Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

korbendallas

Üdv!
Ki használ közületek AC szervót? Van egy Sanyo denki PY szeervó erősítőm, ehhez keresek pc kábelt és programot.

0gbwyh99

Üdv. mindenkinek!
Megtudná-e nekem valaki mondani mi az hogy : "servocontroller for 4-quadrant operation" ?
Vagyis , lehet-e azt step-dir rendszerben használni ?
Köszi . [#wave]

bmejdz9nu

servocontroller for 4-quadrant operation = szervóvezérlő 4X-es encoder üzemmódddal...
Ez még semmit nem jelent arról, hogy step/dir-es lenne...

0gbwyh99

Üdv. Péter!
Akkor legyünk konkrétak :
http://www.elektromehanika.com/servo/Dunkermotore%20BG%2065x50%20SI.jpg" border=0>

Motor Specs:

Type-BG 65x50SI  ( brushless DC-motors with integrated servocontroller for 4-quadrant operation)
Manufacturer - Dunkermotoren GmbH
24 VDC, 3100RPM, In 5,6A, 100W
Starting torque 10.2Nm,Continuous torque 1.9Nm
Planetary Gearboxes PLG 52 (6,25:1)
Weight approx. 1800 g

Nos ebből én sem látom , de hátha valaki már latot ilyet és ismeri a vezérlőjét ![#nemtudom][#help][#wave]

0gbwyh99

Mondjuk azt hogy ez egy majdnem komplett megoldást ad a 4. forgató tengelyhez (motor , attétel , vezérlő ) összesen 110 euró ! [#crazya]

000000000

"servocontroller for 4-quadrant operation"  
ez szerintrm nem ezt jelrnti, hogy
"szervóvezérlő 4X-es encoder üzemmódddal"

Hanem azt, hogy mind a negy "elektromos negyedben" kezeli a motort a vezerlo, azaz
tud mindket iranyban nemcsak passzivan fekezni hanem MEDDŐ termelés nelkul is...azaz a halozatba visszataplalva...

Roviden motorknet is es generatorkent is kezelik a cuccot uzemmodtol fuggoen...

x4rhew5r3

A motorral egybeépített a vezérlő, de nem szervó alkalmazásra való. Az SI azt jelenti, hogy sebesség szabályozást tud, de a motor fordulat tartománya 70 - max.ford/perc. Gyanítom, hogy az áttétel sem kottyanásmentes.

0gbwyh99

Üdv. Sneci!
Sajnos igazad lehet :  
"The motor type BG 65 SI represents EC-motors
(brushless DC motor) with an integrated speed control
electronic for 4-quadrant operation.
The desired speed is set via an analogue signal input
0 ... +10 V. The four operating modes “clockwise rotation”,
“counter clockwise rotation”, “Off” (rapid breakpoint
with freewheel) and “Stop” (rapid breakpoint with
holding torque) are controlled via the two digital inputs
IN1 and IN2." [#rinya]
http://cnctar.hobbycnc.hu/Svertel/Instruction%20Manual-BG%2065%20SI%20motor%20with%20integrated%20speed%20controller.pdf" TARGET=_fnew>Itt az adatlapja

0gbwyh99

És mondjuk Quantum servo vezérlővel lehetne hajtani ?

0gbwyh99

Nem lehet mivel hogy ez nem szénkefés motor ![#falbav]

msas

Négynegyedes működtetés:
1. nincs mozgás
2. N1-re jelet adsz forog a motor az óramutató                                        
járásával megegyezően.
3. Impulzusra forog óramutató járás szerint.
4. stop poziciótartással (gyorsfék)
szerintem csak egyirányba forog, semmi generátor üzem.
A leírás szerint a kiadott feszültségszintekkel lehet vezérelni, szerintem nem step-dir.
Üdv Sanyi

0gbwyh99

Én is olyasmit silibizáltam ki az utasitásbol . Sajnos akkor nem jó ! [#schmoll2][#shakehead][#rinya][#wave]

000000000

egynegyed
csak egyiranyba hajt, nem tud fekezni

ketnegyed
Csak egyiranyba hajt, de tud fekezni is

negyegyed
KÉT iranyba hajt es fekez

ketto es negynegyednel lehetoseg van
a fekezeskor (genratoros uzem) az energia
passziv eltuntesere (meddo terhere)
vagy a halozatba/akkuba valo  aktiv visszataplalasra...a cucc kilakitasatol fuggoen

rbbhbyvfs

A négynegyedes nem azt jelenti, hogy tud mindkét irányba forogni is és fékezni is?

msas

Igazad van felületesen olvastam el a leírást,
N1, N2 re vált forgásirányt.