Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem igazán,mert 1 trafóval semmit nem ért.2vel lett az igazi,több fesz kellett,és több kakaó,mert nem ragadt csak izzott.

jani300

Kösz ! Ha van kedved mérd meg hány volttal működik .

jani300

Most beugrott hogy régen már hallottam kondenzátoros cuccról amivel lehetett csavart hegeszteni lemez ajtókra villamos szekrényeken . Az viszonylag nagyobb feszültséggel működött .

svejk

Ez így elvi hibás helyből, ráadásul szabad térben veszélyes a mikruhullám, mivele a működéséből adódóan felmelegíti az élő  víztartalmú szervezeteket.

svejk

Thirisztoros szabályozó kell elé.

Szalai György

Röhögtem egy jót. Azután gondolkodtam volna kicsit a lehetőségeken, de fogalmam sem volt a technológia elektromos jellemzőiről. Kicsit utána kapartam. Azt találtam, hogy a mini szikraforgácsoló gravírozód, az egy pontsorozatban megvalósuló szikraeróziós süllyesztés lehetne, vagyis egy kis felületű tömbszikra forgácsolás.
Akkor kell oda a használt dielektrikumtól függően 40-100V feszültségen, a megkívánt felületi minőség függvényében 1-2kHz frekvenciával pulzáló, 50% alatti kitöltésű, vonalszélességtől függően 1-20A erősségű áram, lehetőleg érintésvédelmileg biztonságosan leválasztva a föld és hálózati potenciálról.
Jó lehet-e ehhez a mikró sütő trafója?
(Az körülbelül 240/2000V feszültségű, 1kW körüli teljesítményű, hegesztett E/I vasú, föld potenciálon lévő szekunder tekercsvéggel.)
A teljesítménye az 50% kitöltés miatt kb. megfelelő. A primer feszültsége is. A szekunder feszültsége, árama és leválasztása biztosan nem megfelelő, tehát azt át kéne tekercselni. De a hegesztett vas miatt nem lesz könnyű jól és biztonságosan megcsinálni.
Másik trafókat választanék a feladatra, 2db 240/42V 500W biztonságit, szükség szerint sorba vagy párhuzamosan kötött szekunderekkel üzemeltetve.

000000000

Most nem tudom,ki miről beszél,de én erről http://www.youtube.com/watch?v=RnjF5Hj2Udg&feature=related" TARGET=_fnew>spotter
csak 2 trafó sorba kötve.

000000000

http://img2.indafoto.hu/1/1/150405_3b644b525289811a15985679f707fb1e/17170531_b6bcd3c67fbb46361ea606a111c084a1_s.jpg" border=0>

000000000

Ez elsö lépcsöben egy olcsó inverteres hegesztö már tudna teljesiteni 2 lépcsöbe hozzá nagyáramu pwm csatolás igy még mindig olcsobb mind ha inverterbe összeszerelve azok jovan 100E feletiek inpulzus lehet már állitani!

jani300

Akkor végül is 5 volt köröl működik , ha jól értem .

besirkyjh

Szia  

Ez rendben is van , de a Gyuri az eredeti kérdésre válaszolt !

Motoros

Régi Strigon pantográf gravírgépekhez alapból járt egy amolyan "szikraforgácsoló" adapter.
Ez egy kis wolfram elektródás fej ami megszakította saját magát. Úgy mint a csengő.
Tehát szikrázott és kopácsolt. Mindenki el tudja képzelni..
Arra használták hogy edzett anyagokra feliratot számokat ábrákat vittek fel. A lomok között nekem van valahol egy. Ha efféére gondolsz akkor előkotorhatom.

fpd0kbd4

Köszi hasznos az infó (nem ragaszkodom a mikrohullámos technológiához)így már kezdek képbe lenni a szükséges paraméterekkel.Én is vadászok az okosságok után, kérlek tedd föl hogy te hol találtad.

fpd0kbd4

Köszi de úgy hiszem nekem az karcsú teljesítményű. Egy minimális anyagmennyiséget mélységben el kell távolítani és dielektrikumban