Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ha nem veszünk minden elromlott helyett újat, romba döntjük  a gazdaságunkat ... nemrég mondta valami miniszter, nem szabad ilyeneket megcsinálni . :)

svejk

Mi a manó az a MAMI?

s7manbs8

Magyar Amatőr Munkaképző Iroda.

r2u4n063m

Magyar motorkerékpár szerelő iskola - szakközép és szakiskola. Mami.hu  
ˆ elektron - Erőforrásaink szűkösek, nem pazarlunk. Értem ezt mind a nyersanyagra, mint pénzbelire :)

000000000

LPT oldalon tölsd fel az üres részeket foliával ha engedi csatold ezt a kitöltöt rész az GND hez olyan árnyékolási célbol!

zotykó

Ok.
Ezenkívül szerinted jó lehet így? Nem vettél észre valamit ami nem jó így?

zotykó

A 14-es pinen jó lesz így a marómotor indítás? Arra nem raktam optót, mert a relé is galvanikus leválasztó. Ezt nézted? Mit mondasz róla?

000000000

bc337 bazis ellenálást tehetsz kb 4,7k ...
Az omron relére a diodára párhuzamosan egy kondit pl 220n.....1uf zavar szürésnek.

000000000

Hát ere van egy külön biztonsági része a mach3 ezt ki lehet egésziteni egy segéd áramkörel CHARGE PUMP a neve!
CHARGE PUMP célja hogy egy lábra van definiálva egy négyszög jel amit a mach3 folyamatosan kiad amikor fut win alatez 12Khz ezt figyeli egy segéd áramkör ami az maro motor véleten bekapcsolása elen véd!
mert ugyanis az lpt pin álapota bármilyen álapotban maradhat win alat !!!!!!!

http://i47.tinypic.com/2h64z7t.jpg" border=0>

svejk

A C1-nek a relé tekerccsel párhuzamosan semmi értelme nincs, sőt káros is.  
Egyrészt lassítja a relé elengedését és így hamarabb beég a főérintkező, másrészt feleslegesen "rángatod" a tápot a kondi direkt feltöltésével amikor bekapcsol a tranyó.
Ha már snubber-t akarsz, akkor R-C-D- de legalább R-C tag legyen, de egy ilyen kis relénél nincs értelme ha van visszafutó dióda.

w987wzmm

Sziasztok!
PWM szabályzással kapcsolatban tudnátok segíteni. Főorsó szabályzáshoz... Omron frekiváltót szeretnék szabályozni. Pl. beírom S1000, akkor kb. 1000-es fordulaton pörögjön a motor. Nincs visszacsatolás. Ha terheléskor csökken egy kicsit, az nem gond.

zotykó

Na ez engem is érdekelne.

Miki2

A lentebbi rajzon ott a megoldás.

zotykó

Ezt nem értem. Nem túl magyarosan írtad. (win alatez)

000000000

Digitáis áramkörben a c1..c3 kondik hiánya már okozot problémát töbször is nálam !
Ezek csak segéd relék igy áram nem folyik rajtuk be égésre nincs esély a valos áram kapcsolást nagyáramu contaktorok végzi! :)