Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Elég, de csak akkor, ha áramgenerátoros határolással hajtod.

mex

Szia.

Enkóder helyett megfelelhet a motor ventilátorlapátja is, egy opto meg nem a világ.

Szalai György

Én nem akarok semmilyet, mert efféle célokra magamnak AMC és MAXON szervo meghajtókat gyűjtöttem.
ˆ VTamás #12392 volt a kérdés.

svejk

VTamásnak ment volna.

zotykó

Na jó de miért gányolásszam szét a motort? Már megoldás nincs?

istvan58

Hali,
pozitiv viszacsatolésal elég jil lehet stabilizálni a fordulatot.

egy kis infó:

http://www.ee.bgu.ac.il/~instlab/Experiments/03_DC-motor_PLL_PWM/How%20to%20drive%20DC%20motor%20with%20smart%20power%20ICs.pdf" TARGET=_fnew>Itt

mex

A motort nem kell megbontani. Szerintem egy reflexiós opto, akár házi kivitelezésű is lehet, ráirányítva a venti lapátokra tud a fordulatszámmal arányos jelsorozatot adni, ezt pedig már fel lehet használni egy arányos szabályzó viszonyítási jeleként.

istvan58

bocsi a mellégépelésért, tabletröl nem olyan könnyű :)

istvan58

a kazetás magnó motorok is igy müködttek, igaz nem PWM-el...

s7manbs8

Ha csúcsban nem engedjük fölé amit bír persze Amper Disszipáció , arra vigyázni kell, mert ha átlag megesz 10A körül, az már nem kevés csúcsban meg bekaphat többet is, ami megközelítheti a határokat.

ebalint

Sikerült a szabályzónak utána nézni?

279nwbpsa

Utána néztem persze.Van több,megoldás is.
Viszont én laikusként egyszerűbbnek hittem ezt,meg egy picit össze is kavarodtam...

pv6cdvuc7

Sziasztok .Érdeklődni szeretnék.Van 1 léptető motor ami 3,9 Voltos névleges feszültségű é 4A-es.Van hozzá a végfokozat meghajtó amin beállítok mondjuk 3,7 Ampert,de a feszültséget nem lehet.-Követi a feszültség arányosan az amper emelkedést?(a motor 2 fázisú hibrid, 4 kivezetése)
Köszönettel:

ebalint

A dcsabi félére gondoltam.

279nwbpsa

Folyamatban...