Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Jók a videók, mi lesz belőle? Mi az oka annak, hogy a gép csak az egyik irányba mar, nem oda-vissza?

3k74cecek

Szerintem nem járja a végét. Amint oda írsz, rögtön előre kerül a listában, és mindenki láthatja  kérdésedet, és válaszolhat ha tud. Ellenben könnyen megeshet, hogy aki a szervóban járatos annak fogalma sincs az ATRCAM használatáról, így esetleg válasz nélkül maradsz.
Arról nem is beszélve, hogy azért vannak a különböző témájú topikok, hogy aki később tanulni szeretne, annak csak az adott topikot kelljen végignéznie.
Javaslom, hogy azt ARTCAM topikban tedd fel ezt a kérdést, innen pedig törölje valaki, akinek van ehhez joga.

3k74cecek

Nem értem minek vannak szuper leszorítóid, meg befogóid, ha ilyen primitív rögzítési módot használsz ?[#nevetes1]
Jó hogy nem szigszalaggal rögzítetted.
Egyébként ha pl. körbe raknád valami rugalmas tömítőmasszával, akkor nyomhatnád rá az alkoholt.
Most nem jut eszembe milyen néven kapható az ilyen. Olyan mint régen a Terostat volt. Rugalmas karosszéria tömítő. Nem a tubusból kinyomható, hanem olyan gyurmaszerű.

bmejdz9nu

Oka: a FILOU progi még nem érkezett meg... addig ez van...(G codokat még nem ismerem:)
Más CAM progit nem bírtam megszokni...
De gyorsan visszafut :) addíg is hűlt a szerszám.

http://www.filou.de/nc/" TARGET=_fnew>Link.

bmejdz9nu

Ha körbe kell marni azaz vágni a munkadarabot akkor az oldalt (excenteres) szorításnál belapul vagy jóval nagyobb anyagot kell vágni előtte...
Ez a baj...
A kétoldalas ragasztószalag erős...csak alkohol aláfolyatásával lehet a végén levenni a munkadarabot...(csak pont ez a baj..)
Jobb és beváltabb ötletem még nincs...

3k74cecek

A fölülről leszorítás miért nem jó?
Persze amikor a felét megcsinálod, akkor át kell helyezni a leszorítókat, de nem hinném, hogy ez olyan nagy problémát jelentene. Azt hiszem nem 2 perc mire a fele elkészül. Persze úgy csinálod ahogy akarod, csak nem értem, hogy miért a kétoldalas ragasztót használod.

bmejdz9nu

Felülről? Mondjuk 5-10mm-el nagyobb a "nyersanyag" körbe... 5mm-es a maró ami körbevágja...
Ha a felénél áttenném akkor csak a felét fogná... és pontosan újra rögzíteni?

Farkas Ádám

bmejdz9nu

Ekkora felületnél talán már jó lett volna... De még nem csináltam...

j3rx6bsjd

Sziasztok,végülis ez a doboz dolog mi miatt fulladt kudarcba?Senkinek nincs szüksége dobozolásra vagy csak nem tervezte meg senki-esetleg csináljak néhány rajzot?
10db-nak már nekiállnék,de sajnos 1-2 db-nál nagyon nagyok a költségek(az egyedi gyártás nem egyszerű).

svejk

Alapvetően azért mert nem lett rá tömeges igény :(
Sajnos én is egyre többet csak a levegőbe beszélek, aztán a megvalósításból nem lesz semmi :)
De azért ha van egy két open project dobozrajzod, szerintem szívesen megnéznénk, legalább tudnánk mit vársz a gyártáshoz.

3k74cecek

Nem egészen értelek, vagy te nem értesz engem.
Leszorítod felülről a munkadarabodat.  
Megmunkálod azokat a részeket ahol nincsenek útban a leszorítók. Ezután megállsz a géppel és leszorítod a már megmunkált területen, és leveszed a szorítókat a még hátralévő területről. Ezután megmunkálod a maradék területet. A munkadarab így nem mozdulhat el, nem kell semmit pontosan újra rögzíteni.

ra8nsmk6w

Biztositalak, hogy a munkadarab még ebben az esetben is elmozdul. Az igazi mikor egy befogás, felfogás, rögzitésel megoldható.

3k74cecek

Mennyit mozdul el?
Mert nem hiszem, hogy az adott munkadarabnál számítana pár század mm. Ha pedig ennél többet mozdul el, akkor vagy nem elég merev a gép, vagy valamit nem jól csinál a kezelő [#wave][#fejvakaras]

ra8nsmk6w

A megmunkálás minősége, pontosága nagyon sok tényezőtől függ. Ha csak az anyag oldaláról nézzük: sajtolt,kovácsolt, huzott, öntvény... friss anyag vagy pihentetett. A megmunkálás módja: rabolt, vagy kis fogásokkal történt, mennyire melegedett és mivel részleges megmunkálás történik nem tud egyformán melegedni,hülni.A gép, a leszoritás módja és eszközei mind megannyi külön történet.