Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

k439jucz4

A mechanikák bár különbözőek, szerintem nem lesz gond ugyanazokkal a paraméterekkel működtetni őket...

k439jucz4

Köszi az ötletet!  
Ha ez működik így, akkor nagyban leegyszerűsítené a helyzetet![#worship]

svejk

Kapcsold ki az abszolute encoder opciót.

robokacsa

én úgy gondoltam, hogy sorba van kötve az égő a motor tekercsével, elvileg nem folyhat akkora áram, hogy belehaljon a fet ...... nem????
vagy egész más miatt hal meg szegényke???
nem vagyok teljesen tisztába (részleteibe) a villanyos dolgoknak.
azt tudom , anno az uránusz ff. tvket úgy indítottuk, hogy az öreg pillanatpákát a biztije helyére "bedugtuk", így ha valami gáz volt a tv vel, a táptranyó nem nyiffant ki.

wccm3su5c

Sziasztok!
Zárlatos lett az ELTE 0,75-ös marómotorom. Tud valaki esetleg olyan céget vagy valakit aki meg tudja javítani?
Előre is köszönöm az információkat.
Ata

svejk

Bármelyik kicsit is komoly tekercselő műhely.
De ha ismeretlen a hely akkor én csak az állórészt vinném oda, és azt mondanám ugyan így kellene megtekercselni.
Amit nem látnak azt lehet nem tudják :)
Bár ha nem látják rajta egyből akkor meg nem komoly a műhely, szóval elég 22-es csapdája ez. :)

Szalai György

Megtudhatjuk, hogy milyen frekvenciaváltóról járattad?

wccm3su5c

Hali
A frekvekvenciaváltó egy KEB COMBIVERT F4 volt.
Sajnos csak multidőben tudok róla beszélni mert az is mert az is tönkrement.:-(

RogerCo

Sziasztok, Bocsi a tök kezdő kérdésemért.
Van nekem kétszínű, 3 lábú ledem (közös katóddal). És egy egy áramkörös kapcsolóm.
Milyen trükkel tudnám azt megoldani, ha a kapcsoló le van kapcsolva akkor a piros led világítson, ha pedig be van kapcsolva akkor a zöld? Ha egyszerre világítanak, inkább olyan narancsos színe van:) az nem tetszik.
A feszültségek ide gondolom most nem érdekesek, de 70V egyen fesz.

pbalazs

Szia!
A LED katódját ellenálláson át a táp negatívjára kötöd, a táp pozitívját a kapcsoló középső lábára, a kapcsoló két szélső lába pedig a LED két anódjára.

xfg6v697j

http://kepfeltoltes.hu/120723/szinvalto_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Egyáramkörössel.

RogerCo

Ez a bibi, hogy az egy áramkörös kapcsolóm csak két pólusú. nyit, zár. Nincsen 3. lába :(
Ilyen:
http://lomex.hu/gfx/45-04-51|a11131121000-45-04-51.jpg.png" border=0>

RogerCo

Köszi.
És a nagy fekete diódáról mit tudni?
Egy sima 1N4007-esetleg?
És ha be van kapcsolva a kapcsoló, akkor inkább folyik az áram az egy led felé, mint a másik kettőn?
Jól értem?

xfg6v697j

A fekete dióda szinte bármien lehet,csak zéner nem.
Igen .
Ha a kepcsokó be ven kapcsolva,akkor az egy led söntöli a led és dioda kombót,mert önmagában kissebb a nyitófeszültsége.

RogerCo

[#worship]Köszönöm szépen.
(Értem én, hogy villanymotor, de mitől forog?)