Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Esetleg nem megy valami fogyasztó ilyenkor amivel együtt már nem bírja az automata.Nem 60 wattos izzóra gondolok.

hostya

A keri megoldása a legegyszerűbb, 10m-es narancssárga lengő hosszabítót elé, és már megy is..

VighLajos

Gratula az aprótalpú megérkezéséhez!

Szalai György

Gratulálok. Hosszú boldog életet kívánok mindőtöknek.

000000000

Köszönöm MINDENKINEK a jókivánságokat a FIAM nevében is!!

000000000

Próbáltam a bizti cserét de sajnos az óránál is B20 van és azt a blomba miatt nem tudom cserélni...
A terhelésnek "számolva" bírni kéne a gépeket,de mégsem.
Ha megy a hegesztő vagy a plasma akkor a komprsszor inditás egyből leveri,,bár érdekes mert a multhéten nem volt gond ezzel....
Hosszabító az van ,igaz nem sárga de 40m 3mm vastag kábelből..

Szóval az 1fázisu motorhoz nem jó a lágyindító??

xg2w6ib9x

A #12049-ben Hostya mester leírta.
Kefés motor esetében jó és amint írtad, a kompresszorodat az hajtja.
Azért gyanítom, hogy a kismegszakító a hibás, mert nekem ugyancsak 2.2 KW-os kefés motor hajtja a kompresszoromat, ugyanerről a fázisról megy az egész ház, 20A-es biztim van és sosem veri le.
Szerintem az ELMŰ-nek szó nélkül ki kell cserélnie a kismegszakítót, ha szólsz nekik, hogy probléma van vele.
Nekem volt olyan még régen, hogy egy számítógép monitor bekapcsolása rendszeresen leverte a 16-os automatát. Kicseréltem egy újra és többet nem volt gond.

000000000

Köszönöm, a tanácsot.
De ezt a kompit aszinkron motor hajtja,legalábbis nálam minden kompin aszinkron van.
http://n2.vatera.hu/photos/1c/d9/5436_2_big.jpg" border=0>

000000000

[#confused] jó nagy lett

xg2w6ib9x

Elméletileg kell, hogy legyen megoldás.
Pl. a Telemecanique gyárt egyfázisú aszinkron motorokhoz való lágyindítót 1,5 kW-os teljesítményben. Nem kizárt, hogy valamelyik gyártó csinál ilyet nagyobb teljesítményű változatban is.
Itt van az info róla:
http://kepfeltoltes.hu/121218/1F_asszinkron_l_gyind_t__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Árat nem tudok, de a kismegszakító cserénél biztosan drágább.

000000000

Köszi az infót, akkor kutakodok egy ilyen után!!

000000000

Az nem lenne megoldás, hogy indításkor motorfelpörgésig pár másodpercig egy váltószeleppel tehermentesíted (szabadba nyomjon)a kompresszort, és csak utána kapcsolod vissza rá a légtartályt.

000000000

Csak,nem mert üres álapotban való inditáskor is ugyan ez a dolog..[#integet2]

000000000

Akkor marad a kevesebb fogyasztó működtetés közben, vagy a lágyindító, vagy "izmosítod" a hálózatodat.

hostya

Ezeken az egyfázisú kompresszorokon alapból rajta szokott lenni a 'tehermentes indítás'.

Persze nem ismerem a  © vasas példányát, de egy 2,2kW-os egyfázisú motor, terheletlenül is kér magának legalább 25A-t az induláskor, főleg ha kétpólusú. (n:28xx 1/min)