Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

[#smile] én most becsukom a gépszoba ajtaját mert ez az emulziós hűtés... porlasztva... Nogaval... nem kellemes :)

ukcge40u

Mindent tudok a gépedről.
"Azaz egy célhoz készített géppel nem vagy nehezen lehet felvenni a termelékenységi versenyt :)"
Ez a mondatod azt sejteti, hogy célgépnek tekinted.

ukcge40u

Ha az élvezet rövidebb ideig tart, akkor több idő lesz másfajta élvezetek kipróbálására is.

A sokszínűbb gyönyörködés több tapasztalatot is hoz. :)
A több tapasztalat sokoldalúbb hobbystát nevel. :)
A több tudás pedig több tudás, még áfa nélkül is... :)

bmejdz9nu

Nem, nem ez nem célgép .... ha csak azért nem mert elérem vele azt a célomat, hogy pontosabban dolgozik mint én egy tekerős gépen :)

A célgép... hogyis írjam... az más... itt a fórumon nem is várható ilyen gépek...

ukcge40u

Tisztában vagyok vele, milyenek a célgépek.
Nagyon kérlek, ne becsülj le ennyire.

s5f8tmfv3

"minden lapba belefúrunk egy háromélűvel"
Mi az a háromélű? [#vigyor3]

bmejdz9nu

Sneci...  

Mielőtt a T45 féle (azaz a célpoziót el nem érő) tesztet... mint "hajtásjósági" mértéket...

Nézz át egy-két pozició szervó leírást... Talán nindegy melyiket oly egyformák)...  
Omron R88-*P vagy Yaskawa SGM (P)vagy Samsung-Rockwell CSDJ... Pulse Train, ill. position mode.

Aztán szerintem visszaköszön az amit Gecko a kis hibatárolójával tudott vagyis nem tudott :)
... és védje meg majd Tibor ezt az egységugrási tesztet...  
Amivel tökéletesen egyetértek mint lépető motoros rendszerek "jósági" tesztjével ill. gyors és (jó) szervós rendszerekhez mint "behangoló" megoldással...
De ezt utóbbit már nem egységugrásnak hívnám... hanem ...
Szóval ez jó, azaz jópofa... szép... látványos... de...
Azaz ez nem "hajtásjósági" teszt... szervónál...  
Mert olyan nincs amikor azt teszteljük, hogy a hajtásrendszer nem éri el a célpozíciót azaz a célt azaz a parancsolt pozíciót! = Error, letiltás. (vagy selejtes munkadarabok)

ukcge40u

Háromélű spirálmaró.
Mivel központon átmenő az egyik keresztéle, így fúrni is lehet vele.

bmejdz9nu

1 élű! Az tud aztán fúrni is :)

s5f8tmfv3

Ilyennel még nem találkoztam.

ukcge40u

Az egyélű csak vagánykodni jó aluba, meg műanyaghoz optimális.
Más anyagokban halott a cucc.

Amelyik maróknak legalább egy keresztéle átmegy a központon, az tud fúrni is.
A három él pedig durván több, mint az egy.

El kellene dobnod magadtól pár dogmát...

ukcge40u

Nem, mindjárt vadászok képet...

bmejdz9nu

tudom... tudom mit írsz... és igazad van...alu és műanyaghoz) ... de maradjunk itt a szervónál... van Ilyen/olyan 3 élűm is... ismerem...

ukcge40u