Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Ja és 1 g (Magi).[#vigyor4]

bmejdz9nu

Elektromos autót csinálni belőle! :)

lari

Servomotor az biztos, ui. egy öreg Siemnes esztergáról lett leszerelve.
Elnézést, a neved elgépeltem![#worship]

bmejdz9nu

Gondolom a főorsót hajtotta... így aztán a reakcióideje nem volt szempont...

svejk

Azt is vedd figyelembe, hogy akármilyen böszme nagy ,de azért ahhoz a 190A-hez tartozik úgy 35Nm is, tehát van nyomaték ami tud gyorsítani.
egyébként tuti hogy szánokat mozgatott, egy főorsóhoz 5-10x ekkora motor tartozik az iparban.

bmejdz9nu

Csak epedezek...:) Ekkora motorom még nincs... egyenlőre :)  A leendő villanyos motorcsónakomhoz :)
Persze vezérlést csinálni ekkora áramhoz.... nem is tudom, hogyan...

Szalai György

bmejdz9nu

Ez egy kicsinyke:) "csak" 110A-t tud max... :)

s5f8tmfv3

Ez is stellmotor? (ne vidd sehova?)

lari

Rosszul gondolod Péter! Svejknek igaza van!
Ezek a motorok szánmozgató motorok voltak.
A főorsót egy sokkal nagyobb egyeeneáramú motor hajtotta amire az volt írva, hogy 22 KW  
A forgórész hossza kb 1 méter volt és a kihajtó tengelyátmérő az kb 60 mm.... Szép darab az már kétségtelen  
[#circling]

Szalai György

Húhhh... nátloZ igyeH
Nem kis fejtörésembe került.

bmejdz9nu

Teaway

Örülj neki, hogy nincs...190A az nem hobby kategória...vasúti sín kell a kábelezéshez:)

s5f8tmfv3

Jobbról balra olvasandó a régi magyar rovásírás. Nem gondoltam volna hogy valaki felismeri a karaktereket. [#eljen]

s5f8tmfv3

Azért a tápegységéről készíthetnél egy képet! Igazán kíváncsi lettem mi képes ellátni ilyen motor(oka)t. Biztosan nem kapcsolóüzemű táp. Tényleg: több ilyen motor is volt az adott alkalmazásban?