Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Ja. Csészealjba, szigorúan... [#hehe][#nevetes1][#nevetes1]

bmejdz9nu

Lesz? Még nincs a géped kész?

Én egyébként a Z-vel kezdeném... tesztelném és csak utána építeném tovább...
Ha a Z 400mm lesz... az már brutális masina lesz! Persze nem tudom milyen anyagokat akarsz marni... a merevség meghatározása attól is függ...= súly.

bmejdz9nu

Jó a szemed! :) Aki figyel észre vesz dolgokat!
Megmondom őszintén ezen én is filóztam már a linkeléskor...
De a gép nagyságához és az AC motorok eleve kisebb mérethez... kb. akkora... de lehet, hogy "csak" 400W-os kategória... de annyi biztos...
(Egy 400W-os AC kb. akkora mint egy 200W-os DC...)

bmejdz9nu

Ne csináljatok csevegőt a topikból...

bmejdz9nu

Micsoda emberek vannak:)... adok-veszek: #10702 nem olvas minket itt:) Mi mire való...stb...:)

hje3wyntn

750mm az Y tengely a hasznos munkaterülete. Nem mintha védeném őket.

ukcge40u

Én nem tesztelgetek sokat, mert annak jónak kell lennie.
Egyenlőre fa, meg műanyag, később alu is.
Nem lesz olyan gyors, mint a tiéd, de nagyobb forgácsok tudnak majd róla leesni, mint a tiédről.
Bővebbet a topicomban. Nézd át az egészet, minden fontos infót megtalálsz.

Egyébként te kezdtél itt csevegni... [#nevetes1]

bmejdz9nu

Nem. Nem... 750 vagy 400 tök mindegy...:)

svejk

H.Józsi!
Te miért vagy mostanában ennyire cinikus és kritikus?[#ejnye1]
Lehet be kellene már fejezned a 3 éve elkezdett kis esztergádat, és valami komolyabb projektbe belefogni, ahol tudnál kísérletezni hogy mikor mi a jó...meg persze számolni..

Egyébként ma volt egy kis időm olvasagatni ezt a topicot, hát mit mondjak , még így moderálva/hiányosan is sok értelmetlen maradt benne.
A motorteljesítmények, meg gépjárművel példálózni...
Itt mindenki olyan okos, miért nem számol először mindenki és konkrét gépadatokat, és azokkal példálózzatok.
A kiszámitottat már könnyű helyeselni...

D.Laci

VP! Nehogy így járj te is a nagy levegő szántással! http://www.youtube.com/watch?v=naUm3gj1WWM&feature=related" TARGET=_fnew>Törik mint a ropi... :)

bmejdz9nu

A szervós témában szeretek csevegni...
Egyébként szervós lesz a géped? Merre a topikod? Videóztad a rész eredményeket? Megnézném!

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/Videok/" TARGET=_fnew>Itt vannak a gépem készítés közbeni tesztjeinek a videói....

Egyébként egy gép legyen erős... vagy gyors...
Ugyebár lassú főorsóval szép nagy fogácsokat le lehet választani de ahhoz nagyon merev váznak kell lenni...

A gyors gép pedig sokszor kisebb fogásokban és persze nagyobb főorsó sebességgel csinálja...

Az első megoldás a jobb csak drága az öntvény ill. alapanyag a tonnás szerkezetekhez...

bmejdz9nu

Csak az hibázik aki dolgozik... azaz csinál valamit... Itt a CAM progiba volt a szerk. hiba szerintem...

svejk

Sanzistift más koncepciót követ, Ő biztos nem akar olyan feleültet marni hogy kisztergálásnak látszon.

besirkyjh

Csak hajtod a magadét .  
Nem a direkt vagy az áttétel fogja eldönteni a sebességet .

Ha benézel a Sanzi topick-jába ott találsz mai dátummal pár fotot érdemes elgondolkodni rajta .
[#smile]

bmejdz9nu

Hűha ... nézem... acél szerkezet...
Itt Sopronba is készült egy acél gép... arra emlékszem, hogy nagyon drága volt a feszültségmentesítése... Győrbe csinálták...
Nézem...