Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Miki2

Mit szólnál egy csengő trafóhoz?
Az 8V-os feszültséget ad. a hálózattól galvanikusan ek van választva.
Egy Villard sokszorozóval a feszültséget meg lehet sokszorozni.
A kivehető áramerősség ezzel arányosan csökken.

Miki2

Vagy ha nem értek hozzá, legalább hülyeségeket ne írkáljak???

000000000

Szerintem a csengőtrafó nem biztonsági leválasztó trafó!

PSoft

Valóban,igaz amit írtál!

Márminthogy:
 "Szerintem a csengőtrafó nem biztonsági leválasztó trafó!"

De,csak szerinted,...mert amúgy meg,a csengőreduktor biztonsági leválasztó transzformátor.:))
Sőt,ha jól tudom,egy különleges kialakítású "zárlatbiztos" transzformátor is egyben.:)
Ha egyáltalán erről beszélünk,mint ami a képen van.

http://www.zsibvasar.hu/estatic/c2i/2758/2758925.jpg" border=0>

svejk

Anno a gyártási idejében annak minősült, ma már lehet nem menne át a vizsgálatokon.
A szakirodalmak kísérletekhez is bátran ajánlották.

Kristály Árpád

Azért nem ártana, ha elolvasnátok amit annak idején ráírtak!

Szerintem ez a mérvadó!
Szerkezetileg megfelelne, de az akkori szigetelés....

svejk

Mit?
Utoljára vagy 25 éve volt ilyen a kezemben, sosem volt a szívem csücske az áramgenerátoros jellege miatt.
Külön kamrában volt a primer és a szekunder. Annak idején ez elég volt hogy biztonsági trafónak titulálják.

Szalai György

Azt biztosan tudod, hogy a szívkamra normális működése közben, a szívritmus meghatározott pontjához (vulnerábilis fázis) pontosan nem szinkronizált impulzus (pláne az impulzus sorozat) kamra fibrillációt (szívremegést) okoz. Kamrafibrillációkor az összes szívizom remeg, mozgásuk nem összehangolt, ilyenkor pulzus sem tapintható, a szív vért nem pumpál. Ebből az állapotból a szív, csak leállítással (defibrilláció) hozható ki, ami után a szinusz csomóból érkező elektromos ingerek terjedése a szívizomban már szabályos lehet, helyreáll a normális ritmus, vérkeringés és tapintható pulzus. Szerencsés esetben. A vérrögképződésről és hosszabb távú következményeiről ne is beszéljünk most.
Kérlek, mielőtt ilyen rázós játék építésébe kezdesz, mielőtt emberek két keze között (pontosan a szívükön át) áramot vezetnél keresztül, nagyon olvass utána a megengedhető maximális áramnak, impulzus időnek, de még áramsűrűségnek és elektromos töltés mennyiségnek is. Az üzembiztonsággal, a meghibásodások következményeinek elfogadható értékre csökkentésével is foglalkozni kéne.

PSoft

Megvaaan!!! Beugrott!!!

Az volt még ráírva/belesütve a fekete bakelit ház tetejére,hogy:

"CSAK CSENGŐ ÜZEMELTETÉSÉRE HASZNÁLHATÓ!!!"

Vagy,valami nagyon hasonló,figyelmeztető felirat.
Azt hiszem,ez volt a körcímke felirata az elején,...vagy a hátulján?[#nemtudom]

Jópár éve volt a kezemben nekem is utoljára,de még valahol van egy példányom,holnap megnézem,és ha tévednék,pontosítok.:)

000000000

Egyáltalán miért kell rázatni bárkit is mert hibázik,miért nem elég ha csengő szól vagy egy 12 voltos izzó gyullad fel? Egy falubeli ismerősöm őrizte annó a tsz tehéncsordáját aztán úgy nézte meg a villanypásztor működik-e hogy az ölébe fogta a kutyáját aztán a tappancsait rátette a vezetékre a kutya meg kinjában mellbefosta.

juh0557j0

Nem én találtam ki, ez a megbízás.
Nem is akarok mélyebben belefolyni.
Ezt javasoltam a feladat megoldására:

http://sport.vatera.hu/testepites_fitness/sulyzok_kiegeszitok/abgymnic_masszazs_ov_1617742652.html" TARGET=_fnew>Abgyimnic

Szerintem ez nem túl durva dolog.
Ennél komolyabbat nincs is szándékomban ilyen célra építeni.

Ezek az őrültek akik kitalálták, kipróbálták egy nagy állatokra gyártott villanypásztorral.
22 Ohm-os ellenállással még csak kicsit bizsergett, ezért megpróbálták nélküle.
Majdnem betojtak, akkorát ütött. Szerintem ez már életveszélyes.
Mondtam nekik,hogy felejtsék el!

000000000

Megnéztem,az van ráírva" Csak csengő üzemeltetéséhez alkalmas"  meg "Csak beltéri használatra" és "Olyan magasra kell szerelni hogy segédeszköz igénybevétele nélkül ne legyen elérhető"

PSoft

Köszönöm a megerősítést!

Szedlay Pál

Én szóltam az anyósnak aki a kertben a leveleket gereblyézte egy fém nyelű eszközzel, hogy be van kapcsolva a villanypásztor( a kutya miatt vettem 12000V nem tudom mennyi a töltése, én nem próbáltam ki). Nem figyelt oda és hozzá ért a fém nyéllel, még jó, hogy nem fogtam az ölembe.[#nyes]

svejk

Az sem lehetett szabványos villanypásztor.
Meg van határozva hogy milyen sűrün -talán 1 másodpercenként- és hány J energia lehet.
Egyegy ilyen impulzusra nem fossa össze magát semmi-senki, hacsak nem nagyon ijedős :)

Kellemzően a teheneket is neki szokták vezetni a drótnak, aztán 2-3 hétre ki lehet nyugodtam kapcsolni.  
Ha meg valami miatt megvadulnak akkor mindegy, hogy be van-e kapcsolva, vagy nincs.