Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Teszteltél már magad szervó rendszereket?

Szalai György

Nem, mindég csak a másét kritizálom. De álmodni már álmodtam róla. Néha szépeket is, Az nem tartott soká.
Tojást sem tudok tojni és a Marson sem jártam. De azért beszélek arról is.

bmejdz9nu

Mindegy... Ne higgy el senkinek semmit... csak azt amit magad láttál, csináltál...

Jó kis buli... A tanulságot levontam, már nem akarok senkivel semmit sem megértetni... mint más se...
Fekete azért ne maradjon senki... de egy sötét szürke már ok. :) Annyi elég hogy használja - valahogy...

Az E240 klub tagjai: :)

H.Józsi  - mindig szeretet volna egy erős vezérlőt eszterga főorsóhoz... HP-UHU-nál tartósabbat:) Megtalálta?

A T45 - ok. Nem sokat tudunk a dolgairól... jól csinálja ... gyakorlatilag semmit nem árul el. Csak közbe bedob egy-egy jelenetet...

Sneci - Szereti (Tiborral) a kis méretű motorokat... ebben nagyon egyetértenek...

Én is szeretem kis motorokat... csak nem szeretem az áttételt...(főleg nem szíjjal)  = akkor inkább léptetőmotor.

.. így aztán nehéz arányba hozni, arányosítani a dolgokat, hajtásokat, méreteket... kívánt pontosságokat :)

... Na megyek megint cserélek anyagot a lomha 128bites CNC-ben :) Inkább ezzel töltöm az időt mint írogatással a semmibe :)

HJózsi

Péter ne ferdítsél!!! A HP UHU ma is működik, tökéletesen!!! Tehát amire kellett, igen, megtaláltam!
Itt neked kéne néhány dolgot megértened, vagy feltenni egy csörgősipkát a topikra és kiírni, hogy KFMT ... ( Korlátozott Felelősségű Műszaki Tartalom ) ...
Nem az akasztja ki a szakembereket, ha valaki szakmai sületlenséget mond, hanem az, ha ennek tisztába tétele után is ugyanúgy görcsösen szajkózza valaki !!! VEDD MÁR ÉSZRE!!! [#falbav][#falbav][#falbav]

000000000

Péter tényleg jobb, ha marogatsz a 128 bitessel.
"Sneci - Szereti (Tiborral) a kis méretű
motorokat... ebben nagyon egyetértenek..."
Pl. ilyeneket miért írsz megint?
Tegnap pont egy 1100W-os tárcsaszervós gépről
volt szó (#8895), hát ez tényleg kis vacak
motoros gép.:)
Feladatok vannak, és ahhoz nem árt méretezni,
pár dolgot végig gondolni. Sneci, HJózsi, ..,  
én ezt próbáljuk megértetni Veled, és ha
egyszer 50W is elég, akkor nem pazarolunk
500W-ot a semmire, a levegő szántásra.

És hová lett a videód? #8934
Megijedtél a túllendülés mértékétől? De akkor
miért tetted fel egyáltalán?
Egyébként a step-dir CNC hajtástechnikában,
szervóban pont az a "szép", hogy a motor igen
ritkán van ott, ahol gondoljuk meg ahol
szeretnénk. Na ezért érdemes pár szervotechnikai
játékszabályt betartani, ami picit segít a
vágyainkat és a valós motorpozíciókat közelebb
hozni egymásni. És mi itt páran csak ebben
próbálunk Neked praktikus műszaki érveket,
tanácsokat adni. Kevés sikerrel, hiszen nem érdekel a J és társai...:)

HJózsi

TÉNYLEG, HOL A VIDEÓ? #8938, #8939 KITÖRLŐDÖTT ...

TALÁN CIKI???

bmejdz9nu

bmejdz9nu

bmejdz9nu

HJózsi

Még helyrehozhatod a dolgot... csináld meg az A300-at 2048 bitesre ... [#buck][#vigyor2][#vigyor3]
vagy mint a G320X ...[#smile]  a "piaci" igények miat ...[#nyes][#nyes][#nyes]

bmejdz9nu

http://www.geckodrive.com/products.aspx?n=768453" TARGET=_fnew>Még ne írd le a G320-at és G340-et.... még ma is gyártják, árulják... ettől még nem ment ki a divatból...meg van az oka... nem mindenki ...  
2002-től gyártják... Mióta is van fórum? Volt már akkor?[#fejvakaras] Kicsit meghaladta a korát? Ugye?

HJózsi

Így van, nem szabad kidobni  a régi jól bevált dolgokat... meg biztosítani kell az utánpótlást a felhasználóknak, mert ezek is végzik kosár fenekén ahogy egyszer belinkelted a képet ... :D

bmejdz9nu

össze kevered a dolgokat...:)

x4rhew5r3

Nyájas Olvasó, ki most gondolkodsz azon, hogy belevágjál-e a léptecs után a szervóba!
Biztosíthatlak, hogy Geckóval, Uli-csippel és megannyi mással is elérheted a célod, ha azok reálisak, és nem törnek az egekbe. A néhány század pontos mechanikádat jól kiszolgálja bármelyik, ha jól választottál motort, és ahhoz megfelelő teljesítményű vezérlőt. Ha nem választás folytán jutottál a motorhoz, hanem ez van alapon, akkor se csüggedj, ne keresd az elméleti optimumot, hiszen neked az a motor lesz az optimális, ami van. Persze bizonyos határokon belül. Hogy direkt vagy áttételes legyen a csatolás, azt is érdemes lesz itt megbeszélni.  
Vedd észre, hogy ami itt folyik az gyakran csak álműszaki közegbe bújtatott csipkelődés. Ne hagy magad félrevezetni.
Kérdezz bátran, majd igyekszünk elkülönítetten kezelni a következményekkel is járó válaszokat:)

000000000

És tegyük hozzá:1-2 ember ellenvéleménye, veszekedése nem egyenlő eme technika kudarcával, megvalósíthatóságának reménytelenségével!