Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Köszi.
Az összefogás tényleg nem lenne rossz, mert nem vagyok otthon az e-bay-es kereskedelemben.
Esetleg nem maradt egy-kettő a polcon ? Már az is kisegítene.

svejk

Az skf 3000 Ft-osnál még az is olcsóbb ha veszel a sráctól egy másik motort két új csapággyal-encoder nélkül- 9 euro :)

svejk

Sajnos ki volt számolva, nem tudtam egy darabbal sem többet kunyerálni.
Azt mondta neki 4 euróban van a két új csapágy.
Mocija még volt egy konténerrel, saját szememmel láttam.

e3h0cv4ph

Köszi.
Egyébként, hogy éri meg neki, hogy 4 eurójába van a 2 csapágy és 9-ért adja az egészet?
De gondolkozom a további vásárláson is (az egyiknek a kollektora elég sz*r volt), szóljál ha lesz újabb megrendelés, kéne egy pár darab (nem sürgős).

svejk

Encoder nélkül nem hiszem hogy kell valakinek.
Úgy, hogy gondolom ingyen jutott hozzá...
Egyébként nagy forgácsológépek felújításával-kereskedésével foglalkozik.

bmejdz9nu

1438? így nem találom... írd le a mérteteket aztán megnézem...
http://www.skf.com/portal/skf/home/products?maincatalogue=1&newlink=first&lang=en

Egyébként ezért a pénzért még az encoder is megérte... kár, hogy nem volt kerek értékű... (na jó tudom ez az én mániám)

Ha valakinek kellene pont E240-hez encoder... tudok (8-as tengelyre) pont olyat mint a gyári ... de 400cpr-est (új)  
4000Ft az encoder + ha kell + 2000Ft a ház (fekete színben :)... (max 6-7 db van itthon...)

bmejdz9nu

Motorfelújítás...

Tavaly a Talin vettem olcsón egy 2 kefés, de hivatalosan szervómotort...(Electrocraft de egy jóval nagyobb típus)
- Aztán csapágyakat kellet rendelnem bele az USA-ból...
- Aztán kommutátor leszabályozás... és tisztitás...
- Aztán szénkeféket csináltam hozzá...
- Aztán encodert tettem rá...

= "megfizethetetlen" értékű lett a motor :) de nem is fizetné meg senki...:)

Itt jegyezném meg, hogy nagyon sok szervómotorban olyan csapágy van ami kívül 1"+1/8" (28,575mm) és belül 1/2" (12,7mm) magasság: 7,88mm (megmértem:)... ebből többet is rendeltem - ha kell valakinek...

bmejdz9nu

http://www.copperhillmedia.com/VisualSizer/index.html" TARGET=_fnew>VisualSizer - Update December 2008 ... most küldtek levelet... emlékeztek rá?

http://www.copperhillmedia.com/VisualSizer/images/ServoSizingBook-3D.jpg" border=0>

rbbhbyvfs

Ha már motor felújítás....
Encoder tárcsát hogyan lehet leszedni a motor tengelyéről?
HEDS 9100 enkóder + tárcsa + fekete műanyag ház.
A tárcsa "csak" rá van préselve a tengelyre, alányúlni nem nagyon lehet, mert akkor görbül a rés lemez, az enkódert nem lehet kivenni, mert a tárcsa nem engedi, a motort nem lehet szétszedni, mert az enkóder háza alatt van egy csavar...

Ehh, valszeg nem is akarták, hogy meg lehessen javítani :(
A motor rossz én csak az enkódert szeretném megmenteni.

Ötlet?

Dunkel motor a lelkem...

HJózsi

Nincs benne újítás, nem kell telepítenie annak akinek már feltelepült. Ez a verzió annyiban új, hogy feltelepül Vista-ra is ... ezt írja a levélben ...

bmejdz9nu

A műanyag ház tetején elfordít a záró csavar... oldalt megnyílik egy luk... oda pici imbusz bele... encoder meglazít stb...

Szalai György

Dobj egy képet a néhai ismerősömről légyszives, hadd emlékezzek a régmúlt időkre.

rbbhbyvfs

A műanyag ház körmös, mármint a teteje, az le is jön szépen, de az enkóderen nincs imbusz csavar. az enkódert pedig megolvasztott műanyag pöckök tartják a helyén, (szegecsszerűen) ezt még le is lehetne szedni, ez nem gond, de a tárcsa miatt nem lehet kifordítani és kiszedni :(

bmejdz9nu

Hozd el a talira aztán megsasoljuk... Nekem eddig minden encodert sikerült levennem... épségben.

bmejdz9nu

Tőled vettem...? Most már egész jó lett :)
Csak ez az egy használt motorom volt/van...
Egyébként jó (lett), mert egy lassú fordulatú és erős... Ez ritka...