Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Biztos igazad van, de azért egy motorvédő kapcsolóba belenyúlni?
Én se nyúlok bele az atomerőműbe.

VighLajos

Itt a 3. pont a nyerő

svejk

Akkor Te nagyon okos vagy, ha feltételezzük az alábbi egyenes arányosságot. [#worship]
Karasz András -- Atomerőmű
Zzrash(mint műszaki érdeklődésű ember) -- Motorvédő kapcsoló.

fpd0kbd4

Segítség!!!Egy maxon ec motorról kellene infó. a katalógusban nem találom.Lehet hogy egy régész a megoldás? A száma: 218803 Kérdés:feszültsége,teljesítménye,milyen vezérlő kell hozzá.

000000000

Egy áramkörre lenne szükségem, ami ki-be kapcsolgat egy fogyasztót kb. 5 másodpercenként.

5 másodpercet van áram, 5 másodperc szünet... végtelen ciklusban.

A fogyasztó egy 12V 300mA tápról van hajtva.

Tudna valaki segíteni ebben?

Köszönöm!

s7manbs8

Lehet egy NE555 kapcsolás neked jó lenne. 5mp-re állítva.

s7manbs8

http://www.bsselektronika.hu/index.php?w=24nklaxyXk

Ellenállás (R1): 1 kOhm
Ellenállás (R2): 220 kOhm
Kondenzátor (C): 33 uF  

értékekkel idő kb. 5mp

PSoft

Még,a Ganz BH 0 hőkioldók korában,....

http://www.zsibvasar.hu/estatic/c2i/3842/3842157.jpg" border=0>
Gyakran előfordult,főleg a kisebb áramértékű példányoknál,hogy motor tekercszárlat vitte a hőkioldó valamelyik,vagy midkét fázisának fűtőszálát is.
Ilyenkor bevált szokás volt a "kettőből egyet" (ruszki módszer).
Az elfröccsent fűtőszálú bimetal kiszerel,másik ugyanakkora értékű elfröccsent hőkioldóból az ép kiszerel,be a rossz helyére,és már mehetett is.

"Én se nyúlok bele az atomerőműbe."

Ezzel a kijelentéseddel,...sokunkat megnyugtattál.:))  

000000000

[#worship]

Köszönöm!

Ki fogom próbálni!

zotykó

Össze heggesztettem a leválasztó kártyám nyáktervét.
Megkérem a hozzáértőket, hogy véleményezzék. Kössz.

Így jó lesz? Min változtassak?

http://cnctar.hobbycnc.hu/ZOTYK%d3/Lev%e1laszt%f3%20k%e1rtya2%206N137-tel%20emmzolee%20ny%e1k%20terv.JPG" border=0>

zotykó

Bocs a nagy képért.  
Csak így látszik a lényeg.

000000000

Na látod, én pont ezt írtam le csak más szavakkal!

MoparMan

az "LTP port" feliraton mindenképp [#kacsint]

000000000

Ha tudod, hogy mit csinálsz akkor nincs vele gond. Lehet kettőből egyet összerakni, ha tudod, mi mit csinál benne és miért.
Viszont van a másik véglet, a barkácsolás.
Lehet, hogy működni fog, ha nem szakember módjára nyúl bele, de hogy?
Esetleg kisebb áramnál kapcsol le? Nem gond, csak kellemetlen.
Nagyobb áramnál kapcsol le?
Nem gond, a motortekercselőknek is meg kell élniük.

r2u4n063m

Értem én, hogy veszélyes móka az elektronika, ezért egyetértek veled abban, hogy próbálsz óvni veszélyeitől. Vagy az elektronikát tőlem [#buck]
Ezzel azonban nem lettem előrébb, lenne egy használhatatlan szalagfűrészem. Kérdezni nem véletlen kérdeztem, nem szoktam én sem ajtó keretestül menni a házba. A kapcsoló még mindig itt van az asztalomon, és hála a segítő fórumtársaknak, most már van fogalmam róla, melyik része mire való, hogyan működik.  
Ezzel új tudásra, készségre tettem szert, szépen lassan csökkenni fog az eletronikai analfabétizmusom is.  
Ezzel a hozzá állással eddig több hasznot és tapasztalatot szereztem, mint amennyi kárt okoztam - saját magamnak, mert más értékével nem kísérletezek. Korábban a motorjaimat javarészt magamnak szereltem, pedig nem jártam ki a MAMI-t, hasonló fórumokat olvasva és tapasztalatból jutottam információkhoz. Tavaly ősszel a favágást úgy kezdtem, hogy egy rokkant láncfűrészt darabokra szedés után felújítottam,  és mehettem fát vágni - majd még kettőt a magam szórakoztatásár :P  
A minap egy kollégámnak tíz ezer forintot spóroltam azzal, hogy a fűnyírója berántó szerkezetét össze raktam, amire a boltban azt mondták, hogy nem javítható, csak cserélni tudják. Igaz, hogy elment vele első körben másfél órám, másodszorra már percek alatt. Remélem most már megérted, mit miért csinálok.  
Elnézést a sok offért[#vigyor2]