Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Ez így van, Én egy pár évvel ezelőttig bírtam követni az ilyen irányú technikai haladást, de ma már képtelen vagyok. :((
Már 3 éve úgy vettem a családnak egy DVD felvevőt, hogy engem felejtsenek el a kezelésével, nem is akarom megtanulni. :)

svejk

Most látom csak, hogy a Tiéd SMART-os. De talán a mezei 5000-es sorozat is lejátssza.
Milyen rendszerű TV vétel van nálad?
Kábel, műhold, esetleg földi sugárzás?
Az internethez normál hálózati csatlakozás van, tehát bármilyen kábelmodem, router után köthető?

h2o

Miért rosszabb a netezés a TV-n?
A Skype-ot nem sikerült kipróbálnod?
Engem mindkettő kezelhetősége érdekelne leginkább, egy olyan ember szemszögéből, akinek lövése sincs a számítógépekhez.

Egyújabbgépépítő

Igen az SMART-os, de már a 32-es SMART-osok 100 alatt vannak.
Nálunk UPC kábel van beltérivel, lenne lehetőség beltéri nélkül is használni a TV-t, tudja a kábeles digitális adást is fogni.
Ráraktam kíváncsiságból egy szobaantennát, kiválóan fogja a DVB-T adást, meg a rádiókat is.
Nekem router után van kötve, automatikusan bekonfigurálta magát.

svejk

Adhatnál egy tippet hogy hol láttál 100 alatt. [#wink]

Egyújabbgépépítő

A TV-n netezés nekem egyszerűen a szemüvegem miatt nem tökéletes.
Olvasáshoz használnom kell, a TV viszont 4m távolságban van, egyszerűen másik szemüveg kellene.
Ráadásul már évek óta notebookot használok, megszoktam h. mindég kéznél van.
A Skype használatához mikrofon kellene így nem láttam sok értelmét a kísérletezésnek( azt sem tudom lehet-e csatlakoztatni hozzá.)

svejk

Huhh.. az extrem digatalban ez a készülék 115 ezer, ami köztudottan elég jó áras bolt.
Ehhez képest 20 ezerrel alatta én nem mernék vásárolni, majdnem biztos hogy sokadik osztályos, vagy javított készülék, ezt sugallja az 1 év gari is...
Az Euronics is ilyen bolt volt (van még?), ahol kétes áruk is előfordultak.

svejk

Oké, meggyőztetek, mindenki 100 alatt adja, ergo az Extremdigital drága bolt lett. :(

Szedlay Pál

Szerintem bárhol megveheted elég jól esik az ára.
Attól függ ki milyen gyorsan követi ezt.

http://bilder2.preissuchmaschine.de/psmcharts/createchartsargep_id.asp?pid=1900557" border=0>

svejk

Lehet már az e.digitalban is annyi lesz holnap :)
Végül is idei modell és jön a karácsony.

3ihs2v23

Sikeresen megoldódott a referencia pont keresés problémája opto kapuval. Végül nem kellett beépítenem analóg-digitális jelátalakító IC ét, elég volt a Csewe által javasolt szoftveres állítás amit a "General config" ban lehet megtenni a mach3 ban. Debounce intervall értékét 1-re állítottam ami megfelel 40us (mikro szekundum) nak. Az optokapu dokumentuma (korábban belinkeltem) egyébként kikapcsolásnál a 90% jelszintről a 10% os szintig 8us-ot ír.

Köszönöm a segítségeteket!

keri

Ha 1-2 ezerrel olcsóbb máshol az még a kereskedői szórás, ha sokkal olcsóbb akkor az szürke importtal olcsóbb. Ezért is kevesebb a gari, mert azt a kereskedő nyeli be...ha sikerül kiverned belőle.