Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Alakulunk...  
Ügyesen és jó megtaláltad a CMC katalógust...  
Sok-sok feszültségre/fordulatra (WINDING) van rendelési lehetőség ettől a cégtől! (hol van ettől a SanyoDenki & Yaskawa - csak a standart verziók :)
Ez igen! Nem hiába vagy mérnök! Ezt most komolyan mondom...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/CMC_ServoMotor/platform2600.pdf" TARGET=_fnew>CMC 2600 széria adatlap PDF.  
Melyik motort vegyük alapul a pdf-ben található számításodhoz mint meghajtó motor??? Számot és betüjelzést írjál!

000000000

Igen alakulunk, talán mostmár tudod, mi a szegnyereg!:)))

bmejdz9nu

s7manbs8

http://www.epito.bme.hu/eat/oktatas/feltoltesek/BMEEOEMAT12/epitoanyagok_az_epites_folyaman.pdf" TARGET=_fnew>Link

7. oldalán írják. Meg a Google-ba beírva "súly súlyerő" szavakat, ott látható.

000000000

Képzeld el, 20 évvel ezelőtt volt a kezemben először CMC motor, remek gépet terveztem vele
akkor, a mai napig működik. Te mikor láttál először ilyet az e-bayról, max. két éve talán...?:)))
25 évvel ezelőtt pedig kezdő mérnökként Portecap DC vasnélküli szervó motorokat használtam egy rétegkromatográfiás mintaadagoló szerkezetemben. Szép téma ám az is, nézz utána..  
Ohh a régi szép idők, ...., még nem is létezett pdf, viszont volt adatlap papíron.:)) Nekem akkor az is elég volt.:))

bmejdz9nu

Tibor... A lényegre...  

Mint láttad 4 db CMC motort árulok az adok-veszekbe és még azt hiszik, hogy fizetek neked a reklámért :)

Akkor 2605? az 30W-os széria... és WINDING? A; B; C; D; E; F; G; vagy H? ... és meg vagyunk... melyik passzol a PDF-hez írtakhoz?

000000000

Na ez vagy te édesapám..:)  
Egész életedben nem írtál annyi konkrét komoly dolgot a Fórumon, mint amennyit én #10101-ben!!:)
Erre fel jösz: ugyan mondjam már meg a CMC cég vezérigazgatójának a magán mobil számát is....! Na elmész te a ....:))
Az ott feltett 4-5 kérdéseimre válaszoljál inkább,
mutassál már lineáris M-n görbét pl.!!!!

bmejdz9nu

Akkor már tudjuk, hogy CMC2605 (30W-os széria) és WINDING? Áruld el melyik tekercselésűre gondoltál: A; B; C; D; E; F; G; vagy H?  
... és megvan a konkrét motor amelyik passzol a PDF-ben a számításaidhoz.

PS: A CMC vezérigazgatójának a magán mobil száma nem kell a számitáshoz.

000000000

Sajnálom, hogy megint olyat írsz, amit én nem.
#10101-ben leírtam mindent, ha nem érted, hívd fel pl. Svejket vagy a külföldi szakértődet,  
majd ők végtelen türelemmel segítenek Neked  motort választani a táblázatból, ahogyan egyértelműen leírtam. Ha majd tehát rajtad kívül még más is azt írja, hogy neki ez így nem egyértelmű, akkor újból elismétlem a válaszomat.
Tehát jelentkezzen az a Hobbysta, aki nem érti és nem egyértelmű, hogy melyik áttételhez melyik motort javasolnám ehhez a brutális 1000N-os elméleti előtoló erejű, de mindössze 10W-os hasznos P-jű hajtáshoz. De továbbra is várom azokat jelentkezését is, akik ennek az előtolásirányú erőnek csak a tizedével marnak nyagda aluvázas Hobby gépükön.
Azaz mi van itt, mi mennyi, miről beszélünk itt, hol a maradék 400-1=399 watt???, mekkora motor
kell ide a valóságban a kőkemémy műszaki érvek alapján?:)))))

2vkx6unz

Péter legyél nagylelkű - ha már van egy programod amivel számolgatsz - és próbáld ki mindegyikkel és táblázatosan közöld az eredményeket... különös tekintettel a teljesítmény igényre, feltüntetve természetesen a kiindulási adatokat is.

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/CMC_ServoMotor/platform2600.pdf" TARGET=_fnew>CMC PDF 2600 SERIES
Akkor már tudjuk, hogy CMC2605 (30W-os széria?) és WINDING? Áruld el melyik tekercselésűre gondoltál: A; B; C; D; E; F; G; vagy H?
... és megvan a konkrét motor amelyik passzol a PDF-ben a számításaidhoz.
Segítség: http://www.linengineering.com/flash/Calculator.swf

bmejdz9nu

Tibi a mérnök, Ő csinálta a számítást... most válasszon hozzá konkrét motort hozzá a katalógusból...
Nem tehetem meg helyette... nem akarok belekontárkodni egy mérnöki számításba ill. meghatározásba...

jv7pu3a5p

A hétvégén állt össze nagyjából a gépem. Rátettem a léptecset (2Nm-es) és a műszerek szerint 0.7A x 33V = 23W vett fel. Többet nem is tudott mert 700mA volt beállítva az áramkorlát. 12x3 trapézosrsó, elindultam vele 10mm/sec előtolással, gondoltam megfogom, nekifeszültem "izomból". Nos, fogalmam sincs mekkora erőt fejtettem ki, de a lényeg, hogy mostmár tapasztalatból is tisztelem a 23W-ot. :))

jv7pu3a5p

Na most látom hogy törölve lettek, akkor töröld az előzőt is, mert akkor már nem ide való...

000000000

Én töröltem megint!
Válasszatok már egy rohadt motort, számoljatok végeredményt és lássuk a medvét!!!
Ha nem ez lesz, be lesz szüntetve ez a téma!!!
Nincs helye ködösítéseknek, félrevezetéseknek! Ugyan azt a gépet akarom látni egyik megközelítésben és a másikban is! Mindenki eldöntheti akkor minek higgyen...[#nezze]