Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

DC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:16

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Nem is csüggedek... csak az a baj ezzel, hogy már legalább fél éve senki semmit nem tett fel a gépéről... Sőt még kérdezni sem nagyon mernek...
Talán fél(nek) Tibortól?

A háttérben számolgattuk, hogy Tibor mennyi szervóvezérlőt adott el a látókörünkben...
Az elmúlt 2 évben a kb. 5 géphez... Tehát fél a piacvesztéstől azaz a "piaci részesedése" csökkenésétől... :)  
Ez egy valós szám lehet, mert még egy nyákgyártó üzemet sem keresett fel... maradt a "prototípusgyártás" Pozítív 20-al és gondolom egyre kevesebb a "Béta tesztelő jelentkező" azaz a megrendelő...
Ezért vannak szerintem ilyen "kirohanásai" azaz jobb ötlet hijján míndíg ugyanazt írja... mert nem tud mást, nincs más ötlete...
Pedíg marketing szempontból is jobb a sajátot "éltetni - (be)mutogatni" mint más vezérlőket leszólni...

Én pedíg az A300-assal pedíg végképp elástam magamat nála... de ez várható volt... :) így aztán semmi sem lehet már jó nála...[#vigyor2]

000000000

Szia Péter!
SMD beültetés, plazmavágás, CNC forgácsolás.
Ez három különböző szervo beállítást igényel,
de ezt is írtam már kb. 10-szer Neked, hiába,
mint mindig általában.
Ez a szemlélet hiányzik belőled, helyette
"hencegő stílussal kevert makacs, és
izom agy" a szöveged lényege.

Egyébként meg nézzél meg pár lefejtő CNC videót
a mappámban, az talán a semmitől több.
De mondjuk a sok-sok kedvenc újabb felületeim közül
mondjuk egy ilyet Te is legyárthatnál:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Tibor45/ROBSY-LF2.jpg" border=0>

A reszeléshez: Tudod én még valamikor 15 évesen
olyan gépészeti szakközépbe jártam, ahol
először egy évig csak reszelhettünk, és pl. egy
félkilós kalapácsfejet kellett "kireszelni".
Utána megtanították az esztergakés élszögeit,
és csak ezután mehettünk egy E1N-es gépre
kapirgálni egy kis forgácsot.
Ma fordított a divat, sajnos. A jó ember ül
a PC előtt, CNC gépet épít, nyomja a step-dir
jeleket meg a sódert, és közben azt sem érti,
hogy működik a reszelő, netán egy fúró
megköszörülése pedig már csúcsteljesítmény.
Tisztelet persze a kivételnek, akik itt a
Fórumon is sokan vannak.
És az az igazság, tényleg lefordulok lassan
a "hüleségeidről", van nekem sokkal fontosabb
dolgom is, de néha sajna már nem bírom
elviselni a dolgaidat, ilyenkor kénytelen
vagyok mégis írogatni.:)  

bmejdz9nu

Ez viszont egy logikus érv!  
Pl. az A300-asból is 3 béta nyák készült előzőleg... persze a változások a végfok körül voltak...

bmejdz9nu

Max. 50mm/s vagy kevesebb... még tanulnom kell sokat... és nem akartam selejtet...
(nézz be a WinPC-NC topikba... pl. az a HPGL 2540 sem volt igaz...)

000000000

Szia! Úgy reszelgetek, ahogyan az előbb írtam.

HJózsi

bmejdz9nu

Tudom, hogy a "lefejtő CNC" a legfontosabb a hobbystáknak itt...
De nekem csapágyház kellett most... és nem hungarocellből...
Persze ilyen finom és lágy anyagokhoz nem kell az erő... tehát megértelek, mert te habmarással foglalkozol...

Kalpácsot velem is "reszeltettek"... az elektronikai műszerész képzésben az első évet "végigreszeltük" stb. akkoriban...

bmejdz9nu

Nézd meg a 6-os videót... a 24.000rpm már-már kevés volt a négyélű maróhoz...
De jó lett a felület... Ez maradt végsőnek... mert az volt az utolsó fogás a 30,00mm-hez...
A satu... Nagyon jó! Ajánlom mindenkinek! Most rendelek 2 db kisebbet is... mert az is elég lett volna... és kisebb magasságú...

000000000

"Sötét vagy, mint az écccaka!":) [#gonosz2][#lama][#wave]

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Animalt%20CNC%20k%e9p/cica.gif" border=0>

HJózsi

Az előtolás sebességét még mindíg nem írtad pontosan, szerintem nem volt 50mm/s azaz 3000mm/perc, talán még 500 sem, az alu oldalazásánál, simító fogás...  
A berregés a háttérben a kis kompresszor?  
Mindjárt nézem a 6-ost..

HJózsi

A 6-osnál Ok, ott megvan a sebesség amit írtál, fogásmélység ugyan nem sok, de hát ilyen a hobbista evolúciós tanulás, fokozatos közelítés szerszámtörésig ... :D ...

HJózsi

Na végignéztem a délelőtti matinéműsort (nem elfelejteni,  délután 2-kor F1 ! ... ), hát summárum summum ez működni látszik, sokan örülnének hasonlónak aztán majd idővel a J hibát is ki lehet szedni belőle, de előbb kiszámoljuk Svejkkel közösen, legalább megtanulunk méretezni ...

bmejdz9nu

Nagyon várom! Mármint az érthető méretezési számítást!
Siessetek :) mert addíg itt mindenki csak érzi mint Jedi Lovag a lézerkardot [#vigyor2]

HJózsi