Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ezt ahogy van be lehet(ne) már tokozni... Ha valakinek ez a vágya...:)

De további funkciókat pl. step jel sokszorozás, nagyobb hibajel tárolót, állóhelyzetei "pihentetést", dump áramkört stb...
Először - szerintem - meg kell építeni diszkrét elemekből és "totálisan" ellenőrizni a működést!
Mert a megbízható működés a legfontosabb... és csak utána... azaz másodlagos minden más "csicsa":)...

bmejdz9nu

Kommersz = diszkrét, hagyományos, bevált alkarészek :)

rbbhbyvfs

De pont ez a CPLD lényege, hogy a tartalmát változtatva lehet játszani a paraméterekkel, nem kell hozzá páka, sem HW újra tervezés. "csak" a lelkét változtatod...

(mondjuk innen már csak 1 kis lépés és PID algoritmus és akár már az is belecsúszhat a CPLD-be, az már más kérdés, hogy még 1+ kis lépés és már a Quantum/UHU megvalósításnál járunk.....)

Dehát az amatőr már csak ilyen, hogyan lehet még tovább spirázni valamit :)

bmejdz9nu

Mindenki úgy bonyolítja az életét ahogy akarja :)

Teaway

Az egész Z tengely felépítményét (szán, motor, stb.) egy 280W-os motor mozgatja le-fel?

bmejdz9nu

Igen. Egy Bautz szervómotor. és 5mm-es a tengely em.

bmejdz9nu

Ezt tegnap kaptam, egy külföldi CNC barátomtól...  
Hátha valakit érdekel... pl. egy esetleges javításhoz jól jöhet...
A 2003-as 320-as (állítólag) gyári rajza:  
(szinte elhanyagolható eltérés van csak a mai szériához képest)

http://www.a300servo.com/G3XX/G320__2003_03_26_old.jpg" border=0>

lari

Elsősorban Istvántól kérdezném, hogy az alább belinkelt képeken található szervo motor adattábla alapján alkalmas-e a Maggi féle servo vezérlőhöz?

A motor gyébként jó nagy, kb 50 cm hosszú a meghajtó tengelyátmérő kb 20 mm

Köszönöm!

http://kepfeltoltes.hu/090426/servo_007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/090426/servo_009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Max 190A? Te jó ég... :) hány kilós ez a moci... ugy kb?

(Használd a hunbay szervert... mindenkinek egyszerűbb lesz az élete :) Javítottam a linkedet...

lari

Köszönöm Péter, hogy javítottad! 25 Kg biztos van :-)

bmejdz9nu

Kiváncsi leszek István mit ír... de... na mindegy...
Egyébként K. jó ez a moci... csak kissé nagy a "célnak"... szerintem...
Mi lehet az, hogy stellmotor..."állítómotor" szó szerint fordítva...(?)

Teaway

Mechanikák A-ból B-be történő mozgatása, hajtása. Pl. toló/szárnyas kapumozgató, el. ablakemelő, antennaforgató, stb.

bmejdz9nu

Már csak a folyamatos terhelésre gondoltam...
Egyébként DC motoron még ilyen jelegű meghatározást nem láttam...
Azaz mennyi ideig (folyamatosan?) tudja azt ami rá van írva...

0gbwyh99

Na jó , de hol írja hogy ez egy szervó motor ? Talán az alsó képen látható kábel tömszelencéböl egy encoder kábelja lóg ? [#wave]

000000000

Húha! Ez servo motor, vagy mozdony tologató?[#circling]
A névlegese belefér, csak a csúcsértéke nem lesz még megközelítve sem (mivel a P2 Quantum max 26A-es). Ezek miatt feltételezem (ha egyáltalán szervo motor), hogy a dinamikája nem lesz valami híres, tehát ellenjavallot.