Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Remélem ez sem marad álom, bár álmodni jó.

bmejdz9nu

"ez sem" ... ezt hogy érted? A gépedről pont egy éve igértél nekem képeket és videókat... visszakeressem? :)

ybm4ifb

Sziasztok!

Az én problémámmal tessék foglalkozni!!!

7483beirás.

D.Laci

Egy jó tanács! Linkelj!!!

D.Laci

Ó én Amatőr... :)
Mennyivel könnyebb így meglesnem! :)

fs9s63xkf

Röviden: Igen!
Kicsit hosszabban: A vezérlő ha jól láttam, akkor fogad Step/Dir jeleket, így könnyű lesz őket meghajtani. A motorok elég kicsik, mit akarsz vele hajtani? Láttam már dinamikusabb motort is, de gondolom ez nem lesz probléma :)

Szedlay Pál

Ne legyél türelmetlen a mostani olyan jól működik, hogy nincs szívem bántani.

s7manbs8

Itt a Step a PULS, a Dir a SIGN bemenet a vezérlőn, és TTL szintű jelekkel is lehet használni, meg persze be kell állítani a rendszer többi részét is a használni kivánt módra. Tehát normál PC LPT portjával meghajtható.

bmejdz9nu

Mert én azt kértem bántsad a gépedet? :)  
A videokamera csak a filmekben szokott (néha) rakétaindító berendezés lenni :)

Tudom a türelem rózsát terem... Van már egy nagy kertészetem tavaly óta...:)
Eddig csak a fából készült cnc gépedet publikáltad ami léptetőmotorokkal működött... arról is csak egy kis videócska készült...

Szedlay Pál

Péter az az igazság, nem vagyok idő milliomos .
Sajnos nem a publikálás nem akarása, hanem az idő az imiből a legkevesebb van. Remélem az ünnepekben lesz........
Így valószínű megint elmarad a karácsonyi ajándékod. Bocs!!!!!!!!!!!!!

3k74cecek

Már nem elérhető.
Szerencsésebb lenne, ha nem csak a kódszámot adnád meg, mert arra egyszerűen nem lehet keresni.
Az áru megnevezése is kellene.

e3h0cv4ph

Sziasztok.
Egy E240-es szervómotort szedtem szét felújítás céljából (nem is volt olyan könnyű) , kicsit hangos volt. És bizonyára Ti is tudjátok két különböző csapágy van benne, az egyik 608-as a másik 1438-as. Nálunk itt helyileg lévő csapágyboltba csak az egyikből (608) tudtak adni (elérhető áron), a másikat (1438) csak megrendelni tudják (csak SKF-be) kb. 3000 Ft körüli összegért (a 608-as kb. tizedennyi volt). Tudom, hogy egy igazi szervómotor sokba kerül de az én esetemben ez a csapágycsere megduplázná a motor értékét. Persze 6 db ilyen motorom van amit szeretnék felújíttani (ami már egy komoly összeg - legalábbis nekem).
Kérdésem az lenne hol lehet illyet (1438) olcsón beszerezni, esetleg van valakinek otthon elfekvőbe amitől szívesen megvállna (és ráadásul jön a talira is).
Ha tudnátok segíteni azt megköszönném. TT

svejk

A reklamációk miatt a második szállítmányhoz már mellékelte a fickó az új csapágyakat..
Sajnos csak annyit amennyi motort vettünk.
Az e-bay-en kapsz tuti olcsón, lehet még egy összefogást is megérne..

svejk

de egyébként ha nem ragaszkodsz az skf-hez itthon is találsz úgy 800 Ft környékén úgy emlékszem..