Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

"Ezek a videók csak laikus, még reszelni sem tudó emberkéknek tetszenek.:) "
Azért néha elveted a vita magját rendesen!
Általában szeretem olvasni a Tibor vs. Péter vitákat, de az ilyetén beírogatások már nem az általad oly sokszor kiemelt tisztán műszaki megközelítés részei igaz?
Az elsők között gratuláltam Péternek a géphez, most meg kiderül hogy eddig a reszelőt is fordítva fogtam. Biztosan Én vagyok szánalmas.

HJózsi

Ez nem Lady Chatterly reszelője?... [#csodalk][#ijedt][#eplus2]

bmejdz9nu

Nem Tiboré (volt)... Mint erekje... már a Műszaki Tudományos Múzeum talajdona :)

3vv2btrhv

Ez egy félmellü nö torzoja ??

4um5b65d

Most nem értem a dolgot...nem derült ki az írásból, hogy az a polistirol valami az most egy jól sikerült cnc munka vagy egy rosszul sikerült reszelés eredménye? hm ???[#conf]

bmejdz9nu

Ha lenne nektek is lenne már lefejtő CNC marótok és persze értenétek a modern műveszethez akkor értenétek :)  
Tibort is:) Mert Ő egy művész... csak eddíg nem vettük észre... Felfedezésre vár! :)

A polistirol pedíg egy jó anyag... én szeretem...  
Azért mert a végén az ellenőrzéskor a mikrométert addíg tudom tekerni... amíg azt nem mutatja amit szeretnék = boldog leszek tőle:)  

A reszelőhöz pedíg nem zsírt kellene használni hanem olajat... [#oooo][#nyes]  
Persze minnél több a diplomák száma annál jobban megy a "reszelés". Ezt tapasztalatból tudom... :)

000000000

Sok az üres duma szokásod szerint Péter!
Anyag: AlMgSi1
http://cnctar.hobbycnc.hu/Tibor45/ROBSY-LF3.jpg" border=0>
A te csiga dinamikájú szervód kb. az első fél
munkadarab fordulatnál kiakadna egy ilyen
feladatnál, és ezen technológiáknál szinte
mindig egységugrás szintű pályakövetés a
kihívás, az anyag közönbös, a felület
hirtelen változása és alakhű lekövetési képesség, azaz motor gyorsulási képesség a lényeg.

H.Tibor! Ha már művészetet látsz benne, én
a 3 mellű nőre szavaznék. Persze a fél és
a 3 közötti hatszoros különbséget el is hanyagolhatjuk Varsányi után szabadon.:)
Majd megmagyarázzuk inkább, hogy ez a két szám
azonos, csak a hüle diplomás szerint nem.:)

bmejdz9nu

Feljebb nem megyek a sebességgel (egyenlőre:), egy ilyen jellegű maráskor... mert csak egy életem van...:)  
Megjegyzem a videó nem adja vissza a "feeling"-et...
Marószár: 10mm-es

Sebességet, fordulatot nem is írok mert csak "támadási pont"...
Olyan világot rendezett... most takaríthatok egy órát :) Biztos ezt akartad :) pedíg reggel letakarítottam a masinát...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/KOMPLETT_TESZT/Csapagyhaz_maras_speed.wmv" TARGET=_fnew>Csapágyház marás VIDEO:::::::::::::: (anyag 20mm-es alu, csapágy 28mm-es)

Na de ez a lényeg... a vége...:)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/KOMPLETT_TESZT/P1280787.JPG" border=0> https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/KOMPLETT_TESZT/P1280811.JPG" border=0>

Persze ezeket csak azok tudják értékelni akik reszelni nem tudnak :)

bmejdz9nu

Mire jó ez a valami? hol használják? Jobb kép nincs? Akkor felismernénk...

000000000

Epito jellegu kritikanak szanom:

Ez a cnc program egy sz*r...
Minek "ugraltatod" a Z-t?
Spiralisan menj le, aztan a vegen csinalj egy kis fogasu simito marast. Fenyevekkel elobb vegzel, geped is szeretni fog.

bmejdz9nu

Ez a progi csak így tudja... ha jól tudom...
A CAM progi tesoja a FILOU csinálná ezt meg... nem egy nagy összeg de még ráér nekem...:)

Gondoltam, hogy valaki ezt "szóvá teszi"... már kis áthidaló ötletem is lett rá...
A Corelban szerkesztem a dolgokat... (ez a CAM most:)  
Legközelebb spirálisan kifelé induló spirális görbe mellet... ami kör formában végződik... ezt a Corel tudja alapból..
Gondolom ez a Mach jól tudja... vagy én nem tudom ennél? A Mach hogy csinálja a többszörös fogást?

Sőt az lenne a legfotosabb azaz a legjobb, hogy a marót ne egyenesen tolja le... hanem elhúzva, mélyülve... gondolom érted mire gondolok...

000000000

Ertem, persze.
Ramp-rol beszelsz. Ha nincs mas lehetoseged egyelore, akkor csinald azt, hogy a furat kopzeppontjaba allsz, lesulyeszted Z-ben a szerszamot es onnan indul a korinterpolacio.

Hogy mit csinal a mach, f*ngom sincs, mert nem hasznalom. Szerintem egy cnc vezerlo csak "jatsza" le a g-code-ot, amit kap tolem. Tobbet nem kell, mert elintezem CAM-ben...

000000000

"Legközelebb spirálisan kifelé induló spirális görbe mellet... ami kör formában végződik... ezt a Corel tudja alapból.."

Ez is jo.

bmejdz9nu

CamProgi nélkül, mert az nincs... a mélyülő spirális marást nem lehet... és köszönöm!

Másoknak :)
De a kérdés továbbra is fentáll a Mach alapban, hogy csinálja a többszörös fogást?

svejk

Bizony túl léphetnél már a Corel-on...
Leragadsz nála, aztán megszokod és majd azt hangoztatod hogy a G kód nem jó semmire :)

Abban a híres német progidban nincsenek ilyen feladotokra "varázslók"?
Sokan szerintem ezért is kedvelik a Mach-et..
egyszerű feladatoknál elég az adatokat beadni aztán már csinálja is.