Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Én azért szívesen olvasnék abból a hibalistából amit péter elkövetett a forgácsolás során. Szerintem ne keverjük össze egy 10KW-os Főorsó motorral szerelt megmunkáló központ forgácsolási paramétereit Péter gépének paramétereivel. Nekem tetszett az előadás, igaz szakmailag én is látok benne hibát, de figyelembe véve Péter "forgácsolós szakmai előéletét" és a gép teljesítményét azt kell mondjam, hogy ügyes !  
Itt nem Péter hozzáállásában látom a hibát....

4um5b65d

Jaaa, még egy kérdés...
A reszelő az míííííííííííí?

bmejdz9nu

Tudom a forgácsolási hibákat! Azaz az előtolás nem volt "szinkronban" a főorsó fordulatszámával... tehát a fogásmélység...
Ez az iparban komoly hibának számít = túlzott szerszámkopáshoz vezet!
1. De a szerszámokat "annyival" olcsóbban veszem :)
2. Keményfém szerszámok aluban nehezzen kopnak, tartósak így is egy hobbystánál... :)
3. Most nem a "termelés" gazdaságossága volt a cél:)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/KOMPLETT_TESZT/Simitofogas_30mm_anyag.wmv" TARGET=_fnew>Ezt a videót ezért be sem akartam tenni... (30mm-es anyag szabálytalan "oldalazása" ráadásul egy kissé kopott HSS szerszámmal)

bmejdz9nu

HJózsi

Látom jól tettem, hogy este a horgászást választottam ... azeredmény egy 2,7kg-os ponty ... [#smile]

4um5b65d

Ne is törődj vele , lesz ez még jobb is :))))

bmejdz9nu

Egyszer majd összeszámoljuk... a Profikat :)
A "Profit" onnét lehet megismerni, hogy megvalósítható, valós szakmai tanácsokat tudnak adni... a hobbystáknak, érthetően...

4um5b65d

Hallottad már, hogy a Kékestetőn található a legjobb horgásztó???

Ugyanis ott van Magyarország legmagasabb "pontya".
[#nyes]

bmejdz9nu

Az semmi! Én tegnap bekötöttem a fogyasztásmérőt a gépemre (és külső egységeire) és 1,7Kw-ot megetettem vele:)
Sőt láthatod hogy most jól "összepiszkítottam" a gépemet a sok forgáccsal :)

bmejdz9nu

Persze... Tudom... Remélem...

4um5b65d

Te Péter gyanús vagy te nekem !
Nagyon sokat költesz a gépedre....a reszelőd töve meg véres.....
Lehet, hogy az asszony beszólt ????
[#nyes][#buck]

HJózsi

Ne csüggedj Péter! Nem mindenki maradt egyedül téveszméjével a történelemben ... gondolj csak Leninre... [#eplus2][#vigyor2]  ( nem Lenon!)

ebalint

Relative elég türelmes ember vagyok..., de arra azért kíváncsi vagyok, hogy reszel pl. T45!

Videót róla, aztán föl ide a tömegnek...
.

HJózsi

A szoftveres megoldás rugalmasabb, ha módosítani kell a működést a pákát nem kell bekapcsolni. Míg ha diszkrét kapukból stb építed meg és változtatni kell, akkor jön a csípőfogó, ónszippantó, páka, .... fogpiszkáló, tintatartó ... momentán ennyi jut eszembe Virág elvtárs ... [#buck]

HJózsi

Előtolás sebességet nem írtad! Nem akarok saccolni... ?