Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Én már nem is mondok semmit, mert megint ki leszek törölve.

ukcge40u

De mégiscsak...
A harmadik a legjobb.
Még nem láttam ekkora nyákmaró gépet.
A Z alatt gyakorlatilag szinte semmi nem fér el.
De nagyon lent van az orsó is.
A gazdija szerintem már rájött a problémára. [#hehe]

HJózsi

Ez ám a kihívás!!! "Egységugrás" körök szántása, szintén mélyen anyagban... HÚÚÚ-ha!!! [#guluszem1][#csodalk][#nyes][#nyes][#nyes]

HJózsi

Az vagy faipari maró és az ajtó vagy bútorlap már fent van , vagy kockacukorból dobókocka gravírozás projektre készült... [#wave]

besirkyjh

Ejj ejj  

Hagymár a fenébe az áttételt vagy direkt hatást .
Mindenki használ direktet és áttételt is de vannak megkötések hogy mit mivel lehet ( érdemes , ésszerü ) használni és ezt abszolult a kivánt paraméterek döntik el nem az UHU , BZT vagy én vagy Te , erre jok a képletek , számitások .
[#confused][#papakacsint]

bmejdz9nu

Talán félt a rezonancia veszélytől azért csinálta kicsire a Z magasságot... egy gépnél az a leggyengébb pont általában... Lóg-kilóg rezonál...
Ha nem tesz alá satut ill. nagyon vastag anyagokat... a maró szerszámok úgysem tudnak egy bizonyos mélységnél többet...
Már biztos szétszedte és eladta az Ebay-on darabokba...

Te mekkorára csináltad a Z magasságot? ... és miért... gondolom nagyobbra...

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20videok/Servo-s%20CNC%20videok/UHU_servo1.wmv" TARGET=_fnew>Itt mar ULI a gépével...
De tudod egyrészt alkoholista (piáért adja a chipeket:)... másrészt meg nem olvas bennünket és nem tudja az ugrasztás szabályait :)

ukcge40u

Az a lap szerintem maga az asztal. Ezt sugallja a felépítése. :)

Szalai György

Az első videóról, (a minősége miatt) csak azt tudom megállapítani, hogy valami valahogy mozog. Ebből nem vonnék le következtetést.

Az Uli féle gépről lehet-e tudni, hogy milyen motorok azok és milyen orsókat hajtanak? Szívesen utána számolnék, mert szerintem is jól megy a videón.

A harmadik videót csak fél igazság.
Nem vonom kétségbe a sebességét. Viszont láthatóan, hallhatóan hosszú idő és út alatt gyorsit fel erre a sebességre? Hogy követi a pályát ekkora gyorsítási-lassítási rámpával? Szerintem tele a hibatárolója.

bmejdz9nu

Persze lehet direkt is és áttétellel is... csak azokról nem csinálnak videót általában... vagy? Linkelj egyet... had lássak már egyet! Ami oké... nem cammogós :)

Látod még a 4000db szervós chippet eladó ULI is így csinálta... nem érdekes? Fél Németország azzal csinálta a szervóját...  
Persze nekem nem jött be... de az egy másik dolog...:)

ukcge40u

Szerintem meg nem gondolta végig, hogy mi hová kerül.
A rezonanciának tök mindegy, hogy pl az orsó hol van, mert annak nem szabad tartania, különben befeszül. Akkor miért van az orsó az asztaltól nagyjából 5 centire?
Ha pedig panelmarásra van, akkor miért van neki majd 100mm útja? Ami nem lenne baj, ha lefelé mozogna annyit.
Ha elolvasod a kommenteket, valakinek 2 hónapja ugyanez feltűnt...
Az a masina picit el van cseszve, ami a Z környékét illeti. De nem javíthatalan.
Az orsót valahová feljebb rakni, a Z szánját meg feljebb csavarozni. Kész.

Az én Z magasságom 400mm körül lesz, de nekem nem konzolos verzió készül. Ha elég masszív a Z torony hátul, akkor akár 1 méter is lehet, nem számít, a fej ugyanúgy viselkedik minden Z állásban.[#hehe]

hje3wyntn

Szerintem a PFM 750 nem a teljesítményre utal, hanem az asztala méretére. Ilyen kicsi 750W -os AC moci? Vagy én vagyok lemaradva?

bmejdz9nu

Nem tudok semmit... De ULI-t megtalálod a német CNC fórumon... Ő ott a szervókirály :) Lehet tőle bátran kérdezni!
www.cncecke.de vagy www.uhu-servo.de (itt a gépéről talán több infó)

HJózsi

kkor marad a kockacukor ...[#nyes]

ukcge40u

Úgy csinálta, hogy a legutóbb belinkelt videón rá van írva a fogszám. A motoron 30-as van, az orsón meg 36-os. Vajon miért?
Áttételnek túl kicsi. Elképzelhető, hogy egy ilyen manus csak összehány egy gépet?
Vagy nem volt neki másmilyen?