Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Rinaldo

A főkapcsoló után használj egy főáramköri mágneskapcsolót, annak indítására be a leállításra egy ki gombot (vészgombot).
A mágneskapcsoló NC (alaphelyzetben zárt) érintkezőjét egy megfelelően méretezett ellenálláson keresztül használd a DC táp kisütésére. A vezérlők DC táp maximumának közelében használt DC táp esetében menetközben is érdemes használni automatikus dump áramkört ami a lassulások alkalmával keletkező többlet energiát disszipálja el, megvédve ezzel a vezérlők kapcsoló elemeit az induktív lökésektől.

juh0557j0

Nálunk csak úgy lehet kérni a 32A kismegszakítót a jelenlegi 16A helyett, ha a mérőhelyet is korszerűsítjük előtte. Tehát komplett villanyóra szekrény cserével ( Az e-on dolgozója mondta amikor megnézte). Olcsóbb volt kérnem a melléképületre egy új bekötést 3 fázissal, mint a régit felújítani!

000000000

Az eon az állam az államban.

3ihs2v23

Köszönöm a sok hasznos hozzászólást! Most ezeket sorra átgondolom, átnézek adatlapokat hogy mélységében megértsem és aztán minden védelmet ráteszek amit lehet, ha kell rá ha nem kell rá.

Torroidom szerencsére egy kivezetésű, így az a hibalehetőség nem állhat fent.

000000000

Egy kivezetésű?

Keress még mellé legalább egyet.

ggdr57dg

Csak nem hagy nyugodni a dolog. Valaki elmagyarázhatná, hogy a hivatkozott hozzászólásban vázolt probléma a trafó kivezetéseinek darabszámával milyen összefüggésben áll? Mert szerintem semmilyenben.

Az én toroidomat pont most tekertettem 4 kivezetésesre, hogy a ~36VDC-ből ~45VDC-t csináljak. Az egyik szekunder ~26VAC a másik ~5,5VAC, bekapcsolás után is, meg kikapcsoláskor is (kikapcsolás után már nem :-)

Azon nem izgulok, hogy a 4db kivezetés miatt tönkre megy a vezérlőm... Az induktív lökés okán inkább.

000000000

Hát, ha nem tudja normálisan alkalmazni, akkor lehet.
Ha már kettő van, azt össze lehet keverni. Ha három, neadjisten négy, az már maga a káosz.

000000000

Engem sem, de Kajdy Gergő nek is jeleztem és kelett vegyek  tőlle még 2bt-ot mert szétégtek...Nem az ő hibályából !!
Két külön tekercs volt 2x32 volt...de ez van..volt,,,az biztos hogy többet nem csináltatok dupla tekercses toroidot e miatt,,,drága volt a tanulság,..

000000000

Tisztelt andrás..Kérlek ,ezzel a stílusoddal ne fórumokban írj!!
Vagy talán írtam számodra sértő betüket?
Vagy nálad alapból mindenki más h..e??
Ez tapasztalatvolt,valóság,csak gondoltam megosztom...
Bocsi érte,akkor inkább máskor nem próbálom megosztani..[#nemtudom]

000000000

Mivel sértettelek meg?
Nem írtam én semmi sértőt.

De vannak, akik már mindenen megsértődnek és bevágják a durcát.

000000000

Végül is ,konkrétan semmivel.
Csak a #12136 hsz ed adna rá okot,hogy azt tegyem..

Szalai György

s7manbs8

Ezt a RasberryPi t vajon mennyiért adják  ?  

Itt a honlapon nem látok semmi árat, csak hogy rendeljed.

http://malnapc.hu/gyors-rendeles/" TARGET=_fnew>Raspberry PI kapható

Szalai György

9000 körül elérhető mostanában.

PSoft

Ha lejjebb mászol az egereddel,ott vannak az árak is.:))