Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

zotykó

Nagyon köszönöm!

Ez egyszerű és ha gyors is akkor teli találat.

zotykó

Ja még annyit szeretnék, hogy a Nanotec vezérlő előállít 5V-ot az optó számára, tehát még azzal sem kell foglalkoznom.
Tervezem is az új nyákot neki.
Vissza jelzésekhez is használjam ezt? Vagy oda már jó a PC817? Igazság szerint visszafelé nem kell gyors jelzés. Ott csak a végállás kapcsolók lesznek.
Esetleg még beteszek egy optót meg egyebeket a főorsó reléjének.

000000000

Igy hogy összes vonal 6n137 igy tuti müxik 3v lptn is a pc817 nem biztos csak az 5v lpt müködhet csak ha olyat használsz!

r2u4n063m

Javítottam a mai nap egy szalagfűrész kapcsolóját. Egy vékony rugó hiányzott belőle, amiatt nem lehetett bekapcsolni, ezt pótoltam reklám golyóstollból, de nem is ez az, amiért írok.  
Lehet állítani az áramerősséget 4A-6,3 Amperig. A képen látható három alkatrész körül varázsol valamit ekkor a szerkezet, amiről fogalmam sincs mi, és nem hagy nyugodni.  

Elmagyarázná valaki kisebb-nagyobb vonalakban, vagy adna kereső kifejezést, linket hogy utána nézhessek, miképpen működik?  
https://lh5.googleusercontent.com/-lWlCFyhQzdc/UHrE2jHcqRI/AAAAAAAADSY/0oi4Ex_VV3k/s640/P1010086.JPG" border=0>
https://lh3.googleusercontent.com/-hYHwpe7i83Y/UHrE2tdqAWI/AAAAAAAADSU/i9cROtkKEjw/s640/P1010085.JPG" border=0>

xfg6v697j

Én sem láttam még ilyet,de szerintem ez inkább el leoldó szerkenytű,és annyi ampernél szakít meg ,amennyire beálllítod.

svejk

Bimetál, magyarul kettősfém elven működik.
A fázisok árama átfolyik a fűtőszálakon, azok a beállított áramnál annyira felmelegítik a bimetált, hogy azok annyira elhajlanak, hogy kioldják a reteszt a bakelit lapon keresztül.

Működése nem tévesztendő össze Heavy Metal-al! :)

msas

"Bimetal", Erre rákeresel, akkor megtudhatod, hogyan is működik.

msas

Bocs, Svejk résen volt!

r2u4n063m

Megnéztem magamnak újra, és tényleg, leoldja a kapcsolót. Az állítóját 12 óráig (óra számlap) tudtam leengedni, az alatt már leold, most épp 1 óránál áll, ott már stabilan kapcsolható.

r2u4n063m

ˆ svejk, ˆ msas
Köszönöm a válaszaitokat, neki is esek googli komával az információ gyűjtésnek [#vigyor2]

000000000

Azért, jó hogy belenyúlsz olyanba, amihez nem értesz!

r2u4n063m

Nem is fogok hozzá érteni soha, ha nem nyúlok bele. Annyit szerencsére tudok az elektronikáról, hogy az áram alatt lévő alkatrészek rendre úgy néznek ki, mint az áramtalanítottak, csak más a fogásuk. [#circling]
Itt a fő probléma az volt, hogy egy kis alkatrész szabadon lötyögött, nem támasztotta ki a kapcsoló gomb adott elforduló alkatrészét, evégett nem kapcsolt be. Némi agyalás után rájöttem a hiba okára, amire avégett volt szükség, mert sem leírást, sem szerelési rajzot nem találtam hozzá. Ha már ott voltak azok a bimetálok, amiről egy órája azt sem tudtam még, hogy mi, akkor már óvakodtam rákérdezni.  
Ha nem teszem, akkor még mindig a fogyasztói társadalom tökéletes mintapéldányát képviselném, aki bemegy a boltba, és megveszi az új kapcsolót, vagy javíttatja. Eddigi életem során a kíváncsiság vitt előre, és eddig még megvan minden végtagom, szemem, fülem (hallás), viszont mivel kisgyerekkorom óta már rengeteg mindent szedtem szét - raktam össze többnyire sikerrel, ezért sikerült egy olyan csekély gyakorlati tudásra szert tennem, amivel neki merek állni egy ilyen szerkezetnek [#lookaround]
Bocs a litániáért, röviden írni, na azt nem nagyon tudok. [#email]

svejk

Szerintem pozitív hozzáállás, én is hasonló módon jutottam ismereteimhez! [#eljen]
Persze ezeket iskolában is tanítják ha van ideje, esze az embernek szétválogatni a rengeteg tananyagból, de ha megtanulod is, nem biztos hogy alkalmazni tudnád.
Így viszont, megismered és csak az ismeretleneket kell megtanulnod.  
Már példálóztam Michael Faraday-val, aki kiváló kísérletező tudós volt, de pl. csak az alapfokú matematikát értette.

msas

Ha rád lenne bízva a kerék még mindig négyszögletes lenne!

VighLajos

Én kétféle elmélettel kezdem a rossz szerkentyűk javítását:
1. Tudom, mi a baja, tudom, mit kell vele csinálni, és meg tudom javítani.
2. Nem tudom, mi a baja, rosszabb nem lesz...
Bocs, van még egy:
3. Vidd el ahhoz, aki ért hozzá (vagyis nem merek hozzányúlni)
[#wave]