Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Nem http://www.dolphincadcam.hu/Video/X1_test_155V.wmv" TARGET=_fnew>EZT a tesztet kérdezik ... a "Felvonulók kérték" műsorban ... [#nyes][#vigyor1][#vigyor3]  asszem ez törlődött véletlenül a topikból, de visszamentettem az utókornak ... [#puszi][#taps][#csodalk][#hawaii][#buck][#circling]

HJózsi

A 17. másodpercnél látszik pl. ... [#csodalk]

bmejdz9nu

Mész a fen...be :) Be se volt állítva... és az X1 beta tesztje...
De nem semmi a vége... csináld utána... HP UHU-val... várjuk az ellen-videót!
... A felvonulók kérték...:)

bmejdz9nu

Mit látsz... egyébként (tökéletes) köröket mar :)

HJózsi

[#vigyor3][#vigyor2][#nyes] bocsi de ez kellett!!! [#wave] ... pl azért, mert egy fogasszíjhajtásnak sosem lenne ekkora hibája, mint amekkorát a motor produkál a videón... mindezzel együtt, jó hogy látjuk, szemléltetjük, hogy mir kell pl figyelni beállításkor, mert tudtommal ez a túlfutásszerű jelenség jó beállítással kiküszöbölhető... azaz be kell hangolni az adott mechanikára és gyorsításra/lassításra ( legkönnyebb egyégugrással, vagy egységugrás szerüen ) úgy hogy a szkóp rajta a hibajel kimeneten ... a gyíkleírásban le van írva ...   Szóval nagyon hasznos és szemléletes a jelenség amire a videóidban fény derült! ... [#wave]

HJózsi

A csajok is mind tökéletesek, ha elég messze állunk tőlük, vagy eleget ittunk ... Ha azonban közelebb megyünk, már nem biztos ...

bmejdz9nu

T45-ös típusú egységugrásra gondolsz? Az igazi régi magyar kuriozum :) Léptetőkhöz oké... de szervókhoz?  
A Yaskawa és Omron honlapján nézted már a T45-ös egységugrasztás-hoz a leírást?

http://www.boschrexroth.com/corporate/en/index.jsp" TARGET=_fnew>Itt találsz fogasszíjat, komplett áttételt szíjjal? (www.boschrexroth.com) vagy hol láttad hogy van? A varrógépben :)
Mondjuk oké... én nem annyira szeretem... de van aki... de az legalább működik :)
Kismotorosknak ez kötelező :)?

bmejdz9nu

A csajoknál is a végeredmény számít...:)

ukcge40u

Szóval nem a ciki miatt, igazán, DE:
Ahogy nézegettem a videókat, felötlött bennem a gondolat, hogy elég pazarlóan bánsz a gépidővel.
Egy 3,2-es furatot egy hármas maróval kb negyedannyi idő alatt ki lehet püffenteni darabonként, úgy, hogy van felület is, meg méret is.
Mind a három videódat megnéztem, egyedül a körkivágásnál láttam értelmét az 1-es marónak, a többi csak vakítás.
Persze, lehet így is, de minek, ha van gyorsabb, egyszerűbb megoldás?

Feltételezem, hogy a lapok furattűrései egy tizeden belül vannak, így egy jó ütközős készülékkel (faék) egy századon belül vissza tudod fogni a lapokat, szerszámonként.
 Esetedben fúró, 3-as maró, meg az 1-es.
De ha durvítani akarunk, akkor először minden lapba belefúrunk egy háromélűvel (3-as), egy pici karika, megvan a 3,2-es furat, utána felemeled, és már kikarikáztad a süllyesztést.  
Kész, mehet a következő pozícióra.
Ez gyorsabb, minthogy ezt a két mondatot elolvastad.
Ebben még nincs benne a fordulatszám adta előny jobb kihasználása se.

Nem tudom, hány ilyen lapod van, meg nem is rám tartozik, de mióta segítséget kértél, azóta 1000-1500 darabot simán meg lehetett volna csinálni napi 8 órában, kávéval együtt.

Nem vagy hatékony, barátom, pedig a géped fele teljesítményen is kétszer ilyen gyors munkára lenne képes.

Szerintem.

bmejdz9nu

írtam... direkt 1,6mm-es maróval akartam csinálni... Tudom,. hogy pl. 3mm-essel logikusabb lett volna...
Csak 3 féle marót is meg akartam tesztelni... hogy melyik mit tud... sokkal okosabb lettem :)

Értelek és igazad van...
De egyrészt ráérek most... azaz szerszám és munkadarab csere nélkül akartam... azaz be se megyek a "gépszobába" :)
Ahogy írod... a leghatékonyabban szerszám ill. munkadarab cserével lehetne...

Egyébként csak 100db olyan valami készül... azaz 5-6 lap... Ja és a marás logisztikája egy külön sportág :) azaz azt is tanulni kell... nekem :)

Amit most gyártogatok magamnak... ez átformálta az elképzeléseimet a CNC-ről...  
Azaz egy célhoz készített géppel nem vagy nehezen lehet felvenni a termelékenységi versenyt :)

x4rhew5r3

Amíg Péter nem mutat nekünk egységugrásra adott választ, addig nincs miről beszélni. Messziről jött ember azt mond amit akar. A rámpával sok mindent el lehet takarni.
Az más kérdés, hogy lehet-e egységugrás nélkül élni. Persze hogy lehet, de azt fülre hangolásnak nevezném. A kívánt célt így is el lehet érni, de ezzel kérkedni nem érdemes.
Az áttétel ugyan ez a kategória...

ukcge40u

Te egy célra építetted ezt a gépet?
Szerinted csak egy célra jó?
Nekem nem úgy tűnik, hogy ez egy célgép.

Minden csak annyit ér, amennyit ki tudsz belőle hozni..., de ezt szerintem nem kéne pont neked  mondanom... :)

bmejdz9nu

Tisztázzuk akkor a T45 féle egységugrás elvét... még egyszer...

Ha jól tudom...
A "mérés" lényege hogy a mennyire nem éri el a szervó a célpozicót... vagy...?

svejk

Na de akkor rövid az élvezet...
Tudod a hobbysta addig élvez amíg megy a gépe, ül előtte és gyönyörködik :)))

bmejdz9nu

Nem célgép... egy sima 3 tengelyes marógép... 100mm-e Zvel és emelhető a komplett hid +100mm-et... (munkatér 320x320mm.)
Hogyha kellene egy nagyobb forgató is aláférjen... de eddig egyszer sem volt erre szükség :)
A 100mm-es Z magasság is soknak tűnik... azaz a szerszám mindig (eddig) csak lent dolgozott... azaz nagyon is lent van a főorsó = nem optimális...rezonanciaveszély... stb...
Pedig kemény felépítésű a gép...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/" TARGET=_fnew>Infók és képek itt... de sajnos most feltöltés alatt...