtottam, és szépen vitte a beállított 4A-es korláttal is. A Tápom meg 65V körüli.
Azért gondoltam, hogy egy MSD80-7.8-as megbirkózna a feladattal motoronként.  
[#nemtudom]

000000000

Ezeket a legkisebb roncsolással úgy bonthatóak hogy először a mélyhűtőbe kell betenni hogy a burkolat kissé meg fagyon.
Utána az illesztésnél az erre rendszeresíttet műanyag ütleggel körbe kell kocogtatni mértékkel, de erőteljesen.
kocogtatás közben lehet érzékelni hogy ha enged a hegesztés mert meg változik a hangja.  
A hangváltozás után lehet tovább haladni körbe.
A rendszeresített eszköz lehet kalapácsnál, stb, stb, de a golflabda egy rúdra varázsolva csodákra képes   [#papakacsint]

000000000

kalapácsnál = kalapácsnyél

s7manbs8

Közben ötletem támadt, hogy állapítsam meg , hogy a kábel szakadt e valahol, vagy dobozon belül van gond. Ellenállás méréssel kétféle polaritással rámérve elvileg, a kimeneti pufferkondi miatt, az látszik, ahogy tölti-süti  kifele, 3-mat megcsináltam kábeles volt még egy van, aminek nem látszik a kábelen hogy meg lenne törve azt most megnézem ellenállás méréssel ...