Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

Írjál csak nyugodtan, demokrácia van.
Én csak a saját véleményemet írtam le.
Istvánnak meg a sok motor tesztelgetésével
mostanában biztos elmegy az ideje, de legalább
talán Ő is megerősít majd abban, hogy motor
és motor között óriási különbségek vannak,
és a profi szervo motor és közönséges DC motor
között igen széles a skála.

000000000

legtöbb embernek az elmélet kinai , de nem is akarnak szervot hegeszteni , gondolom ..
beszélgetni viszont lehet rola, mert ha marhaságot is ir valaki  az okosok ugyis kijavitják

3vv2btrhv

Sziasztok
Megsértödni fölösleges !!!!!!
Az én kérdésemre sem reagált senki pedig nekem ez lenne a legfontosabb!!
Tibor

000000000

Sziasztok!

Nemrég kiderítettem, hogy az általatok is jól ismert CNC vezérlő és motor forgalmazó cég szervó vezérlői a Gecko G320-as illegális másolatai. Ezt megírtam a Gecko-nak is. Ők már tudnak a dologról és felszólították a másoló céget, hogy ne árusítsák az illegális terméket.

Belinkelem a Gecko-tól kapott dokumentumot:

http://matserv.pmmf.hu/matalapok/G320 vs Leadshine DB810.pdf" TARGET=_fnew>Gecko másolat

Sajnos a Magyar forgalmazó fórumán kimoderálták a hozzászólást. Az okát nem értem, hiszen pont ők kérték, hogy járjak utána a dolognak.

Szóval mindenkit megkérek itt a fórumon, hogy ne vásároljátok ezt a terméket, mert ezzel egy amúgy is kis manufakturális jellegű céget(Gecko) tesztek tönkre és egy erkölcstelen multit gyarapítotok'

fs9s63xkf

Hi!

Te derítetted ki, hogy illegális másolat? hmm...
És azt olvastad, amit a "másoló cég" válaszolt? Ők is egy kis manufakrurális jellegű cégtől veszik és nem igazán hisznek a Geckonak, hogy valóban ők fejlesztették-e ki. Ráadásul több soron keresztül taglalja, hogy nagyon keveset adnak el belőle és be is fogják szüntetni. Nem hiszem, hogy a szegény Geckonak konkurenciát jelentene.

Nem tudom te mivel foglalkozol, de nem hiszem hogy jót tesz az üzletednek, ha a termékedet a saját fórumodon szídják ?!

Egyébként meg így olcsóbban lehet hozzájutni.
Az meg hogy ki tervezte az megint egy más kérdés, nem vagyok benne biztos, hogy pont a Gecko-nal kell hinni. Természetesen a másolást én is elítélem akárki csinálj de nem az én hatásköröm eldönteni, hogy kinek van igaza. Addig amíg ki nem derül (ami mellesleg sosem fog) addig meg a számomra előnyösebbet választom.

Üdv.:
Psychobilly (Tibor Zoltán)

000000000

Szia psyhobilly!

Hallottad már az "international patents"  kifejezést?
Hát bizony a geckót ez védi. Konkrétan kérdésedre válaszolva én villamosmérnök vagyok és ha ilyen derülne ki az üzletemben egy termékről, minden bizonnyal utánajárnék a dolognak személyesen mielőtt törölném a fórumomból. Főleg, mivel ők kérték az infót, én csak megkérdeztem, mivel ismerem a Gecko fejlesztőjét.

Ha megnézed a másoló cég weboldalát, már levették a termékpalettáról az említett vezérlőt! Ez számomra felér egy beismeréssel.

Az, hogy sosem fog kiderülni, hogy ki -kit másol, az természetesen nem igaz. A napokban meg fogja tenni a Gecko a megfelelő lépéseket a nemzetközi bíróság felé.
A döntés egyszerű lesz a szabadalmi védelem miatt.  
Szóval lehet, hogy a döntés hónapok múlva születik csak meg majd, de számomra egyértelmű a végeredmény.

A másik része, amiért ezt leírtam, hogy a másolat hibás, rossz komparátort építettek be, illetve úgy módosították a FET-ek felfogatását, hogy az nem megfelelő. Szóval a gyári 50V -os specifikáció nem igaz!!! És senki ne csodálkozzon, ha leég az olcsó vezérlője.

Kristály Árpád

Hallihó tyutyi.....
Mi a baj?
Talán leéget a vezérlőd?
Lehet, hogy ha elégedetlennél nem volna másolattal nem volna probléma az olcsóság?
Szerinted ez az egyetlen melyet koppintanak?
Nem igazán értem lekesedésed.....
Apropó.....
Örülnék ha kiírnád becsületes neved!!!
Üdv.: Árpád

000000000

Helló Árpád!

Nincs semmi baj Árpi!
Ahogy írtam, ismerem a Gecko fejlesztőjét egy ideje és nem szeretem, ha tönkreteszik valakinek a drága munkáját/üzletét holmi törtető multi cégek.  
Más lenne a helyzet, ha saját terméket árulnának ilyen nevetséges áron, de itt lopásról van szó!!!
Ha a Magyar disztribútor korrekt lenne, akkor visszaküldené a kínaiaknak ezeket a vezérlőket az üzleti erkölcstelenség címén!

Ha boldoggá tesz, ide írom a nevem, bár nem tudom ez neked miért fontos:

Németh Csaba, ha gondolod magánban képet is küldök :))))

000000000

Még valami, fejlett társadalmakban ez ugyanolyan lopásnak minősül, mintha bemennének a lakásodba és elvinnék a TV-det, vagy a kocsidat a garázsból. Sajnos Magyarországon ez a típusú bűnözés szinte elfogadott szinten megy, pedig ennek nem kéne így lennie.

Kristály Árpád

Hát igem.....
Sok mindennek nem így kellene mennie......
Az a helyzet, hogy én nem személyeskedtem, de ha gondolod, volt rendőr a családban?
Üdv.: Árpád

000000000

Szia Árpád!

Nem folytatnám a személyeskedést, bár nem személyeskedtem eddig sem, csak viccnek szántam, de látom nem érted a viccet :(

Kristály Árpád

000000000

Sajnos ez az általános felfogás, amin változtatni kéne: "Sok mindennek nem így kellene mennie......"
Valahol meg kell szabni a határt és valahol el kellene kezdeni változtatni a dolgokon, hogy ne így menjenek a dolgok, ahogyan mennek...
Nem akarok én nagy dolgokat véghezvinni, csak szeretnék egy normális országban élni és ehhez ha lehet nem szeretnék elköltözni, bár már többet időt töltök külföldön mint itthon(sajnos). Gondoltam itt a fórumon osztják a véleményemet a hasonló normális gondolkodású emberek...

000000000

OOps, bocs, ez a szervó topic, most vettem észre, ha van itt valaki, aki jogosult rá, kérem törölje az előző pár csevegés jellegű hozzászólást...

bmejdz9nu

Más termékét nem másolja ez a kinai "multi" ?
Látom előre a H1 vezérlőt kinai copy-ban  [#hehe]
Ezért kell minden IC-t csiszolópapírral kezelni...