Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

000000000

A H1 -et nem igazán lehetne másolni, mert van benne mikrovezérlő és ha a code protection bitet 1-be állítod, akkor nem lehet kiolvasni az IC tartalmát. A Gecko sima kapuáramkörökből komparátorokból, stb. áll, nincs uC, ezért tudták lemásolni..
Hát ja, a kínaiak le is csiszolták, ahogy a mellékleten látszik, nehogy rájöjjön valaki a disznóságra.

bmejdz9nu

Azért leírom... amit kínában hallottam a másolásról...

Tipikus alaptörténet:

1. Az "amerikai" cég elviszi kínába a termelést... 2 műszakban neki gyártanak... a harmadikban... ugyanazt... de .... máshová kerül...

2. Az amerikai cég elviszi a termelést a kínai cégtől... de a cég tovább gyártja mind a 3 műszakban ugyanazt...

3. felszólítja az "amerikai" cég hagyja abba... (birósgi felszólítás...)
4. A kínai cég nem "Panasonic" hanem Panasoanic néven gyártja tovább....
5. megint balhé...
6. Probálkoznak... gyártják ugyanazt más néven... mit is tennének csak ezt tudják...

s5f8tmfv3

A lecsiszoláshoz: az Általad linkelt doksi végén van egy megjegyzés, miszerint az IC-k jelzéseit azért távolították el, mert a tolvajok nem szeretik ha meglopják őket más tolvajok. Van humorérzékük. Más kérdés hogy valószínűleg rengeteg hasonló gyártmány kerül forgalomba, olyanok is amikre nem is gondolnánk. Ezekben a termékekben az a legrosszabb hogy megbízik bennük az ember fia, mert nem sejti miből van, aztán nagyot néz pl. ha leég a karácsonyfa egy silány izzósor miatt, vagy két hónap után beáll a drága szórakoztató elektronika mert pocsék minőséget rejt a szép kivitel.

s5f8tmfv3

Az a kérdés mit visz az amerikai cég Kínába gyártatni. Ha csak egy egér megy tönkre az bosszúság, ha a légzsák indító elektronika az már egész más.

000000000

Vajon a minosegellenorzes is ugyan azon a szinten lehet?

Egy kerdes:
Adidas - adidas teniszcipo, made in Chine mindketto. Egyik piacon vett, masik szakuzletben. Utobbi miert birja tovabb? Ugyan ugy nyustolom oket bmx kozben.

000000000

Igen, mindenki önmagából indul ki, gondolom ezért lehet :)

000000000

Mert az egyiket az adidas cég gyártatja a kínaiakkal, a másikat pedig egy másoló cég csinálja, akik nem tudták ellopni a pontos receptet, csak a design-t...

bmejdz9nu

A "nyugati" cégek minőség ellenőrzése az egy külön történet... Rengetek europai és amerikai dolgozik (felügyel) kínában !!!
(több száz vagy több ezer magyar is...)
Külön "lakótelepek" vannak nekik !!! (kb. szállodai szolgáltatással)

Ezért van két fajta kinai áru:
1. tökéletes (ismertetőjele = nem is veszed észre)
2. Echte Kínai. (ismertetőjele = a sajátos fejlesztés, helyi meo... és ha működik akkor már jó elmélet)

dg8n4i8x

Azért a nagy nyugati cégek minőségellnörzése sem matyó hímzés... Én folyamatosan küzdök a QS-el, mert amit ők jónak kiáltanak ki(mármint alkatrészt) ahoz nekünk be kéne állítani a gépeket. És persze csak a gép lehet rossz... Amikor egy készterméket lemérnek az ellenörző egységen, majd a másikon és a tartalékon is rossz az eredmény közlik, hogy rosszok a gépek... No coment... Persze nem feltünő, hogy csak az az egy darab vacak... (Német precizitás) :)))

000000000

Nekem meg az kis sorozatu (1-3 db) német gépekről van meg a véleményem! Semmivel nem jobbak mintha Te vagy én csináltuk volna!
Sőt rengeteg s@rral találkoztam a cégemnél (pedig az echte német)!

000000000

Sziasztok!
Évtizedekig dolgoztam nyugaton. Ott is lopnak, hazudnak, csalnak. Másrészt rengeteg, főleg szellemi terméket tulajdonítanak el a volt szoc. országoktól, főleg a volt szu-tól, legfeljebb letagadják. A ruszki hadi és űrtechnikát , amely bizonyos területeken zseniális megoldásokat tartalmaz az amcsik darabokra szedik hüledeznek rajta, hogy nekik ez mért nem jutott eszükbe. Azután szépen lekoppintják ill. beépítik saját cuccaikba. Nem beszélve az alapkutatási eredményekről. Végülis a nyugat által csinált agyelszívás a legnagyobb lopás ami csak a világon van. Keleteurópai, többségében orosz tudósok ezrei dolgoznak náluk akik a fejükben átviszik megszerzett tudásukat. Igy aztán saját magunk korlátlan elítélésével  csínján kellene bánni.

000000000

Még valami! Csatlakozom István véleményéhez. Rengeteg német kakát vettem már, néha jó pénzért.

Kristály Árpád

Hallihó!
Úgyan ez a Servo topic....,De nem bírom ki....
Az amerikaiak dollár milliókat költöttek arra, hogy a sújtalanságban tudjanak mivel írni!!!!
Az oroszok cerúzával írnak!!!!
Hallihó!!!!
Apropó...
Jó lenne  a csevegő rovatban folytani, hiszen pont ezért hoztam létre!!!
Üdv.: Árpi

000000000

Midegy már, úgy sem lehet követvi!

3vv2btrhv

Sziasztok
ezt épitetétek meg ??   servo
tibor