Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

PSoft

Mondjuk, a "vágyak/ágyak" című 30 perces-ben el tudnám képzelni.:)[#finom][#finom][#finom]

Te,melyikben?.............láttad.:)))

xfg6v697j

© ALT 0169

itt megvannak akódokhttp://www.nouilles.info/keyboard_shortcuts.html" TARGET=_fnew>ezek

s5f8tmfv3

Az "Alkonyattól pirkadatig"-ban jó volt, de az inkább Tarantino-nak köszönhető :)

xfg6v697j

most látom lassu voltam.

hostya

A minap futottam bele ebbe a problémába...

Egy idézetet kellet volna lézer gravírozni, de a kódtáblázatban sajnos nincs a magyar helyesírásnak megfelelő idézőjel(lábnál).
Csak idézőjel(fejnél)
Az általad linkelt táblázatban is csak a MacOS-ban van idézőjel(lábnál), de a Windows-ban nincs.  :(

s7manbs8

Szalma Hacsek

s5f8tmfv3

ALT 0132 nemjó? Elvileg ilyen:  „blabla„
http://usefulshortcuts.com/alt-codes/punctuation-alt-codes.php" TARGET=_fnew>Bővebben itt Reported Speech / Quotation résznél az utolsó.

hostya

De jó! Csak akkor sehol nem találtam...
Köszi.

juh0557j0

Kellene készítenem egy rázóáramkört egy csoportos játékhoz.
Biztos láttatok már olyan játékot amikor egy fém karikát kell átvezetni egy hosszú csövön amiben rengeteg kanyarulat van úgy, hogy ne érjen neki a karika a csőnek. Ha nekiér, akkor zárja az áramkört és a csoporttársakat akik fogják az elektródákat megrázza az áram.  
Mivel lehetne szerintetek megoldani, hogy érezhető legyen a fesz, de ne legyen veszélyes?
Villanypásztorral már próbálkozott a szervező, de az nagyon durva.

Mindenképpen valami szabályozhatóra gondoltam. Például egy pwm vezérelt FET ami egy TV sorkimenőt hajt meg.
Az áramkorlátozás megoldásán gondolkodom erősen. Rázzon érezhetően, de ne okozzon bajt.

xfg6v697j

Egy feltőltött kondi erőset üt de nem csinálhat bajt.
Régen a cégnél szórakoztunk azzal,hogy egy feltőltött kondit dobtunk oda valakinek ,ő elkapta reflexszerűen,és jól megrázta.

ebalint

juh0557j0

Ez mit jelent?  A véleményedet?

juh0557j0

Közben eszembe jutott a jó megoldás.
Abgymnic fogyasztó öv! 2000Ft-os cucc.
Elég szépen rángatja az izmokat és nem veszélyes, hiszen erre van kitalálva.

000000000

A tv sorkimenő, azonnali szívmegállást, vagy tüdőembóliát okozhat.  
Ne próbálkozzatok vele!  

ebalint

Összességében igen.

Nem jó "buli" az ilyen játék szerintem.

Velem is megcsinálták még kollégista koromban az alant említett kondenzátoros verziót.

Amikor a hátamat buzerálta, úgy, hogy nem tudtam mi lehetett, akkor csak kellemetlennek éreztem, de amikor szemből és meglátva, hogy mi ez, akkor nem tűnt olyan jópofa dolognak.

Mellesleg eredendően nem egyformán érzékenyek  az emberek sem fizikailag, sem lelkileg.
Ha valakinek mégis "baja" támad, a lelkiismeretem nem nagyon lenne tiszta.

Amúgy biztos igény van rá, és ez manapság elég...