Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

igy könyebb rajzoklok egyet!

000000000

igaz ez csak kilenc ledes!

az elenálások értéke a led csoportokhoz 120 ohm "min 0,5W /csoport/sor

http://www.reuk.co.uk/OtherImages/ne555-pwm-led-dimmer-circuit.gif" border=0>

Anyira kicsi az áram hogy nem szükséges áram generátor pwm (kitöltési tényezövel) ssabályzod a fényeröt!

000000000

NPN tranyonak pl bc639 !

RogerCo

[#worship] köszi, ezt lementem magamak !

RogerCo

És ha jól gondolom? próbálkozni lehet egy tömbbel is? ha valamit el..nék akkor csak 3 led-em bánja ?:)

svejk

Szabályozni a fényerőt? Minek?
Úgy is a legnagyobb fényerő is kevés lesz. :(

Ezek az adatok:
If: 25 mA
Vf: 3.2 V / 20mA
Vr: 30uA (5V)
Pd: 90 mW
Imax: 100 mA
Top: -40 .. +85 °C

A disszipáció miatt 25-27 mA lehet a max. áram.

Ha tuti stabil a 12V akkor 3-asával sorosan eléjük 100 Ohm és kalap-kabát.
Ez hidegen kb. 21 mA-t jelent, melegen fel fog menni 25 mA-re. De ha óvatos vagy akkor inkább legyen 120 Ohm, ahogy Metebo javasolta.
Ha meg nem stabil a 12V, akkor a szabályozatlan PWM mellett is instabil az egész épp úgy mint a mezei soros ellenállás esetén.

000000000

Ez ne pt4115 nincs össz áram figyelés!
Nemfog tönkemeni semi leded sem maximálisan ki van pakolva sorosan a 3,2v nyito áramra 3db igy minimális a diszipácio vagyis a 3 leden 20mA folyik csoportonként! Ez 60mA a 3db soros füzér párhuzamositva  a tranyo 1A birja szoval jéghideg lesz az egész eletronikád!:)

000000000

Hát ez volt a kérés fényerö szabályzás!:)
Leghet trüközni az áramal hasonlo ledeknél nagyobb nyákfelület kell hagyni a lábaknál az elviszi a höt de ezt led válogasa lehet anál a bizonyos 30mA lehet el is élveznek vagy csak füteni fognak nagyobb fényük nem sokal lesz észrevehetöbb!

jv7pu3a5p

Szerintem ezek a ledek hurkák lesznek.
Jobban járnál 3db 1W power leddel, igaz több a meló az elektronikával de a fénye is több. Ráadásul ha azzal az IC-vel építed meg amit ajánlottam a LED topikban nemrég, akkor egyszerűen egy potméterrel tudsz fényerőt állítani.
Adatlapban minden benne, de segítünk, hogy drótozd össze, és igen, akár a levegőben is összedrótozhatod, ha nyákgyártás esetleg nehézkes.

RogerCo

Megnézem...
A nyák gyártás nem okoz problámát, ha már van egy működő kapcsolási rajz :) megcsinálom, kimarom, kifúrom, beforrasztom...

xfg6v697j

Az ir2104 fet félhíd meghajtó 3. lába
__
SD
mire szolgál.
nem találtam semmi számomra értékelhető infót.

pbalazs

Pedig benne van:
"Shut down input turns off both channels"

xfg6v697j

Szóval mondkét fetet kikapcsolja.
De akkor meg mért nem azt írták oda,hogy enabled.[#gun]

svejk

Az 5. oldalon a Figure 1.-ben szépen le van rajzolva.
Mert nem Enable hanem SD, ez a neve. :)

xfg6v697j

kösz megnéztem.
Ha alacsiny akkor tikt.