Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

e7c897sd8

bmejdz9nu

e7c897sd8

Akkor inkább a hűtés a lényege. A levegő ráfúvás is besegít a forgácsnak távozni, vagy csak a maró dobálja ki az üregből?

bmejdz9nu

Elsősorban hűt!
Nagyon el kell(ene) találnom azt az adagolt folyadékmennyiséget amikor még csak hűt, de nem marad ott! (épphogy:)
Azaz a folyadéktól a forgácsot még szépen ki tudja dobni... azaz még pont elég száraz ehhez...

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=260303076012&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=016" TARGET=_fnew>A következő gépemhez innét rendeltem NOGA Spray hűtöket.
Többes szám! Kettő lesz rajta! :) nem mindegy a max. hatásfokhoz, hogy a maró merre megy :)
Ez ugyebár a levegő szabályzó/felfogató tartó egységet nem tartalmazza... De a lényeg a fej és a cső...
A "bemenetén" van levegő és hűtőfolyadéknak bevezetés...
Tartóbakot meg majd csinálok nekik + mágnes szelep a levegőnek... Ez nem gond...
Olcsó... még 300 feletti árfolyamon is... Sajnos ezt a részt... a "lelkét" nem egyszerű megcsinálni...ilyen/olyan jóra...:)

http://i7.ebayimg.com/04/i/001/15/7b/3eb5_1.JPG" border=0>

... és rövid... azaz nem túl hosszú! (persze az eladónak vannak hosszabjai is)

e7c897sd8

bmejdz9nu

Egy másik lehetőség lenne... a fogács teljes kimosása...
Ez az iparban így szokás... de nem egyszerű a hobbystának...
Sok folyadék, visszavezetés... és ugyebár a nagy fordulatú szerszám miatt rendesen oda kell lővelni az anyagot... mert ha nem akkor a forgó szerszám elnyomja...
No meg szekrény a gépnek mert aztán megy (menne) mindenfelé a dzsuva... :)
Az alkohol pedig szépen elpárolog...

000000000

Szia Péter!

Az A300-as gyönyörűre sikeredett, gratulálok nektek,a dokumentációja példaértékű, le a kalappal.Nyákhoz hogyan lehet hozzájutni?

bmejdz9nu

Nem csak szép de szerintem jó is... és ez a legfontosabb... (elfogultság veszély!:)
Nyákot egy nyáküzemben célszerű :)
Egyébként majd ha egyszer lesz sok-sok időm... jó lenne egy gravírozható változat is, szerintem teljesen azonosan ... a felesleget teljesen leszedve...
A doksik között a nyákterv is megtalálható...

svejk

A 70um-es nyák még csak megoldható plussz vezeték ráforrasztásával, de beleőszülsz mire azt a harminc valahány furatgalván helyét átforrasztod. Tudom mert szoktam ilyeneket művelni :)
meg ott van a löttstopp lak kérdése is meg az ónozásé.

000000000

Ha zat megcsinálod, kimoderállak![#boxer][#vigyor3]

bmejdz9nu

Tudom, hogy (szinte) lehetetlen...:)... meg ugye ronda lenne stb... és rengeteg hibalehetőség....

s7manbs8

Arra a kétoldali vezetékezés közti átkötésre gondoltam, hogy csinálok egy gépet. Mint István is használta már azt a technikát, hogy olyan kétoldalas paneltervet csinált, hogy az alkatrész lábaknál nincs átvezetás, hanem, csak olyan helyeken ahol alkatrész nincs, és az alkatrészek csak az alsó oldalon vannak forrasztva. Ezt én is kitaláltam, de  István valószínű hamarabb, úgyhogy neki jár a felfedezői díja.

bmejdz9nu

Hűha... pont én csinálnám meg?  

Ez persze megtiszteltetésnek veszem részedről, hogy feltételezed, hogy egyáltalán megtudnám csinálni! :)
Még sose csináltam ilyet... mégis mikor és minek tenném?
Még normális nyákot sem tudok tervezni...
Nekem van 12db A300 összerakva és "egyéb nem hazai" vezérlők a szekrényben...
Tehát egy jó darabig el vagyok a készletből...

Teaway

"A Z.tengelynél a 280W-os motor kicsi... mivel nagy súlyt mozgat"

Lehetne ellensúlyt használni, mint a felvonóknál. Mondjuk így kétszer akkora tömeg lenne a X szánon.

motion

Holnap nekilátok az A300SM tervezésének. Mármint csak a NYÁK tervének.
Az SM=SMD alkatrész. Mondjuk nem egészen A300 lesz, mert egy-két alkatrész ki van cserélve, és emiatt valamivel kevesebbet fog tudni.
Mondjuk legyen a neve A275SM...Engedelmeddel...
Ja és ezúton szeretnék gratulálni a T45UM-320 as gépedhez.Volt szerencsém élőben is megtekinteni, hogy hogyan "Nem megy". És hááát nem éppen hobby kategória...grat.

Motion