Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Sajnos a 35khz feleti frekiken erösen kernel alapon hibázik a procid (kicsi teljesitmény pl!)  a pcben mach3 nem tud lépéstartani pwm frekid kiszámolásában, vagy rossz motor tuning beálitás szokot lenni!

zotykó

Értem amit mondasz. A kernellt szerintem még vihetném följebb, mert a teszt szép tisztának mutatja a gépet 35KHz-nél is. Ez egy Dell P4 2800MHz-es procival üzemel.  
Különben nincs szükségem gyorsabbra. Csak a határokra voltam kíváncsi mikor ezzel játszottam.
A motor tuning az tuti biztonságos.
Amikor kipróbáltam egy stepper motort használtam hozzá. 9500 percenkénti fordulatszámot értem el vele egész lépés üzemben. Jó lassú volt a gyorsulás is. Ez kb:31.2KHz A motor nem bírta tovább és a nyomatéka is majdnem 0 volt. [#buck] Ez csak egy próba volt.

000000000

Sajnos a léptecseknek nagyobb korlátai vanak mind egy szervos meghajtásnak ezt el kel fogadni vagyis véges a tudásuk!
fordulat/nyomaték arányal tudsz játszani a leg egyszerüben a a motor bekötési variácioja engedi soros vagy párhuzamos tekercspárok variácioival többi meg átételezési trükökel!

s7manbs8

Ismertek olyan cégeket, ahol össze is szerelnek készre elektronikát, mondjuk ha van tervem, meg panelt is gyártatok ?

xsugix

Például itt: http://www.gemosz-elektronika.hu/" TARGET=_fnew>Gémosz, de azt hiszem Debrecenben is van ilyen. Meg még ki tudja hol. :)

svejk

Ki forgalmaz 2512-es SMD tokban (1W) 0,5 Ohmot??

svejk

Persze 1 Ohm-osokkal is meglennék.

jv7pu3a5p

Lomex: 80-05-84
Igaz ez 0.51, de gondolom belefér :)

pbalazs

Lomexben van az árlista szerint.

svejk

Köszi! Mérgemben ott nem néztem :(

svejk

Javítom magam, csak a RET-nél néztem és ezen felmérgeltem magam. :(

besirkyjh

Sziasztok  

Azt szeretném kérdezni hogy kétoldalas nyák tervezésénél megengedett az SMD alkatrészek forszeménél a furatgalván ? ( smd és furatszerelt cuccok és ott lenne az átmenet a tuloldalra ) .

Vagy jöjjek ki az alkatrész alol és ott csináljak átmenetet egy rövid folia csikkal ?

pbalazs

Nem szép megoldás, de működhet.
Ha kézzel fogod beültetni, akkor nem gond, de reflow-nál már lehet probléma. Nálunk a cégnél tilos így csinálni.
Ha van hely, inkább gyere el onnan, és csináld meg normálisan. Sokszor volt már rá példa, hogy egy via átfúrásával lehetett egy hibát kideríteni, vagy elhárítani.

Rabb Ferenc

Egy rövid kis vezetékszakasszal (max 1mm hosszú) távolodj el az smd pad-től és a viát önállóan alakítsd ki. Mint ahogyan  © pbalazs is írta a reflow-nál elviszi a hőt az smd lábától és csak egy látszólagos forrasztás lesz a helyén

http://img.ehowcdn.com/article-new/ehow/images/a05/rm/9p/pcb-design-programs-1.1-800x800.jpg" border=0>

besirkyjh

Csak az jutott elöször eszembe hogy nem igazán szép . A hiba keresésre meg a höelvitelre nem is gondoltam .
Meggyöztetek !!  

Megnézem mennyi helyem van , de lehet elölröl kezdem :(

Köszönöm szépen [#eljen][#worship]