Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

D.Laci

"Mach ugyis az "Z-hez igazitja a többi tengely sebességét"
Ez ebben a formában nem igaz!
A Mach a lasabb és lomhább tengelyhez igazitja a többi egyidőben mozgó tengelyek sebességét.
Hasonlóan mint a Tibor féle szinkron lefejtő eszterga/maró gép esetén.
Te még otthol vagy vagy hozzám menetközben netezel? Egésznap itt várlak! a KIESŐ NAPOMAT KIFIZETED!!!!

bmejdz9nu

Milyen a "rendes" vezérlő? Van rendetlen is? :) Az hogy rakoncátlanodik :)

bmejdz9nu

Lehet, hogy itt van elásva az ördög! Tudod én nem marok 3D-t... De van fogalmam a Z dolgáról ekkor...

airfoil6205

Meg tudja határozni nekem valaki, hogy a 16x4-es golyósorsónál az anya és az orsó között mekkora az áttétel, figyelembe lett ez véve a számításoknál?

000000000

magambol indultam ki,és értem mit mondasz,de jol tudod hogy nálam a "z a leglomhább,és ebből indultam ki!:))mert ha nem igy lenne,akkor nem gyöznék marora költeni!:)))cimborám készűltem,de sajnos és Qurvára más jött helyette!ezéert irok ennyi sűletlenséget,mert már lila a fejem!:)))majd kárpotollak komám!:)wazze elveszitettem a fonalat,és most keresgélek hogy mit is akartam az előbb irni!:?!:)))

000000000

nézd meg ezt a relifet,és gondold át,hogy mennyi sebesség csökkentö tényezö lapul meg benne!szinte nincs egy sik rész benne,ahol a maro vágtathatna a kedvére!:)))és épp ezért akarok egy teljesen más elvű konstrukciot alkotni,mert nagyon lelessul a marási művelet!:))

http://cnctar.hobbycnc.hu/N%E1dh%E1zi%20professzor/szt./2009-12-01%2017%2030%2032.png" border=0>

000000000

ha vissza lapozol,akkor erről is szo esett!:)))

svejk

Gondolhatod...
A számítások rovatban is kapásból az az első bejegyzés..

bmejdz9nu

Láttam a másik topikban a munkáidat... Gratula!... és értem...

000000000

köszönöm!:))a semlegesbe rakok föl egy gépről linket,és ha van kedved nézd meg!:)))ez konkrétan az én problémámat oldaná meg,és ennél a masinánál nem tudom hogy szervos,vagy léptecs???

svejk

Varsányi, és Vitázópartnerei!
Igencsak kiállhatatlanok vagytok!
(persze könnyen beszélek, mert egyéb elfoglaltságom miatt nem volt időm fórumozni, így vitázni sem:) )

Egyszerűen képtelenek vagytok kompromisszumra, de már eleve meg se akarjátok a problémát a másik szemszögéből közelíteni. Nekem már többőtökkel volt vitám, de tudtam visszavonulni akár vesztesen fejlehajtva, akár "okos enged" jelszóval.

Szokás szerint elbeszéltek egymás mellett, holott mindenkinek vannak részigazságai.

Azt én is rögtön szóvá tettem hogy nem volt szerencsés W-ok oldaláról a témát megközlíteni.
Persze attól még biztos jók az eredmények, még ha hihetetlenek is.  

Azt sem értem miért probléma az valakinek hogy a másik nagy motort használ? Az Ő dolga, nem nekünk kell a villanyszámláját fizetni...
Egyébként a Szervo Homokozóban már a #2,#3-ban le lett vezetve végletegig leegyszerűsítve egy nagy, 400W-os direktben és egy 200W-os 1:2-es áttétellel a gyorsulási végeredményekre hegyezve.

Tudom hogy ez inkább arról szólt volna hogy fölösleges a nagy moci, mert ott nagyon sok energia maga a motor gyorsítására és lassítására fordítódik, de ha valakinek olyan van, attól még lehet jó gépe nagy tartalékkal és nem kell a túlterheléstől tartania.
Nekem volt szerencsém Varsányi gépét élőben látni, én nem találtam benne különösebb kivetnivalót. Valószínűsíthető hogy azon a mechanikán 20 W-os motorok nem tudnának teljesíteni, persze nem is arra a mechanikára lett számolva.

Ezért lett volna célszerűbb egy kisebb, mondjuk E240 és egy nagyobb 200W körüli SD motor összehasonlítása egy adott mechanikán.
Egy ilyen összehasonlítás végeredménye talán tanulságosabb lett volna.

000000000

ez pontosan igy van,és a hobbista abbol dolgozik amilye van,vagy olcson hozzá tud jutni!:)))azért jol látod,a gyakorlat sokszor felűl irja az elméletet!:)))

bmejdz9nu

A szervó erre nem jó? azaz erre se? :) Majd Tibor megmondja az "igazságot" Lehet, hogy tárcsamotorok mellet dönt neked:)

bmejdz9nu

Az ám :) De igazad van... és amit írtál igaz... de nem ez/az történt... sajnos.
Talán ha Tibor egy (vagy kettő) konkrét motorból indul ki a számításaiban...
De sajnos nem ezt tette... vajon miért? Erre tudod a választ? Ő nem válaszol erre...20W és slussz :) Pedig nem gyakori a hobbystánál a 20W-os moci...