Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Azért hozzáteszem az alapok (gekko), elég ismertek...

4um5b65d

Akkor ez olyan mintha az A300 nevű hotdog-on túl sok lenne a ketchup, viszont a QDSP-ben hosszabb a virsli.....
[#vigyor3][#vigyor2]

s5f8tmfv3

István! Ha már itt tartunk hadd kérdezzek valamit: Miért nem dobtok piacra egy lebutított egytengelyes szervóvezérlőt DC főorsó hajtáshoz? Nem mindenki használ frekiváltót meg Precise főorsót, sőt... Sokan kezdik DC motorral, meg mindenféle felsőmaróval, de a fordulatszámtartás és  szabályzás mindig gond. Kellene valami kis elektronika ami mondjuk fordulatonként egy jellel beéri (opto, hall) a végfokot meg a júzer hozzáforraszthatja. Ha meg a Mach is tudná vezérelni...
Ilyent még nem láttam a piacon.

bmejdz9nu

Hát igen...[#smile]
Nekem pont ez a "fapados" dolog tetszett... A maximális alkatrész számból a minimális tudás:)
Tudod kevés hibajel tároló... stb...:)

bmejdz9nu

Hűha... mindjárt moderálnom kell téged mert reklámozod az A300-at [#nevetes1]

s5f8tmfv3

Már akartam kérdezni: bővíthető? [#hehe]

bmejdz9nu

Persze... Csak akarni kell:) 1000V-ra és 500A-re is :)
A számlálók duplázásával pedig a hibajeltároló is... (nekem ez nem kellett beleférek a gyakorlatban is a +/-128 hibajelbe)
Vagy mire gondolsz?

s5f8tmfv3

A hibajeltárolóra gondoltam. Nagyobb tárolóhoz át is kell faragni a panelt?

bmejdz9nu

Hát ha valakinek az lenne az álma, hogy nagyobb eltűrt hibákat is ki tudjon marni...:)

Én nem terveznék új panelt... Azaz a számláló IC-k helyett foglalatot tennék és ahhoz terveznék egy feltét panelt... több számlálóval...
Duplázva a darabszámot 2048 lenne... (jól számoltam?)

s5f8tmfv3

Csak vicceltem, emlékszem milyen fontos volt Neked a kis hibatároló, volt néhány csatád miatta Tiborral.

svejk

Már megint mibe kevertetek engem bele... !?

bmejdz9nu

Nagyon elgondolkoztam én is rajta...  
Nade ha egy 128bit-es (hobby) vezérlőből adtak el a legtöbbet a világon...  
Ennyi hüle hobbysta csak nincs rajtam kívül :) Majd ha Tibor többet ad el int "az a cég"... ígérem megint elkondolkozok rajta :)

bmejdz9nu

Nem én voltam... :) Mosom kezeimet... de már bent vagy :)

s5f8tmfv3

Szia Svejk! Mit szólsz a #8116-hoz? Pont Neked való feladat...

svejk

Van már ilyen a piacon...
Ha jól tudom Tibor45 is gyárt ilyeneket.