Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Tehát csak a motorok + vezérlő ... és "állítólag működött" ... na ezt a múltidőt lehet a legjobban elhinni ... de mi van most? most működik?
A motorok, mindenképpen a futottak már (pár 100++órát) kategóriába tartoznak, viszont az új áruk így is gyártófüggők... nehéz mit mondani látatlanban... a motor ha nem nagyon lestrapált 10-25eFt a vezérlő szintén kb. mivel használt és zsákba macska, + óriási költség a felújítás üzembehelyezés ... na ennyit az alkuhoz ... goondolj az 5K HUF-os golyós orsódra!...

4um5b65d

Viszek 200-at aztán majd meglátom, ja és felteszem a gipszet a lábamra, hogy szánalmasabbnak tűnjek...[#nyes]

HJózsi

0gbwyh99

4um5b65d

Megnéztem a cuccokat. Egyik szemem sír, a másik nevet. A motor nagyon szép, és a vezérlő is, de a vezérlőn nincs semmi típusszám. Pár képet ide rakok, de van még pár nagyobb ami mappámban a kincsesbánya könyvtárban van. Amit ennél a fickónál láttam az ledöbbentett. Az udvaron 1,5 méter, míg a műhelyben 2méter magasságban állnak a gépek, szerszámok, pneumatika,hidraulika,villanymotorok,nagy trafók,szerszámok.... szóval pár milla bestócolva a polcokra, meg minden sarokba. Alig lehet közlekedni, mert mindenhol van valami értékes cucc.

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/kincsesb%e1nya/000_1284.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/kincsesb%e1nya/000_1285.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/kincsesb%e1nya/000_1287.jpg" border=0>

000000000

Kár, hogy teleszemeteled AC szervo technikával
a DC szervo topikot.:)

D.Laci

Nem ér az semmit!!!
Mi a pontos cím, telsz??? :)

4um5b65d

Van a vezérlő elején egy kapcsoló és az DC állásba volt kapcsolva, így pont ide való.....
:( Oszt meg ha már azt az infót kaptam, hogy ez DC rendszer és ennek megfelelően ide kezdtem el írni, így bocsásd meg ha itt folytattam. De átmegyek a csevegőben és a fórumtársakat kérem oda írjanak ezzel kapcsolatosan....

4um5b65d

104 a telefonszám !
Hívd már ezt a számot, ha úgy gondolod, hogy csak úgy kiadom az infót......
[#nyes][#vigyor3][#wave][#buck]

4um5b65d

Amúgy 100-at kért a fickó a cuccért, de 3 külön vezérlő van hozzá na meg a három nagy moci meg egy bazi nagy trafó. Valakitől fülest kapott az árakról....
Aztán még egy kisebb motort is ajánlott, de azt kenje a hajára....

D.Laci

Felhívtam. Épp a szomszédom vette fel. Abban maradtunk, Pécs M.F. u 13x címre egy roham kocsit kiküld... :)

4um5b65d

Még ne küld, nálam most elmentek otthonról.. :))
A reggeli "üzemlátogatás" hatása alatt vagyok még, ott eldobtam az agyam...

svejk

És végül elhoztad a cuccot?
Nem egy hobby gépre való...Bár Neked nagy gépeid vannak..
Ha a saját elektronikájába nem tudsz életet lehelni, akkor kicsit nyűgös lesz hobby vezérlőről járatni a 111V/1000ford/min miatt..

Kiderült milyen jeladó(k)val rendelkezik?

Érdekes hogy az árakról van fogalma az eladónak, de arról hogy mi is az pontosan nem sok :(

4um5b65d

Nem hoztam el, de még gondolkodom rajta. Várok egy pár napot hátha valaki a fórumról már látott ilyet, vagy befut valami ötlet. Annyi sorkapocs van ezen a vackon, hogy drótgyárak 3 műszakban kell hogy termeljenek, ha ezt mind be akarnám kötni. Főleg úgy, hogy semmi tapasztalatom nincs az ügyben. Amúgy encoder van rajta, de ezt is csak az adatlapjából tudtam meg, mert szétszedni nem akarta a tulaj.
Amúgy én is azt gondolom, hogy a saját elektronikájával kell ezt összehozni. Elképzelhető, hogy elhozok egyet és megpróbálom valahogy összehozni, bár ahogy nézem a piaci árakat még éppen a motorokért is megérné az ár. Csak abból én biztos nem hozok össze egy gépet, akkor menne piacra. Amúgy egy papíripari gépben voltak ezek a vezérlők, hátha ebből beugrik valakinek valami, de a gép típusa már nem hozzáférhető adat.

4um5b65d

Átmentem a csevegőbe a motoros vezérlős témával