Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

PSoft

Attila!

Küldtem mail-t.

wccm3su5c

Válasz ment!

xfg6v697j

Szakik kellene egy kis segítség,mert kissé elvizonytalanodtam.
A kérdés,hogy a képen látható táp 0 V-os kimeneteit közösítve lehet e egyetlen kétfeszülségű tápként használni.
Ami miat bizonytalan vagyok,hogy a szekunderek nem összeadódnak,hanem kivonódnak egymásvól.

http://kepfeltoltes.hu/120724/tap0_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

xfg6v697j

NiNcsenek szakik akörnyéken?

besirkyjh

Szia  

Szakik még meloznak vagy a dinnyét válogatják :)

A rajz szerint a kimeneti feszültségnek forditva kellene lenni ( fent 32 , lent 24 ) .Azekhez a kimenetekhez mekkora válto fesz tartozik ( 32Dc - 23V~ és 24Vdc - 17V~ ? kb ) .
Terhelve mérted ?

Gyárilag 3 vezeték jön ki a trafobol ? mert akkor bármelyik lehet a közös pont de a feszültségek ahhoz képest változnak ( pl ha 2-es pontot veszed közösnek akkor a két kimeneted 24 és 8 volt lesz .

Összeadni csak olyan szekunder feszültséget lehet ahol eredetileg nincs galvanikus kapcsolat a tekercsek között ( 2 tekercs 4 kivezetés stb ) .
Valami ilyemire gondolsz ?

xfg6v697j

Váltó 24V jött ki a trafóból,de én tekertem rá még,és úgy kötöttem be,hogy kivonódjon egymásból ,mert egyen 24V-ra volt szükségem.
Móst viszont kellene nagyobb fesz is,de közös nullával.

Azért jög ki látszólag fordítva a két fesz,mert kivonódnak a váltófeszek egymásból.
Jelöltem is a tekercsvégeket,hogy jobban érthető legyen.

PSoft

"Váltó 24V jött ki a trafóból,de én tekertem rá még,és úgy kötöttem be,hogy kivonódjon egymásból..."

Ezt,nem is értem.:(
Ezt a technikát nem is ismertem eddíg,de hát,mindíg tanul az ember.:)

Miért nem "le" tekertél pár menetet?
Általában felül van a szekunder tekercs,vagy nem?

svejk

Ideiglenes dolgokhoz én is sokszor használom a kivonós technikát akár két különálló trafóval.

xfg6v697j

Nem szívesen bontok meg egy gyárilag frankó leszigetelt és lelakkozott trafót.
Ez így egyszerűbb volt.
Egyébként,ha az 1. tekercs B végét a 2. A végével kötö össze,akkor összeadódik a fesz,de ha az 1. B végét a 2. B végével ,akkor kivonódik.

xfg6v697j

Van valami ötlet a gondom megoldására?

svejk

Stab,. kocka, vagy step-down.

xfg6v697j

a negyobb feszt kell utólag megcsinálnom,mert a kissebb 30A-rel is lehet terhelve és az megvan már csinálva. de a nagyobb csak legfeljebb néhászáz milliamperrel.

besirkyjh

Értem már ( valoszinü ? ) .Tehát a tekercselés irányát cseréli a tekecs végekkel és igy tud össze adni és kivonni is belöle attol függöen hogy az irány meg egyezik vagy forditott ?

Nekem ez a technika idegen és ismeretlen , de most is tanultam !

svejk

Akkor meg step-up.  
Tudod mindenre van orvosság, kis f@szra nagyító, nagy pinára timsó! :)

svejk

De ha nagyobb kel, akkor miért kivonsz az AC részen?
Mennyivel kell nagyobb?