Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Eszterga kategóriában lehet még indulni az év alkatrésze versenyen?
Az alkatrész megnevezése:
WALKER a Texasi kopó csillaga :))
http://kepfeltoltes.hu/080907/csillag_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Bonyolultabb a kérdés... vagyis én vagyok túl egyszerű... A Filou-t hozzá olcsón megvehetném... de nem teszem...
Bármilyen röhelyes... szeretek zsebszámológéépel maróátmérőből előre kiszámolni a végeredményt...
Talán ez kezdetnek jó... tanulságos... az a csinálja is már sem olyan egyszerű... ott is vannak hibalehtőségek... ha elírnák valamit...
Egyenlőre ez így marad...
A Mach többszöröst hogy csinálja? ... az is állandóan Z-nullára emeli a fejet a fogások között? Mire jó ez? Ezt nem értem...

bmejdz9nu

http://www.cnc-router-routers.com/html/filou_nc_for_win_pcnc_software.html" TARGET=_fnew>FILOU for WinPC-NC

http://www.filou.de/produkte-de/images/fnc_mini_120.gif" border=0>

svejk

A mach-hez utána nem kell semmit megvenni..:)
A G-kód programzásánál is használhatod a zsebsszámológéped, sőt...
Egy más világ nyílik meg előtted a használatával..
Én sajnos nem igazán ismerem sem a Mach-et sem a G kódot, de látom hogy jó dolog..

bmejdz9nu

Ha csak úgy ránézek a Mach-ra... nekem is tetszik! [#vigyor]

000000000

Nem ertelek egeszen.
Azert keszitettel cnc gepet, hogy legyartsd a kovetkezo keped alkatreszeit. De en pl. nem tudok elkepzelni olyan alkatreszt, amit te legyartasz a corel-lel, viszont egyetemes maro-, esztergagepen nem lehet. Alkatresz szinten maradva, nem nyak gravirozas.
De lehet csak en vagyok eltompulva, mint Raikkonen ferrarijanak az orra...

bmejdz9nu

A precizitás miatt kellet a gép...
A BF20-on nem tudtam "tuti biztosra" elérni a százados pontosságot (főleg nem ismételve), meg egy-egy feladat napokig is eltartott.
Pl mint most egy csapágyház kialakítása... marás, mérés, marás, kiesztergáló fejre csere... aztán bármilyen jól be lett állítva a BF20 pl derékszöghiba a csapágyházba... stb...
Most pedíg minden akkora amekkorát tervezek... pl. ha egy hoszabb alkatrész kell akkor "harmadolom" .... legyártok 3 elemet és az tutira összepasszol.
Vagy síkbamarás... na itt akár egy 6mm-es maróval is lehet... (ami éppen benne van :) mert nem a kezem dolgozik hanem a szervómotor...

Félre ne értsd... szeretem a BF20-at...  
Mert néha egyszerűbb ahhoz nyúlni... és nélküle nem lett volna ilyen a CNC... nemrég vettem forgató asztalt hozzá...

000000000

Magyarul a kezdeti rutintalansagod hivatott kikuszobolni a gep. Ertem en... ((;

Na, de nehogy a szivedre vedd! (:

ra8nsmk6w

Mi az alkatrész? csak nem egy tanksapka az OCC- nek?

3vv2btrhv

4um5b65d

Egy a középkori fővezérnek való katonai pajzs középső, sérült "díszét" kellett újragyártani. Valami ékkő díszítés is raknak még bele abba a három mélyedésbe. Már ha tetszeni fog a tulajnak, még nem látta...

000000000

3k74cecek

Ez csak akkor lenne korrekt, ha ezen minden művelet esztergálással készült volna, azt pedig kétlem.

3k74cecek

Nem kötözködni akarok, csak feltünt, hogy meglehetősen nagyvonalúan bánsz a számokkal.
Azt írtad a #6558-ban és a #6629-ben, hogy Aluban max. 50mm/sec az előtolásod aluban, mert még óvatos vagy.  
Tehát lesz az még jóval több is.  
Nos lemértem, hogy a #6599-ben a video3-nál a 30-as furatot 6 sec alatt jártad körbe, az 15mm/sec előtolás.
A #6613-ban pedig a kb. 65mm oldalt 25 sec alatt vitte végig, ami 2.6 mm/sec (nem tévedés pont a két szám között!!)
előtolás.
Ezek azért elég messze vannak az 50-től. Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy kicsivel 500 alatt van az előtolás.[#vigyor2]

3k74cecek

Szerintem a 6-osnál is "csak" kb. 30mm/sec az előtolás.