Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Hogy legyen egy olyan is.
http://www.youtube.com/watch?v=-gzjw0svMA8&feature=player_embedded#" TARGET=_fnew>Ez egy másik Hobby brigád!  Jó tudom… Nem egy súlycsoport. De jó nézni.

ukcge40u

Nekem pedig megtalálod a topicomat a többi között, "Épül a gépem. Sanzistift" néven.
Nem szervós lesz, ezért nem is érted, hogy miért vagyok itt.
Egy videó van, az elég sokatmondó.
Olvasd el, és akkor talán más dolgokat fogsz kérdezni.

ukcge40u

Igen, az nálam kiesztergálás is lesz. :)

bmejdz9nu

3:03-nál látni az áttételezést. :)

bmejdz9nu

Megnézem! Ne csinálj szervót... látod milyen kabarés... :)

ukcge40u

Ez az én súlycsoportom. :) Azt hiszem, csinálnom kell pár rabolós videót. Majdnem minden ugyanilyen gyors, csak a főorsó lassabb. Ez a marás... :)

ukcge40u

Alaposan, és az egészet. Sok kérdésedre választ találsz, abban biztos vagyok. :)

besirkyjh

Még valami .

Ha odakerülök hogy szervozzak ( mert fogok )akkor olyan szervomotort fogok vállasztani ami igazodik az orso menet emelkedéséhez a gép max igénybe vételéhez és akkor szorzom kettövel a motor teljesitményét .

Ha pédául van egy franya 2-es emelkedésü orsom akkor biztos hogy direktben hajtanám mig egy 6-os nál egy 1:3 lassitást be tennék (fém megmunkálásnál )a vége igy is ugy is 6000mm/perc. Az meg nekem elég .

HJózsi

:) A kisesztergát mindig továbbfejlesztem, csak idén pl 8 hónapig hozzá sem nyúltam ... csak ahogy a Tali közeledett ... :) 2 hónap ráment, de legalább megérte, mert be lehetett mutatni működés közben ... :) Még van rajta beállítani, kiegészíteni való, meg egy-két PartMasterrel készült demó megmunkálás készítése, ez sajnos nem jött össze a Talira idő hiányában.
Igazad van, ne csak alut vegyek hanem építsek is ... ;) Na az lesz a következő egy "könnyűszerkezetes" gravírozó, relief maró... persze idő is kell meg pár alkatrész... Szervó vezérlőim vannak  (QUANTUM, UHU, Gecko320 ... :))
A csillagteszttel fogom kezdeni... :)
Hát visszafelé még érdemes törölgetni sok mindent ...  
Azért persze fontos lenne felismerni, mi mitől van, nem hagyni, hogy a látszat becsapjon ...pl, hogy nem a csík tolja a repülőt ...
Vagy, hogy a Watt a fordulatszámtól függ egy amúgy  
fordulatszám - nyomaték jelleggörbén ...
Autós példával, ha egy autó megy vízszintesen 100km/h-val, majd jön egy emelkedő és a sofőr ott is tartja a 100km/h-t majd jön egy lejtő és ott is tartja a 100km/h-t akkor mivel azonos volt a fordulatszám talán a motor azonos teljesítményt adott le mindhárom esetben? ...   Szóval a leadott teljesítmény nem inkább a terheléstől függ? És a motor (+ vezérlő) képességétől?...  

000000000

vagy tempomattal közlekedik!:))))

svejk

Azt elhiszem hogy tetszik a videó...
Azt is elhiszem, hogy a melóhelyeden a marógépen tudsz hasonlót csinálni...
De majd mutasd be a videót arról is amikor a #232-ben látott gépeddel is csinálsz akár kevésbé hasonlót is...
Mint megtudtuk a beszámolóidból nagyon jó szakember vagy, és komoly gépparkkal dolgozol.
Ezért néha nem értem hogy miért erőltetsz olyan kis volumenű léptetős gépet.
Én már rájöttem rég hogy komolyat nem tudok csinálni...
[#rinya]
De van már mögöttem pár próbálkozás és nem a levegőbe szoktam általában beszélni..

besirkyjh

Kabarés a turot .

Csak én ( és más is ) kis laikus arra gondoltunk hogy tervezés és számolások nélkül lehet gépet épiteni ( lehet csak drága ) .

Nálam pont forditva van ez az egész métetezés dolod mint nálad , mindent alul méretezek és utánna paff ( a fenébe ) kezdhetem elölröl .
[#rolleyes][#confused]

HJózsi

[#wave]Köszi!!! Már ezért érdemes volt ma benézni!!!  [#vigyor2] Ez már nem powergravírozás ... [#nyes][#pias]

Szalai György

Nem kérdés hogy jó gyors lesz. De gyorsan sokkal nehezebb befordulni a sarkon.
Csak elvileg: Mi van, ha egy darab kétszer akkora teljesítményű motor helyett, két darab fele akkora teljesítményűt használok, közös fogasszíjra fűzve?

HJózsi

Ja, azt is írhattam volna ...